Hur man gör rökt Tomahawk-biff
I den här videon röker Joe lite tomahawkstek och avslutar på grillen innan den serveras.
Ingredients
Tomahawkstek
Cirka ½ tesked salt per pund
Preparation
*12-24 timmar innan du gör det här receptet, förbered din biff genom att tillsätta ½ tesked salt per pund av din biff, efter ett par timmar, vänd biffen på andra sidan och strö salt på andra sidan också, lägg den i kylen när det är klart.*
Placera din biff direkt i rökaren, sätt tillagningstemperaturen till 150ºF (65ºC), tillagningstid på 5 timmar, röktid på 4 timmar och lägg till 12 whisky-ekbisquetter i botten.
När tiden är över, ta ut din stek ur rökaren och placera den på grillen och vänd den var 30:e sekund, den inre temperaturen ska vara 135ºF (57ºC) när den är klar.
När du är klar lägger du din biff på ett fat och njuter!
Recept av: Röker med Joe
Whisky
Ek
Speciellt skapad för att ge en distinkt smak till alla rätter. Passar bra med rött kött, fläsk, fisk (särskilt lax) och tungt vilt.
Shop Now