How to Make Smoked Tomahawk Steak

Hur man gör rökt Tomahawk-biff



I den här videon röker Joe lite tomahawkstek och avslutar på grillen innan den serveras.

Ingredients

Tomahawkstek

Cirka ½ tesked salt per pund

Preparation

*12-24 timmar innan du gör det här receptet, förbered din biff genom att tillsätta ½ tesked salt per pund av din biff, efter ett par timmar, vänd biffen på andra sidan och strö salt på andra sidan också, lägg den i kylen när det är klart.*

Placera din biff direkt i rökaren, sätt tillagningstemperaturen till 150ºF (65ºC), tillagningstid på 5 timmar, röktid på 4 timmar och lägg till 12 whisky-ekbisquetter i botten.

När tiden är över, ta ut din stek ur rökaren och placera den på grillen och vänd den var 30:e sekund, den inre temperaturen ska vara 135ºF (57ºC) när den är klar.

När du är klar lägger du din biff på ett fat och njuter!

Recept av: Röker med Joe

Whisky
Ek

Whisky Oak Bisquettes för Bradley Smokers

Speciellt skapad för att ge en distinkt smak till alla rätter. Passar bra med rött kött, fläsk, fisk (särskilt lax) och tungt vilt.

Shop Now