Hur man gör rökt Kryddig nötkött ryck
Marinerad i en kryddig blandning och rökt låg och långsam till perfektion: Detta rökt kryddig nötkött ryckiga recept är det bästa mellanmålet någonsin!
Ingredients
2 pund trimmad nötkött topp eller botten rund, ryggbiffspets, flankstek eller vilt
1 flaska mörk öl
1 kopp sojasås
¼ kopp Worcestershiresås
4 msk grovmalen svartpeppar
3 msk farinsocker
1 msk salt
½ tsk vitlökssalt
Preparation
Blanda mörkt öl, soja, Worcestershiresås, 2 msk svartpeppar, farinsocker, salt och vitlökssalt i en skål.
Skär bort eventuellt överflödigt fett från nötköttet och skiva köttet i 1/4 tum tjocka skivor mot säden.
Lägg skivorna i en återförslutningsbar plastpåse och häll skålblandningen över nötköttet, kläm på påsen så att det hela blir täckt med marinaden. Förslut påsen och ställ i kylen över natten.
Nästa dag ställer du in din rökares temperatur till 180°F (82°C) och förvärm den.
Ta ut köttet ur kylen och släng marinaden.
Torka av skivorna med hushållspapper och lägg dem i rökställen.
Rök köttet i 4 till 5 timmar eller tills rycket är torrt men fortfarande segt. Du kan använda hickory bisquettes för detta recept.
Ta sedan bort rycket från rökaren och överför till en återförslutbar plastpåse medan den fortfarande är varm. Låt den vila en timme i rumstemperatur med påsen öppen.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now