Hur man gör rökt köttfärslimpa
I den här videon röker Joe lite köttfärslimpa, ett mycket enkelt recept att göra. Du kanske tycker att det är ödmjukt, men det är faktiskt en måltid som passar för en kung (särskilt när du rökt på en Bradley -rökare).
Ingredients
1,5 pund magert nötfärs
1 ägg
1 kopp mjölk
1 dl brödsmulor
1 hackad lök
1 tsk kosher salt
1 tsk malen peppar
För glasyren:
⅓ Kopp ketchup blandad med 2 msk senap
Preparation
I en skål, lägg din köttfärs, ägg, mjölk, brödsmulor, tärnad lök, kosher salt, mald peppar och blanda det hela med händerna.
Ställ skålen åt sidan och ta fram ett galler och lägg bakplåtspapper på den.
Lägg din köttfärslimpa på bakplåtspappret och få köttfärslimpan att få en rund form.
Lägg din köttfärslimpa i Bradley-rökaren. Lägg 6 hickorybisquetter under din köttfärslimpa, ställ tillagningstemperaturen till 320ºF (160ºC) och din röktid till 1 timme och 40 minuter.
Medan köttfärslimpan ryker, blanda ihop din glasyr.
När köttfärslimpans inre temperatur är 140ºF (60ºC), lägg till din glasyr på din köttfärslimpa.
Lägg tillbaka köttfärslimpan med glasyren i rökaren och rök den i ytterligare en timme, eller tills innertemperaturen når 160ºF (71ºC).
Recept av: Röker med Joe
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now