Hur man gör rökt Plankstek
Detta läckra flankbiffrecept är perfekt för alla köttälskare. Med en enkel smaksättning av salt och några timmar i rökaren är denna biff öm, saftig och full av smak.
Ingredients
3 pund flankstek
1½ tsk salt
Preparation
Skär kanterna på flanksteken och ta bort fett och fibrer från biffen.
Strö ditt salt på steken, lägg din stek på ett galler och ställ din galler i kylen och låt stå i 2 timmar.
Efter 2 timmar, använd en pappershandduk för att klappa ner steken torr på båda sidor.
Lägg din biff på ett annat galler och lägg den i din rökare. Låt tillagningstemperaturen vara 200ºF (93ºC), i 3 timmar, och tillsätt 6 bisquetter i din rökare.
Efter 1 timme och 50 minuter, kontrollera din biff igen, när den har nått 122ºF (50ºC) biffs innertemperatur, ta ut din stek och placera den på en grill och vänd den var 15-30:e sekund.
När du har grillat klart, lägg den på en tallrik och njut!
Recept av: Röker med Joe