How to Make Smoked Filet Mignon

Hur man gör rökt Filet mignon



Förbered dig för en kulinarisk glädje med dessa munvatten rökt filet mignonbiffar. Markinerade i en smakfull blandning av örter, kryddor och vitt vin, dessa mjuka snitt är seared till perfektion i en järnpanna, och sedan rökt i Bradley-rökaren vid 226 ° F tills de når en saftig inre temperatur på 150 ° F, vilket gör att du smälter en smälta- In-Your-Mouth biffupplevelse som helt enkelt är oemotståndlig.

Ingredients

2 Filet mignon

1 paket färsk timjan

2 msk smör

¼ kopp vatten

¼ kopp olivolja

2 msk vitvinsvinäger

1 msk paprika

1 msk hela svartpepparkorn krossade

1 msk kosher salt

1 msk vitlökspulver

1 msk lökpulver

1 msk mald koriander

2 tsk dillgräs

2 tsk krossade rödpepparflingor

Använd utrustning:

P10 Bradley Smoker

Bradley hopfällbart rökbord

Bradley smoker non-stick silikonmattor

Bradley Smoker verktyg

Thermoworks timestick trio

Thermoworks thermapen en

Bradley Smoker Inställningar:

Bisquettes: Öl

Temperatur: 226 ºF (107 °C )

Röktimer: 60 minuter

Timer: 120 minuter

Preparation

Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.

Tillsätt vatten, vitt vin, olivolja, paprika, svartpepparkorn, vitlökspulver, lökpulver, mald koriander, dillgräs, rödpepparflingor i en skål och blanda. Detta är marinaden du ska använda för att tillaga din biff i.

Använd en järnpanna, lägg biffarna i stekpannan och häll marinaden ovanpå. Lägg den färska timjanen mellan båda biffarna, tillsätt en nypa koshersalt, smör och låt marinera i 15 minuter i kylen inuti stekpannan.

Placera järngrytan i rökaren i 120 minuter eller tills innertemperaturen når 150ºF (66ºC).

Recept av: MoodieFoodieTulsa

Öl
Trä

Ölbisquetter för Bradley Smokers

Ölbisquetter för humleinfunderad rökt mat. Perfekt till nötkött, kyckling, revben eller korv.

Shop Now