Hur man gör rökt Filet mignon
Förbered dig för en kulinarisk glädje med dessa munvatten rökt filet mignonbiffar. Markinerade i en smakfull blandning av örter, kryddor och vitt vin, dessa mjuka snitt är seared till perfektion i en järnpanna, och sedan rökt i Bradley-rökaren vid 226 ° F tills de når en saftig inre temperatur på 150 ° F, vilket gör att du smälter en smälta- In-Your-Mouth biffupplevelse som helt enkelt är oemotståndlig.
Ingredients
2 Filet mignon
1 paket färsk timjan
2 msk smör
¼ kopp vatten
¼ kopp olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk paprika
1 msk hela svartpepparkorn krossade
1 msk kosher salt
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 msk mald koriander
2 tsk dillgräs
2 tsk krossade rödpepparflingor
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley hopfällbart rökbord
Bradley smoker non-stick silikonmattor
Bradley Smoker verktyg
Thermoworks timestick trio
Thermoworks thermapen en
Bradley Smoker Inställningar:
Bisquettes: Öl
Temperatur: 226 ºF (107 °C )
Röktimer: 60 minuter
Timer: 120 minuter
Preparation
Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Tillsätt vatten, vitt vin, olivolja, paprika, svartpepparkorn, vitlökspulver, lökpulver, mald koriander, dillgräs, rödpepparflingor i en skål och blanda. Detta är marinaden du ska använda för att tillaga din biff i.
Använd en järnpanna, lägg biffarna i stekpannan och häll marinaden ovanpå. Lägg den färska timjanen mellan båda biffarna, tillsätt en nypa koshersalt, smör och låt marinera i 15 minuter i kylen inuti stekpannan.
Placera järngrytan i rökaren i 120 minuter eller tills innertemperaturen når 150ºF (66ºC).
Recept av: MoodieFoodieTulsa
Öl
Trä
Ölbisquetter för humleinfunderad rökt mat. Perfekt till nötkött, kyckling, revben eller korv.
Shop Now