Hur man gör rökt bourbon Oxfilé recept
Oavsett om det är för en semestermiddag eller ett speciellt tillfälle, är detta rökt bourbon nötkött som är det perfekta receptet! En absolut showstoppermåltid för gäster eller intima datumkvällar.
Ingredients
2 till 2½ lb putsad oxfiléstek
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk bourbon
½ kopp dijonsenap
Grovmalda svarta och gröna pepparkorn
Kosher havssalt
Preparation
Ta en stor bit plastfolie och lägg filén på den.
Blanda vitlök, senap och bourbon i en liten skål. Applicera den jämnt över filén. Slå in i plasten och ställ in i kylen i 60 minuter.
Packa upp plasten och krydda rikligt med salt och peppar.
Ställ in temperaturen på din rökare till 180°F (82°C) och förvärm den.
Lägg filén inuti rökaren och rök den i 60 minuter. Du kan använda mesquite bisquettes för detta recept.
Ta sedan bort den från rökaren och avsluta på grillen. Förvärm din grill till 400°F (204°C), tillsätt filén och koka den tills innertemperaturen når 130°F (54°C) (cirka 20-30 minuter).
Ta bort den från grillen och låt den vila i 10 minuter innan servering.
Mesquite
Trä
Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.
Shop Now