Hur man gör långsamt rökt Ribeye stek Recept
En mycket utsökt middag att njuta av med familj eller vänner. Du kan inte slå ett bra nötkött och en hel långsam rökt ribeye definitivt ett fantastiskt val!
Ingredients
4 till 6 lb ribeyestek
Färsk timjan
1 finhackad vitlöksklyfta
4 msk gul senap
1 msk Worcestershiresås
För rubbet:
1 msk torkad rosmarin
1 msk grov eller knäckt svartpeppar
1 tsk havssalt
1 ½ tsk vitlökspulver
1½ tsk lökpulver
Preparation
Förvärm din rökare till 250°F (120°C).
Skär bort eventuellt överflödigt fett på din stek. Tillsätt vitlök, senap och Worcestershiresås i en liten skål. Täck din stek med denna blandning. Blanda alla ingredienserna i en annan båge. Lägg sedan rubbet ovanpå blandningen, krydda din stek. Tillsätt några timjankvistar.
Placera steken inuti rökaren och rök den tills den når en innertemperatur på 140 till 145°F (60 till 63°C), vilket bör vara cirka 3 till 4 timmar.
Du kan använda hickory bisquettes för detta recept.
Ta ut den från rökaren och låt den vila i cirka 20 minuter innan servering.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now