Hickory Smoked Beef Jerky Recipe

Hickory rökt Torkat kött Recept



Prova detta Hickory Smoked Beef Jerky -recept. Allt salt i sojasås och teriyaki kommer att fungera som ett botemedel mot köttet. Efter marinering, rök/torr i lite hickory vid 160 grader i 6 till 8 timmar. Detta gör cirka 5 kg kött. Jag har använt Eye of Round, men det gör ett riktigt trevligt jobb om du också använder brisket. Vissa gillar inte Teriyaki, men det är definitivt värt ett försök. Tillsätt mer cayenne eller varm sås till botemedel, om du gillar lite mer värme. Eller så kan du strö peppar eller malda pepparflingor på skivorna innan du torkar dem i rökaren.

Alla ingredienser kan vara mer eller mindre eftersom du önskar din egen smak utom Soy & Worcestershire, vilket kan vara mer. Du måste ha tillräckligt med vätska för att täcka kött. Brunt socker och majssirap eller melass kan vara att smaka på sötma eller inte användas alls.

Ingredients

Något rund öga skär 3/16 tum tjockt

15 - 20 oz. Sojasås – vilket märke som helst

15 oz. Worcestershire Sauce – Lea & Perrins – Föredraget

15 - 20 oz. Teriyakisås – Alla märken

2 – 4 matskedar mörkt brunt socker – Alla märken

2 – 4 matskedar Vitlökspulver – Alla märken

2 – 4 matskedar Lökpulver – Alla märken

2 – 4 teskedar Cayennepeppar – Alla märken

5 oz. flaska Liquid Smoke – Vilket märke som helst – du kan utelämna detta om du röker köttet.

2-4 oz. Mörk majssirap eller melass för ännu mer smak – vilket märke som helst

1 – Mycket skarp kniv

Preparation

Lägg alla flytande ingredienser i en behållare. Med lock är att föredra, eller täck med en plastfolie.

Tillsätt nu alla andra ingredienser i behållaren och rör om ofta.

Skär så mycket fett som möjligt från bringan eller önskat kött. Det är fettet på köttet som kommer att bli dåligt (härskande) inte
kött.

Köttet ska skivas med säden så tunt som möjligt (ca 3/16″).
Frys in tills iskristaller bildas för att hjälpa till att skära kött tunt.
Detta möjliggör fler skivor och en snabbare torktid. Lägg i marinaden som skivad.

Se till att allt kött är täckt med ingredienserna och rör om då och då för att säkerställa alla områden
kött har utsatts för marinaden.

Täck över och ställ i kylen i 24 timmar eller mer, skaka eller rör om köttet då och då minst 2 gånger till.

Efter marinering, rök/torka i lite hickory vid 160 grader i 6 till 8 timmar.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now