Grilled and Bradley Smoked/Rested Rib of Beef

Grillad och Bradley Rökt/vilat rib av nötkött

Sandra Tate

Ett betydande ribbe av nötkött som detta kommer att tjäna 4-6 personer, beroende på aptit.

Ingredients

15 g Maldon havssalt

12g mjukt ljust farinsocker

Worcestershire sås

Svartpeppar

Preparation

Beef Rub

*Detta recept är lämpligt för nybörjare

För att få en söt/het och mörk skorpa på nötköttet förberedde jag först en nötkött.

Lägg en stor, pressad vitlöksklyfta, 15 g Maldon havssalt, 12 g mjukt ljust farinsocker, och en generös matsked av Worcestershire sås i en mortel och mal med en mortelstöt till en mörk pasta.

Gnid nötköttet på båda sidor med all rub, lägg till en bra malning av svartpeppar för.

Ställ åt sidan i en timme medan du värmer grillen till 225°C - 250°C.

Ha Bradley Smoker redo bredvid grillen, lägg till några Aler bisquettes och ställ in skåpets temperatur på 80°C - vi är redo att gå!

Ett rejält nötkött som detta kommer att tjäna 4-6 personer, beroende på aptit.

Som du kan se är vi delvis till mycket sällsynt nötkött, om du föredrar sällsynt till medium skulle det vara bäst för dig att använda en termometerpenna och koka lite längre än jag föreslår här. För sällsynta eller medium letar du efter en inre temperatur på 55°C respektive 60°C. Allt mer än 65°C och du närmar dig att förstöra ditt nötkött!

När det är gott och varmt, lägg revbenet på grillen och grilla i 6 minuter på varje sida - detta ger ditt nötkött en mörk, grillad skorpa och fettet blir gyllene och glänsande.

Lyft upp på ett dubbelt lager bakfolie och överför omedelbart till rökskåpet för att "vila" i 20 minuter. Under denna tid får nötköttet en underbar rökig exteriör, och lika viktigt slappnar köttet av och förhindrar att det blöder när det skärs.

Flytta skarven till en varm skärform eller bräda med en vass kniv, separera köttet från benet och skiva sedan diagonalt och tunt.

Vi serverade vår med rikliga mängder gräddad pepparrot, vitlökskrutonger av sur deg och tjock sallad.

Absolut lycka!

Al
 trä

Albisquettes för Bradley Smokers

Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.

Shop Now