The Best Smoked Meatloaf Ever Recipe
This can be baked in the oven, of course, but I did it in our electric smoker. I smoked it for about 30 min, using hickory. Then continued smoking and cooking at 300 for 2-3 hours, or until meat reaches 160ºF.
Ingredients
För köttfärslimpan:
6 skivor vitt bröd
1 kopp helmjölk
2 lb mald chuck eller 1 lb chuck och 1 lb malet fläsk
1 kopp (hög) nyriven parmesanost
¼ tsk kryddat salt
¾ tsk salt
Nymalen svartpeppar
⅓ Kopp finhackad plattbladspersilja
1 Med lök, hackad
Hackad vitlök, så mycket du vill
4 hela ägg, vispade
10 skivor tunna/vanliga bacon (jag använde Bentons och inte lika mycket)
Till såsen:
1 ½ kopp ketchup
⅓ kopp farinsocker
1 tsk torr senap
Tabasco efter smak
Preparation
Häll mjölk över brödskivorna. Låt det dra i flera minuter. Lägg nötfärsen, mjölkindränkt bröd, parmesan, kryddat salt, salt, svartpeppar, lök, vitlök och persilja i en stor mixerskål. Häll i uppvispade ägg.
Blanda ingredienserna med händerna tills de är väl kombinerade. Forma blandningen till en brödform i en röksäker form. Det är en mycket blöt köttfärslimpa, men stelnar bra när den tillagas. (Klä botten av formen med folie för att undvika en stor röra!) Jag använde en platt plåt istället, och den kokade nog lite snabbare än en limpa skulle göra.
Lägg baconskivor över toppen, stoppa in dem under köttfärslimpan.
Gör såsen: tillsätt ketchup, farinsocker, senap och varm sås i en mixerskål. Rör ihop. Häll ⅓ av blandningen över toppen av baconet. Bred ut med en sked. Sprid ⅓ mer halvvägs genom röktiden. Spara resten till servering.