alt="smoked meat"

Bradley rökt Prime ribbe Recept av Ted ReaderSkäm bort dig med en saftig och smakfull prime rib stek med detta läckra rökt recept. Marinadpastan, gjord med vitlök, Worcestershiresås och svartpeppar, infuseras i köttet för en rik smak medan rosmarin och extra fett säkerställer att prime ribban förblir saftig och öm under 5-6 timmars rökning.

Ingredients

Marinadpasta:

¾ Kopp olivolja

20 fylliga färsk vitlöksklyftor (ca 4-5 huvuden)

½ Kopp Worcestershiresås

2 Tbsp kosher salt

3 msk grovmalen svartpeppar

Prime Rib:

Med detta recept var noga med att be din slaktare om lite extra fett för att täcka toppen av revbenet. När det höga revbenet ryker kommer detta fett att hjälpa till att hålla köttet saftigt

1½ Koppar + ½ kopp marinadpasta (recept ovan)

1 revben av nötstek, 5 ben (ca 10-12 pund)

12 kvistar färsk rosmarin

Kosher salt, efter smak

Röktemperatur: 200ºF

Bisquette Smak: speciell blandning

Röktid: 5 till 6 timmar

1 stavmixer

1 Bradley Smoker Jerky Rack

1 termometersond

Preparation

Marinadpasta:

Kombinera olivolja, vitlök, Worcestershiresås, koshersalt och grovmalen svartpeppar i en behållare med djupt munhål. Använd en stavmixer och mixa tills blandningen är slät. Täck över och kyl tills det behövs eller i upp till 2-3 dagar. Gör ca 2 koppar.

Prime Rib:

I en stor stekpanna, lägg det övre revbenet och gnugga med ca 1 ½ koppar Marinade Paste, tryck in blandningen i köttet. Se till att gnugga över det hela. Täck pannan med plastfolie och ställ i kylen i 24 timmar så att smakerna av vitlök och Worcestershiresås kan tränga in i köttet.

Ställ in din Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner och ställ in rökarens temperatur på 200ºF.

Klä botten av Jerky Rack med färsk rosmarin. Obs: Detta kommer att lägga till en läcker smak till det övre revbenet när det ryker.

Ta bort det övre revbenet från kylskåpet och lägg med bensidan nedåt ovanpå rosmarinen på Jerky Rack. Använder resterande ½ en kopp marinadpasta, gnugga revbenet överallt med det för att tillföra en fräsch boost av smak.

Att röka:

Ta nötköttets fettlock och skär den i ett diamantmönster på cirka ¼-tums djup på båda sidor. Placera kepsar på toppen av det övre revbenet eftersom det hjälper till att hålla det övre revbenet fuktigt och saftigt. Toppa med lite koshersalt.

Placera främsta revben i rökaren. Sätt in en termometersond i mitten av det främsta revbenet, se till att den inte rör vid något ben och ställ in temperaturen till önskad inre färdighet.

Obs: Jag gillar personligen att röka mitt främsta revben till en innertemperatur på 135ºF (sällsynt), och låt det sedan vila i 10-15 minuter, vilket slutar med att det blir en perfekt medium-sällsynt färdighet.
Rök främsta revben i cirka 3-4 timmar. Efter den första fasen av rökningen, ta bort fettlocket så att det övre revbenet får lite färg på toppen och rök sedan i ytterligare 2-3 timmar.

Notera: Jag personligen gillar att höja rökarens temperatur upp till 235ºF under de sista 2-3 timmarna av rökning för att tillåta det övre revbenet att bilda en krispig bark.
När önskad innertemperatur har uppnåtts, ta bort det övre revbenet från rökaren och låt vila i 10-15 minuter. En del gillar att tälta den med aluminiumfolie men prime rib tenderar att bli svettig och för fuktig på utsidan, därför för att hålla den fin och torr men ändå varm, lägg några rena kökshanddukar ovanpå. Dessa handdukar hjälper till att absorbera överflödig fukt samtidigt som de håller värmen inne.

Särskild
Blandning

Specialblandningsbisquetter för Bradley-rökare

Speciellt skapad för att lägga till en distinkt smak till alla rätter och passar bra med fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.

Shop Now