Tips For Smoking Meat in Cold Weather

Tips för att röka kött i kallt väder

Posted on: January 17, 2022
Read time: Lästid: 10 minPara ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Vi ser ofta sommaren som den perfekta tiden för att organisera en grillstund. Men att njuta av en rökig, fräsande och saftig biff när den är kall är en annan typ av upplevelse. Pulled pork eller en perfekt stekt bringa kan ge lite magi till familjemiddagarna när de serveras med rykande het soppa. Även om rökt mat känns som en varm filt på själen under vintern, är det bara modiga kockar eller grillälskare som vågar sig in i denna zon eftersom det kan vara extremt utmanande.

Med kyliga vindar som blåser 24 timmar, kan din matrökare förvandlas till en snögubbe på nolltid. Men om du har lyckats samla mod att bemästra konsten att röka mat i kallt väder, då hjälper den här guiden dig.

9 coola tips för att elda upp din matrökare i kallt väder

Det är viktigt att notera att rökning i kallt väder kommer att vara ganska annorlunda än vad du brukar göra under sommaren. Det finns några faktorer som du måste ta hänsyn till för att få en pitmaster som kan trotsa kylan. Här är 9 tips för att göra matrökning i kallt väder mycket lättare för dig.

1. Rensa utrymmet

Kom ihåg att rökning på vintern har sina egna utmaningar. Den primära bland dem är att hålla din matrökare varm. Så, rensa bort all snö för att säkerställa att den inte försenar matrökningsprocessen ytterligare.

2. Välj rätt matrökare

Olika typer av matrökare presterar olika beroende på olika väderförhållanden. Matrökning i kallt väder kräver en professionell rökare som har utformats specifikt för att prestera konsekvent oavsett säsongsmässiga förändringar. Så om du planerar att genomföra en fantastisk grillsession med en offsetmatrökare, bjuder du på problem. Det tunna arket på offsetrökaren kommer att släppa bort värme, vilket gör det extremt svårt att hålla en jämn temperatur inuti. För rökning på vintern är det alltid tillrådligt att använda en kvalitetskonstruerad elektrisk rökare med avancerade värmekontrollfunktioner.

Till exempel Bradley Pro P10 rökare skulle passa perfekt här. Denna matrökare är designad med en isolerad kropp och har förseglade dörrar för att skydda mot alla väderförhållanden och även garantera användarens säkerhet. Den nya modellen har också ett nytt 1000W PID-kontrollerat värmeelement som kommer att få upp temperaturen snabbare och använda tekniken för att hålla den där, eller återhämta sig hela tiden. Testad under de kalla vintrarna i Alberta (Kanada) och Alaska (USA) och levererar läckra recept! Bradley Smoker kommer också med en digital konsol som låter dig ställa in tillagningstiden och temperaturen för en problemfri grillupplevelse även på vintern.

3. Hitta ett skyddat område

Förvara alltid matrökaren någonstans i skydd för att skydda den från kalla vindar och plötsligt snöfall. Med skydd menar vi din veranda eller vid ditt hus väggar och inte under ett träd eftersom det sista du vill är att se en stor snöhög falla på din matrökare.

4. Håll locket stängt

Det är viktigt att hålla dörren stängd så mycket du kan. Kom ihåg att varje gång du blir frestad att öppna dörren och kontrollera maten låter du den heta röken inuti tillagningsrummet komma ut. Detta kommer att försena rökprocessen i onödan. Så håll dig lugn och håll locket stängt så mycket som möjligt.

5. Justera rökaren efter vinden

Titta på vindens riktning och justera din matrökare därefter. Att släppa in luft i din rökare är viktigt för att röken ska komma och hålla temperaturen. Men om för mycket kall luft kommer in i matrökaren kan det sakta ner tillagningsprocessen. Så håll ventilen på din rökare i motsatt riktning mot vinden.

6. Välj smalare snitt

Vi vet att revben och skaft är dreglavärda när de röks till perfektion. Vårt förslag är att spara den till sommaren. Prova att röka magrare snitt som ryggbiff, flank, filé, etc. när du röker på vintern. Elevsnitt kräver mindre värme för att rökas och tillagas snabbare än större snitt.

7. Fyll på med trä

Rökning i kallt väder kan förvandlas till en katastrof om du ser att vedkammaren är tom när du är mitt i matlagningen. Du måste notera att din matrökare kommer att bränna mer ved i kallt väder för att nå en viss temperatur jämfört med varmt väder. Det är här du behöver ha ett bra lager av ved redo att rocka grillen. Den bästa lösningen här är att använda en elektrisk rökare som genererar värme med el men använder ren rök från flis för att ge köttet samma intensiva rökiga smak.

Bradley Bisquettes är ett bra exempel här. Dessa komprimerade sågspånsflisor brinner under en exakt tid och släcks innan de förvandlas till aska. Detta säkerställer att maten tillagas i ren smaksatt rök. Bradley Bisquettes finns i 17 olika smaker för att passa alla rökt köttrecept.

8. Skaffa en kötttermometer

A kött termometer är det bästa sättet att kontrollera färdigheten i kallt väder. Penetrera den tjockaste delen av köttet med spetsen på termometern för att få bästa avläsning. Ta bort köttet om mitten har nått önskad temperatur.

9. Använd en kallväderjacka

Detta är absolut nödvändigt för rökning i kallt väder. Att ha en isolerad jacka eller åtminstone linda en gammal filt runt din matrökare kan hjälpa till att hålla en jämn temperatur i kammaren. Detta är uppenbarligen inte nödvändigt om du använder Pro P10 elektrisk rökare. Moderna matrökare har en isolerad kropp som förhindrar temperaturförlust i alla väder.

Slutligen, ha lite tålamod eftersom det snöar ute, och din matrökare är ingen trollkarl. Rökning är en låg och långsam process. Med vädret spelar en roll är det osannolikt att du får det önskade resultatet inom den förväntade tiden. Med det har vi kommit till slutet av den här guiden om rökning i kallt väder. Vi hoppas att du gillade de coola Bradley-tipsen och tricken som delas här.

Är du intresserad av att lära dig mer om matrökning i kallt väder? Kolla artikeln Hur man röker mat i kallt väder på hemsidan med hjälp av vårt sökverktyg.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.