What Is The Best Warming Method For Leftover Smoked Meats?

Vad är den bästa uppvärmningsmetoden för Rester rökt kött?

Posted on: February 27, 2022
Read time: Lästid: 10 minPara ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

En köttrökningssession kan vara ett av de bästa sätten att knyta kontakter och ha underbar familjetid. De långa tillagningstiderna skapar gott om tid för dig att interagera och konversera. En vanlig sak med köttrökningssessioner är att man ofta blir tvungen att förbereda sig extra. Detta säkerställer att du inte behöver oroa dig för att alla inte får tillräckligt. Men en stor oro för många människor är att hantera rester.

Verkar dina köttrester aldrig ha samma smak som föregående kväll? Tja, chansen är stor att du kanske inte värmer upp dem på bästa sätt. Dessutom är du förmodligen inte den enda som har fel. Det kan tyckas vara en självklar vardaglig övning, men det finns utan tvekan ett sätt att göra det bättre som ett proffs. Vissa människor kan vara utmärkta pitmasters, men när det gäller att värma upp överblivet rökt kött, det är där de drar gränsen. Men du behöver inte längre oroa dig eftersom vi delar med dig av de bästa uppvärmningsmetoderna för ditt överblivna rökta kött.

Före allt annat är det första du vill försäkra dig om att du gör rätt att förvara de rökta köttresterna i en lufttät behållare eller helst använda en vakuumförsegling. Detta gör att den kan lägga sig fint och hålla den borta från föroreningar som kan påverka dess kvalitet, från smak till ömhet. En vakuumförseglare skyddar också ditt överblivna rökta kött från syre, fienden nummer ett för rökt mat.

Hur man återuppvärmer överblivet rökt kött

Se till att det finns fukt

Innan uppvärmningsprocessen påbörjas är det viktigt att ta hänsyn till att köttet har tillräckligt med fukt; precis som rökning absorberar återuppvärmning fukt från köttet, därav behovet av att få tillräckligt med det. Du vill inte förstöra välrökt kött som tog dig timmar när du värmde upp det. Vi rekommenderar att du spritsar köttet med en fuktighetskräm med låg natriumhalt, som kan vara nötbuljong, äppeljuice eller till och med kycklingbuljong, beroende på vad du föredrar.

Slå in köttet

Nästa sak blir att slå in ditt kött snyggt med aluminiumfolie. Att använda aluminiumfolie hjälper till att bevara fukten för att säkerställa att du får saftigt, mört kött. Hemligheten är att se till att du helt lindar in köttstycket och blockerar alla möjliga vägar dit luft kan komma ut. Det är också viktigt för att hålla ihop smakerna och hjälpa till att behålla den ursprungliga smaken av ditt kött. Rökaren kan tömma köttet om det inte är tillräckligt fuktigt, vilket gör att du saknar juice.

Värm matrökaren

Med din snyggt inslagna köttbit är nästa steg att värma din matrökare. Den viktigaste höjdpunkten i återuppvärmningen av rökt kött är att den måste göras låg och långsam. Kom ihåg att olika kött har olika röktemperatur, vilket du bör överväga. Vi rekommenderar att du konsulterar vår djupgående officiella röktemperaturguide, vilket är i linje med de rekommenderade röktemperaturerna av United States Department of Agriculture (USDA). Den viktigaste höjdpunkten i återuppvärmningen av rökt kött är att den måste vara låg och långsam. Du måste också förstå att målet är att värma upp och inte laga mat.

Var uppmärksam på temperaturen

Återuppvärmning av överblivet rökt kött kräver också stor uppmärksamhet. Vi rekommenderar att noggrant övervaka köttets innertemperatur. Det är ett idealiskt sätt att kontrollera om köttet har blivit genomvärmt. Den är redan rökt och vällagad, så den behöver inte för lång tid på matrökaren; du förbereder den bara för servering en gång till. Vi rekommenderar att du återuppvärmer ditt överblivna rökta kött till den rekommenderade innertemperaturen på 165 °F eller 75 °C.

Andra sätt

Förutom rökning finns det andra sätt att värma upp ditt överblivna rökta kött. Du kan välja att värma upp den i en ugn, som du kan ersätta en matrökare vid dåligt väder. En ugn kan tjäna dig bra, men du måste också titta på fukten. Även här är aluminiumfolie viktigt för att slå in köttet, precis som när man värmer upp med en matrökare. En spishäll och mikrovågsugn kan också tjäna sitt syfte, särskilt för små köttbitar. Mikrovågor är dock kända för att torka ut kött, vilket kan förstöra din måltid.

Därför rekommenderar vi att du använder din matrökare om möjligt. Det kommer inte bara att behålla köttets smak utan också bevara dess mörhet, vilket ger dig det saftiga och salta snittet du förtjänar.

Kolla in några fler artiklar som hjälper dig när du värmer upp rökt kött:
Den ultimata guiden för att förvärma din rökare
Hur man fryser och värmer kött på rätt sätt
Värmen är på: Hur man röker varje kött till perfektion

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.