Cleaning Your Food Smoker the Right Way to Avoid Damage

Rengöring av din matrökare Rätt väg för att undvika skador

Posted on: January 30, 2022
Read time: Lästid: 10 min



Para ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Om du ska ha en träff med vänner och familj, kanske du vill servera de läckraste biffarna som möjligt. Du skulle vilja få uppskattning från dina gäster för att vara kvällens pitmaster. När maten är färdig och festen är över, befinner du dig med en smutsig, fet matrökare. Denna situation låter förmodligen bekant för alla som har använt en matrökare tidigare.

Prövningen som följer är tråkig och kan förstöra efterfeststämningen totalt. Nåväl, inte längre! Vi är här med en enkel steg-för-steg rengöringsguide för din Bradley Smoker som kan rädda din dag och göra den besvärliga uppgiften enkel.

Fördelar med att rengöra matrökaren

Betrakta detta som ett litet uppsving för de lata grillälskare som fortsätter att undvika rengöringsprocessen efter rökning. Ja, en matrökare är avsedd att laga mat med intensivt rökig smak och kommer så småningom att bli smutsig. Det betyder inte att det ska lämnas så. Att ha en gnistrande ren matrökare har flera fördelar.

Förhindra matförgiftning

Rester som samlas i matrökaren över tid kan vara en idealisk plats för bakterier att föröka sig. Detta kommer så småningom att sprida maten som kommer att rökas inuti den. Detta kan leda till allvarliga problem som matförorening och matförgiftning. En ren matrökare är det bästa sättet att njuta av rökt mat på ett hälsosamt sätt.

Öka livslängden för matrökaren

En ren matrökare presterar mer effektivt än en smutsig. Den kräver mindre underhåll i längden och håller längre än en smutsig, fet rökare.

Få den smak du önskar

Ibland kan delar av rökt mat fastna på rökarens innerväggar. Detta kommer att behålla den kvarvarande smaken från den tidigare rökta maten och överföra den till maten som ska rökas härnäst. För att undvika att dina korvar med hickorysmak förvandlas till eksmak, rengör matrökaren efter användning.

Gör ett visuellt tilltalande

Du kan imponera på dina gäster med en ren matrökare som också är visuellt tilltalande. De kommer att veta att de är på väg att njuta av en måltid från en topprökare, och att du tar din matlagning på allvar.

Steg för att rengöra din Bradley Smoker

Det finns tre grundläggande kategorier av processen, som var och en har steg inom sig: att ta loss delarna, rengöra inredningen och sedan rengöra bisquettebrännaren.

#1. Ta bort och rengör de löstagbara delarna

Bradley Smoker levereras med avtagbar matställ och en sidopanel. Vattentråget tillhandahålls också separat för enkel rengöring. Du kan ta loss varje del för att skrubba bort all smuts och rengöra den i tvålvatten. Om du föredrar det kan du placera delarna i diskmaskinen för att rengöra dem direkt.

#2. Rengör bisquettebrännaren

Vår Bradley Bisquettes är sammansatta av träsågspån i jämn tjocklek och brinner under en exakt tid för att skingra ren rök. Det bästa med att använda Bradley Bisquettes är att de slocknar innan de blir till aska, vilket gör rengöringen mycket enklare.

#3. Rengör innerväggarna

Matrökarens innerväggar är ofta mörka med rök, smuts och fett. Det kan också ha delar av rökt mat. Den bästa tiden att börja detta steg är när rökaren fortfarande är varm. Precis efter att du har rökt klart, låt rökaren vila en stund, men låt den inte svalna helt. Smuts och fett lossnar lättare när rökaren är varm och gör det lättare att skrapas bort.

#4. Flytta till botten

Allt fett från den droppande maten kommer att samlas på botten av matrökaren. Även om det kan ha mycket skräp byggt upp efter bara en rökning är det faktiskt ganska lätt att rengöra. Använd bara en grillskrapa och en skurborste med tvålvatten.

#5. Rengör dörrens tätningar

Bradley Smoker har magnetiska dörrar för att säkerställa snabbare matlagning och användarsäkerhet. Dörrens tätningar och dess inre del kan samla ett tjockt lager fett. Röken torkar ut den, vilket gör den mer envis att ta bort. Rengöring av dessa ställen gör att dörren öppnas och stängs smidigt.

#6. Desinficera matrökaren

Ibland kan mögel eller maggot växa inuti matrökaren om den lämnas smutsig och oanvänd under en längre tid. Detta är något som tvålvatten eller en skursvamp inte klarar helt. Se detta som en varning! Att desinficera rökaren är det bästa sättet att ta hand om detta allvarliga problem.

För att hantera detta, placera en mikrovågssäker skål med vatten inuti matrökaren och sätt på den till maximal temperatur i en timme. Detta kommer att bränna mögeln och döda maggots. Du kan sedan torka av det med tvålvatten.

#7. Sätt ihop och elda upp den

Äntligen är din matrökare redo för lite gourmetrökning. montera alla delar som togs loss tidigare och elda upp den.

Matrökare kommer att börja förlora sin glans för varje rökning, vilket är normalt. Även efter en grundlig rengöring kommer du fortfarande att ha tecken på användning. Det här visar bara vilken expertrökare du håller på att bli. Se till att varje användning av din Bradley Smoker ger en ren och hälsosam rökupplevelse!

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.