How to Properly Tenderize Chicken

Hur man ordentligt Möra Kyckling

Posted on: September 20, 2022Para ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Om du letar efter det bästa sättet att tillaga kycklingen för att få den saftigheten som alla är sugna på, är det viktigt att möra den. Det hindrar inte bara ditt kött från att stelna, utan det ger också en bättre smak.

Mör, saftig och smakrik kyckling är den ultimata komplimangen för alla hemmakockar som älskar att grilla. När du lagar mat är det sista du vill ha en seg, gummiliknande kyckling. Det är bara inte trevligt att äta. Så hur mörar man kyckling?

Mörning av kött är metoden att bryta ner kollagen i muskelfibrer för att göra köttet mörare. Här är de bästa metoderna för att möra kyckling, tillsammans med några användbara tips och tricks.

Pound the Bird

Detta är en av de mest effektiva metoderna för att möra kyckling. Det är enkelt, och du har förmodligen redan allt du behöver i ditt kök.

  • Du kan göra detta med ett specifikt köttmörningsverktyg som en klubba med en ojämn yta eller en kavel. Mallet är ett bättre val eftersom den är speciellt gjord för att dunka kött. Du kan använda andra redskap som en kavel, en hammare, en tung stekpanna eller till och med en kastrull.
  • Dunkning fungerar bäst för benfri kyckling. Avbena först i benen innan du dunkar dem. Krossade ben är en riktig olägenhet du vill undvika.
  • Täck kycklingen i plastfolie eller en ziplock-påse innan du dunkar. Detta kommer att förhindra att bitar av kyckling flyger över hela bänkskivan under processen och försluter kycklingens juicer. Undvik att använda material som lätt kan gå sönder, som folie eller vaxat papper.
  • Undvik att slå kycklingen för hårt, annars skadar du den. Målet här är att få en jämn tjocklek och konsistens, vilket förbättrar kycklingens konsistens. Ta dig tid att se till att du får jämn tjocklek innan du packar upp och tillagar den.

Det är viktigt att notera att krossad kyckling tillagas snabbare än tjockare kycklingbitar. Justera din tillagningstid för att undvika överkokning, vilket återigen skulle lämna dig med en torr röra.

Marinera den

Att marinera kycklingen har två syften: att tillsätta smak och möra den. Blötlägg kycklingen i en marinad i minst en timme för att få ut det bästa av den.

Att förvara den i marinaden över natten ger dig mycket bättre resultat. Ställ behållaren med kycklingen och marinaden i kylen tills du är redo att laga mat.

Mjölkbaserade marinader

Yoghurt- och kärnmjölksbaserade marinader är de bästa eftersom de innehåller en mängd olika syror och enzymer som gör köttet mört. Du kan kombinera marinaden med dina valfria kryddor för att göra kycklingen mer smakrik.

Om du väljer en yoghurtmarinad, överväg kryddningen noga. Du vill få gratis smaker som inte kommer att överskugga varandra.

  • Vissa yoghurtsmaker, som vanilj, kan vara obehagliga när de tillagas. Fruktsmaksatt yoghurt som citron och kokos kan ge fantastiska resultat när de kombineras med kyckling.
  • Vanlig yoghurt med låg fetthalt eller fullfet yoghurt passar bra med de flesta örter som används för att tillaga kycklingrätter.

Kärnmjölk är mildare än yoghurt och stör inte kycklingens smak. Du kan använda mjölk och vinäger för att förbereda en ersättning om du inte har någon kärnmjölk till hands.

För att förbereda, tillsätt en matsked vit vinäger i en kopp full av hel- eller lättmjölk. Vänta tills blandningen har stelnat innan du använder den på kycklingen.

Andra marinadidéer

Även om en hemgjord marinad är hälsosammare eftersom den inte har några kemiska konserveringsmedel, har du ibland inte tid att förbereda en. Lyckligtvis kan du välja bland tusentals butiksköpta marinader. Här är några saker att komma ihåg:

  • Syrabaserade marinader kan torka ut kyckling och göra den segare om du håller den inne länge. Använd ättika och citronsaft sparsamt för bästa resultat.
  • Använd fruktmarinader med ananas, kiwi eller mango om du vill ha väldigt mjuk kyckling. Dessa ingredienser kommer att ge dig en mycket mosig kyckling.
  • Läsk fungerar som utmärkta marinader. Tillsätt en nypa salt för ännu bättre resultat.

Skölj kycklingen noga innan tillagning.

Observera de korrekta tillagningstiderna och temperaturerna

Dålig timing kommer att ångra allt du gjorde under förberedelsestadiet. Du kommer att få torr och seg kyckling om du tillagar den för mycket och en hälsorisk om du tillagar den för lite.

Att röka kycklingen i en professionell matrökare hjälper dig att undvika det. Få bara din rökare till den temperatur som rekommenderas i ditt recept och låt den göra resten av arbetet under den rekommenderade tiden.

Håll en kötttermometer nära för att bekräfta innertemperaturen. Du kan ta ut kycklingen ur rökaren när den når 165 °F (74 °C).

Låt köttet vila i några minuter så att "överföringsvärmen" blir färdiglagad och safterna absorberas igen. Detta kommer att ge dig söt och saftig kyckling när du äntligen är redo att servera.

Slutgiltiga tankar

En felaktigt tillagad kyckling kommer att bli seg, seg och smaklös – något som ingen vill ha. Du kan till och med kombinera dessa tips och se hur det går. Skulle till exempel en krossad och marinerad kyckling vara mer smakrik och saftig? Ha kul med att experimentera nästa gång du är sugen på kyckling.

Är du intresserad av att lära dig mer om kyckling? Kolla in artiklarna vi har förberett åt dig nedan:
Rätt sätt att möra kyckling
Hur man fjäril och spatchcock en kyckling
Vad är inte bra med rökt hel kyckling?

Besök oss på Bradley Food Smoking blogg för fler tips och tricks.