Wood Flavour Bisquettes Tips & Tricks and much more

Wood Flavour Bisquettes Tips & Tricks och mycket mer

Posted on: January 11, 2023



Så du har fått kläm på matrökning. När du har vänner på middag, har du slutat inleda varje måltid med "Jag köpte precis den här matrökaren för ett par månader sedan" eller "det här är första gången jag har det här receptet så jag vet inte om det fungerar ..."

Så du har fått kläm på matrökning. När du har vänner på middag, har du slutat inleda varje måltid med "Jag köpte precis den här matrökaren för ett par månader sedan" eller "det här är första gången jag har det här receptet så jag vet inte om det fungerar ..."

Sedan presenterar du stolt din rökta matkonst (ja, det är konst) för familj, vänner, grannar, arbetskamrater och alla andra som är inom näsan från dina rökta skapelser.

Skapa dina egna recept eller ändra befintliga

Nu är du redo att börja skapa dina egna recept eller modifiera befintliga. När du vågar dig ut på egen hand är ett av de viktigaste besluten att fatta vilka bisquetter du ska använda i din rökare.

Bradley gör det enkelt för oss med sina lättanvända bisquetter, som erbjuds i en mängd olika träsmaker. Men vilken Bradley Bisquette träsmak ska man använda?

 Här är en lättanvänd guide för träsmak, skräddarsydd specifikt för Bradley Smoker-bisketter och matrökare!

Bisquette

Smak Mat som fungerar...

Perfekta par

Beprövat, testat & sant

Al

Mild, musky och lite söt

Fisk, skaldjur, fläsk & fågel

Lax

Äpple

Mild, lätt söt & fruktig

Fläsk & fågel

Skinka

Körsbär

Mild-medium, söt & fruktig

Nötkött, lamm, fågel & ost

Viltfjäderfä som fasan

Hickory

Stark & rik

Fläsk, nötkött & vilt

Bacon eller Pepperoni

Jim stråle

Stark, rik och smaksatt med bourbon

Fläsk, nötkött & vilt

Revben

Lönn

Mild, söt & jordnära

Skaldjur, fisk, fläsk, fågel, ost & grönsaker

Kyckling eller skinka

Mesquite

Stark, lite söt & rejäl

Nötkött & vilt

Revben

Använd för mindre snitt eftersom mesquite lätt kan vara överväldigande

Ek

Medelstark & rik

Nötkött, fläsk, kalkon & vilt

Bringa

Ek är bra för den långa röken, använd på större snitt

Stillahavsblandning

Mild & ren

Skaldjur, fisk, fågel, ost & grönsaker

Vit fisk eller skaldjur

Pekannöt

Stark, söt & smörig

Fläsk, fågel, nötkött & vilt

Fläskstek eller kotletter

Special blandning

Väldigt mild

Skaldjur, fisk, fågel, fläsk, ost & grönsaker

Vilken rätt du vill ha en aning rök i och inget mer

Whisky ek

Medelstark, fyllig och rik

Nötkött, fläsk, kalkon & vilt

Vildsvin

Men kom ihåg att detta bara är riktlinjer och är väldigt flexibla. Experimentera bort!

Betrakta rätten som en helhet, inte bara proteinet

Det finns dock några saker att tänka på. Du måste överväga rätten som en helhet, inte bara proteinet eller grönsaken du använder. Till exempel, om du planerar att göra en kryddig och fräsig kycklingrätt, kanske du vill höja din rökning till ett starkare träslag än vad som annars skulle föreslagits.

Följaktligen kommer den rökiga smaken att synas genom kryddorna. Annars, om du vill röka en stor del av viltkött utan mer krydda isär för den gamla trogna salt- och pepparkombinationen, använd då ett mildare träslag. Som ett resultat kommer de naturliga smakerna i köttet att stå i centrum.

Personliga preferenser spelar roll

Ha också dina personliga preferenser i åtanke. Om du tycker att träslag som mesquite eller hickory är överväldigande eller bittert, överväg att bara använda dem för välkryddade och smakrika köttstycken, som vilt eller nötkött.

Alternativt kan du överväga att byta trä halvvägs genom rökprocessen för något mildare. Eller så kan du minska röktiden genom att avsluta den i ugnen. Annars, om du befinner dig i andra änden av spektrumet och du gillar en kraftig röksmak, kommer träslag som Alder helt enkelt inte att skära det för någon fläskrätt åt dig. Gå bara för något starkare.

 Lycka till med att röka!