Om den inte redan har kommit dit du bor så är den på väg! Svalka i luften och frost på marken. Snart, innan du vet ordet av, kommer du att gräva dig fram till din bil varje morgon.
Att hålla din rökare torr och igång vid rätt temperatur är lätt under sommarmånaderna. Men de flesta vintrar kräver mer än ett paraply för att hålla din rökare varm och, viktigast av allt, säkert. Här är några tips för att hålla röken rullande hela vintern:
Det handlar om plats
Om du har ett bra skyddat område utomhus på plan mark bör du ha relativt lätt för att hålla din rökare säker hela vintern. Den idealiska platsen för din rökare är alltid utanför. Använd den aldrig inomhus eftersom det kan vara extremt farligt. (och ditt garage räknas som inomhus).
Hitta en plats som är så skyddad som möjligt, men ändå på ett säkert avstånd från huset eller skjulet, så att röken kan strömma ut. Jag har min längs sidan av huset nära vår verkstad, där taket sticker ut ett par meter och håller huvuddelen av elementen på avstånd.
Bli kreativ
Om du har råd, utrymme och förmåga att göra det, bygg gärna ett litet uthusliknande skjul åt din rökare. Se till att väggarna har ventilation och är välisolerade.
Med en elektrisk rökare minskar riskerna avsevärt att glöden ska fångas. Trots det måste du fortfarande se till att bygga en säker struktur för din rökare. Utan tvekan kan inte alla av oss (det inkluderar mig) bygga våra egna rökare ett hus att bo i under vintermånaderna. Följaktligen måste vi vara lite mer uppfinningsrika. Några bra lösningar som jag har stött på inkluderar att blockera vinden med plywood och ett popup-soltält.
Kom bara ihåg att alltid lämna åtkomst till din rökdörr och att lämna ventilationen fri från hinder.
Håll det varmt
Att få upp din rökare till 200+°F är lätt på sommaren. Min brukar vara halvvägs innan jag ens slår på den. Men på vintern förlorar din rökare mycket värme till utomhusbruket.
Värme strömmar ut genom rökarens metall och kall luft förs in för att fortsätta att driva på förbränningsprocessen. Dessutom kondenserar fukten från köttet och vattnet i pannan på insidan av rökaren och kyler den ytterligare.
Ge dig själv mer tid att röka än du normalt skulle göra och ge rökaren gott om tid att värma upp. Att hålla din rökare skyddad och skyddad från väder och vind (se exempel ovan) hjälper till att hålla din rökare vid rätt temperatur. Och viktigast av allt, håll dörren stängd. Jag älskar att kika, men det skickar all din heta luft ut genom ytterdörren.