Tips & tricks For Grilling in the rain

Tips och trick för Grillning i regnet

Posted on: January 12, 2023Bradley Smoker har kommit ut med ett nytt verktyg för bakgårdskocken och är jag någonsin exalterad! Bradleys nya propan BBQ får mig att hänga upp en presenning över min uteplats i Vancouver och laga mat i regnet. Grillar i regnet, jag grillar i regnet!

Bradley Smoker har kommit ut med ett nytt verktyg för bakgårdskocken och är jag någonsin exalterad! Bradleys nya propan BBQ får mig att hänga upp en presenning över min uteplats i Vancouver och laga mat i regnet. Grillar i regnet, jag grillar i regnet!

Min Bradley BBQ har kvalitetsgrillar i gjutjärn och en övre grillhylla för att hålla saker varma eller borta från direkt värme. Den har till och med den extra funktionen av en ansluten brännare! Som ett resultat behöver jag inte hoppa in och ut ur köket och förbereda ris eller värma mina såser. Denna BBQ är verkligen allt jag behöver för att laga mat. Det är perfekt!

Nu några tips för att se till att dina grilläventyr blir framgångsrika:

Allt börjar med kvalitetsprodukter

Det här är nyckeln! Inga såser eller tekniker i denna värld skulle någonsin kunna förvandla en biff av A-klass till en AAA-klass, så börja med produkter av god kvalitet.

Det finns ingen anledning att bryta banken heller! Gå till din lokala slaktare och fråga experten. De är alltid villiga att dela med sig av sin kunskap och peka dig i rätt riktning. Ofta kommer slaktaren att kunna ge dig lite av en affär, om du är flexibel med vad du köper.

Enligt min erfarenhet ger nyskuret, lokalt, frigående kött de bästa måltiderna. Mörhet i kött kommer inte bara från djurets kost, utan också av dess stressnivåer vid skörd. Därför är det bäst att köpa kött från en närliggande gård för att få färskt och mört kött. Kom ihåg att färskt är bäst.

Var förberedd och planera i förväg

Få allt du behöver installera innan du sätter igång. Ordna alla dina redskap, såser, smaksättningar etc. på en tillgänglig plats i förväg. Fundera på vad du behöver. Behöver du ugnsvantar, tång, limborste, termometer, etc...? Vad sägs om en glasyr? Eller vad sägs om en tallrik eller bricka att vila köttet på när det är färdigt grillat? Med träning kommer detta att komma naturligt, men tills du har kommit in i din riktiga BBQ-rytm, ta dig tid att planera din attack.

Använd en termometer för att kontrollera din kötttemperatur

Ta fram kötttermometern! Det är viktigt att kontrollera din kötttemperatur för att vara säker på att du lagar mat inom ett säkert temperaturintervall och att slutresultatet blir den färdighet du vill ha. Med tiden kommer du att kunna "se" en medium rare biff utan att kontrollera temperaturen. Men varje köttbit är annorlunda och även erfarna kockar kommer att använda en termometer.

Krydda med återhållsamhet

Missförstå mig rätt, jag älskar smak och jag älskar kryddor. Mat som kan få mig att svettas är min favorit och mitt kryddskåp tar upp halva mitt kök och sträcker sig över hela världen i smak. Det är dock viktigt att komma ihåg att smakbasen kommer från köttet du använder. Nymalet lamm har en unik och jordig, grässmak, använd den. Vitlök, åh vad jag älskar dig, har en skarp och varm smak. Grön lök har en frisk och ljus smak. När du kombinerar dessa tre ingredienser behöver du inte hälla i kryddsalt eller cayenne eller senap. Krydda lätt och medvetet. Använd kryddor och örter som kommer att komplettera din proteinbas. När allt kommer omkring har du så mycket noggrant valt ditt kött för smak och fräschör, så gör det rättvisa!

Ha tålamod och vila köttet

Nu när dina utmärkta revbensspjäll eller biff är klara, svävar läckra dofter omkring och du saliverar. Men ha tålamod. Vänta. (Snälla hata mig inte!) Slå in ditt protein i aluminiumfolie, eller täck på annat sätt och låt vila i minst 10 minuter. Denna viloperiod kommer att tillåta de yttre kanterna på köttbiten att svalna något och återuppta vattnet (även känd som smaken!) som har samlats i mitten under tillagningen. När vattnet omfördelas mer jämnt i vävnaden, kommer ytspänningen att fånga vattnet inuti köttet när det skärs, vilket håller den välsmakande juicen inuti din biff eller revbensspjäll tills du ska äta en bit. Tro mig, det är värt att vänta.

Av Lena Clayton
Medförfattare till Bradley Smoker Cookbook