Tips and Tricks for Smoking Brisket

Tips och tricks för rökning Bringa

Posted on: January 12, 2023Brisket är notoriskt oförlåtande och kan verka lite skrämmande av en uppgift att ta på sig. Men fördelarna med att få brisket höger är fenomenala, den smakfulla skorpan som omger ett mjukt och saftigt rökt nötköttcenter.

Brisket är notoriskt oförlåtande och kan verka lite skrämmande av en uppgift att ta sig an. Men fördelarna med att få rätt bringa är fenomenala, den smakrika skorpan som omger ett mört och saftigt rökt nötkött.

Först till kvarn, välj ditt bröstsnitt.

Leta efter nötkött av hög kvalitet med ett bra lager fett. En hel packarbrisket är vanligtvis på den större sidan. Men snittet är idealiskt för rökning och ger en mjukare slutprodukt.

Om en packer cut är för lite stor eller otillgänglig är det näst bästa alternativet en första cut, leta efter en som har mer fett marmorerad i muskeln.

Förbered bringan

Genom att trimma fettlocket till ¼" till ½" tjockt för att tillåta rök att tränga igenom snabbt utan att torka ut bringan. Klipp bort eventuellt silverskinn.

Gnid din bringa i en grundläggande gnidning av kosher salt och svartpeppar eller jazza saker med örter och andra kryddor i din rub.

Rubbet kommer att vara "barken" eller "skorpan" på din bringa när den är klar. Om du låter rubbet stå på över natten gör det att saltet i rubbet tränger in i bringan och hjälper till att behålla fukten. Och mer fukt betyder mer saftig och mör bringa.

Att uppnå den perfekta smaken och fuktigheten

Vissa kockar svär vid ett sladd på sin bringa, men detta är valfritt. Att hälla din bringa i en senap, olja eller vattenbaserad sås kommer att ge lite mer smak till bringan.

Men den viktigaste komponenten för att behålla smak och fukt i din bringa är gnidningen.

Brisket injicera

Nu, om du vill bli riktigt fancy finns det alla möjliga hemgjorda och provrörshärledda hopkok som du kan injicera (japp, med en spruta) i din bringa.

Dessa injicerade mörmedel och smakämnen fungerar ganska bra, men butikens varumärkeslösningar är ofta fulla av kemikalier och för traditionalisterna är det helgerån.

De flesta hemkockar är inte heller redo att utföra mindre medicinska ingrepp på sin mat. Men att injicera något så enkelt (och kemikaliefritt) som grönsaksbuljong i bringa kan fungera ungefär som saltlake.

Det resulterar i en mör och smakrik bringa. Om du väljer att gå den här vägen, sätt in nålen parallellt med nötkärnet så att märken inte syns när du skär in i nötköttet mot säden.

Rökning Brisket tips

Nu till rökningen. Jag röker helst med smakrika bisquetter som t.ex Hickory eller Mesquite eftersom nötkött i sig har en stark smak. De flesta föredrar att röka upp sin fettkåpa för att behålla så mycket av fettkåpan som möjligt och låta det utsmälta fettet hälla över bringan.

Men att röka ner fettlocket kommer inte att ge en drastiskt sämre produkt. Inte mycket fett tränger in i bringan genom att rinna ner på sidorna, men det ger lite mer smak.

Rökning handlar om det låga och långsamma. Gå för snabbt och varmt och du kommer att torka ut köttet inom den första timmen. Att röka runt 200-250°F verkar vara att föredra bland experter.

Om du har den extra tiden, ta den och rök i den nedre delen av temperaturspektrat. Vissa proffs och experter kommer att röka brisket vid över 300°F, men det är med ett recept och ett snitt som de är bekanta med och säkra på. Håll temperaturen låg tills du är redo och är superförtrogen med dina färdigheter.

Extra vård

När du röker din bringa, ge den en mopp med en fin bastingsås. Även spritsa med buljong eller vatten kommer att göra susen. Att torka av din bringa håller den fuktig vilket förbättrar dess förmåga att absorbera rök, samt kyler köttets yta och saktar ner tillagningsprocessen för att skapa en mjukare produkt.

Vissa gillar att ta bort bringan från rökaren när den når 150 ° F och linda in den i aluminiumfolie så att den kan bräsera sig själv. Detta kommer att göra bringan mjukare, men det kommer att mjuka upp din "bark". Så om du är orolig för en torr brisket första gången, prova detta.

Servera din bringa

Brisket är redo att dras ut ur rökaren mellan 195-205°F. Du vet att den är klar när termometern glider in utan ansträngning, när den väl passerar "barken".

Låt din bringa vila och svalna något innan du skär den tunt (cirka ¼"), mot kornet och serverar.

Vad du bestämmer dig för att servera din bringa med är helt upp till dig. Håll det enkelt eller lägg till några galna såser och sidor, allt ditt val.

Men ge alltid din bringa chansen att stå på egen hand. Om du kan göra det så har du, min vän, rökt en fin brisket!

Kolla in lite aptitretande bröstrecept