Tips & Tricks for Making Your Very Own Jerky

Tips och tricks för att göra Din helt egen ryckig

Posted on: January 12, 2023Att göra Jerky är mycket enklare än man kanske tror. Så bra som butiksköpta ryckiga kan vara, är hemlagad ryckig fenomenal! Här är några tricks och tips som hjälper dig att komma igång.

Att göra Jerky är mycket enklare än man kan tro. Så bra som en köpt jerky kan vara, hemmagjord jerky är fenomenal! Här är några knep och tips som hjälper dig att komma igång.

 Välj det smalaste snittet du kan hitta

När vi röker annan mat söker vi vanligtvis efter fett och välmarmorerat kött. När vi gör jerky vill vi hålla fetthalten så låg som möjligt, eftersom vi kommer att torka ut köttet.

För mycket fett kommer inte bara att hindra köttet från att torka ut ordentligt, utan det kommer också att härskna på kort tid. Visst kan man göra ryck med nötkött, som vi alla vet gott och väl. Ändå kan du göra utmärkt ryck med över magert kött som viltkött och älg. Eye of round, bottenrunda eller flankstek är alla bra magra snitt och utmärkta val för att göra ryckig.

Förbereder köttet

Ta ut köttet ur kylen och börja omedelbart tillaga. Eftersom mycket kallt kött är lättast att skiva tunt, överväg att stoppa in det i frysen en stund innan du skär upp det.

Skär köttet längs kornet i ¼ tum tjocka remsor och ta bort eventuellt fett när du skivar. Marinera den över natten. Följande dag, ta bort köttet från marinaden, men skölj inte.

Bli kreativ med din marinad. Använd asiatiskt inspirerade ingredienser som ingefära och mirin, eller gå den sydvästra vägen och prova att lägga till Cajun-krydda och lime. Den huvudsakliga konserveringsmetoden med jerky är torkning, inte nödvändigtvis salt- eller härdningsstadierna, som med andra projekt. Så du kan gå lite vild med smak här.

Torkning av köttet

Häng jerkyen på köttkrokar i din rökare och torka jerkyen vid 140°F utan rök för att torka ytan.

Börja röka

Tillsätt några bisquetter i rökaren. Prova Apple, Cherry, Hickory eller Mesquite och skruva upp värmen till 165°F, rök i 2-3 timmar. Höj temperaturen ytterligare 10 grader och rök tills det är klart. Du vet att jerkyen är klar när du böjer den och den börjar slita. Att röka den längre, till det stadium där den knäpper när den böjs, kommer att ge den ryckiga en längre hållbarhet, men den blir mindre smakrik.

Hur man förvarar det säkert

Eftersom detta kött inte är helt uttorkat (kunde inte tugga det vid den tidpunkten) och eftersom kurer och kulturer inte används, kom ihåg att förvara jerkyen i kylen. Det kommer att hålla länge, och att hålla det i en sval och reglerad miljö kommer att se till att den håller ännu längre!

Kolla in några av våra enkla att göra ryckiga recept här.