Smoky Crispy Chicken Thighs

Rökig Kycklinglår

Posted on: January 11, 2023Så det är lördag eftermiddag och jag går över veckans sysslor. Och varför inte kombinera dessa sysslor med något jag verkligen älskar att göra: laga och äta (ok och dricka). Så istället för att åka till KFC har jag förberett mitt rökt krispiga kycklinglårrecept.

Så, det är lördag eftermiddag och jag går igenom de sysslor som min fru tydligt instruerade mig att göra innan hon tog av för att tillbringa en trevlig eftermiddag med sina vänner. Ja, du har rätt, jag fick den korta delen av pinnen den här veckan.

Perfekt för en lördagseftermiddag

Att spendera ännu en lördag på att fixa rännan, få bort stockarna från vår fastighet, plocka upp barnen från träningen är inte min idé om kul. Att beställa mig ett gott högt glas öl i baren var mer tilltalande.

Nåväl, låt oss bli verkliga. Vem försöker jag lura? Även om alternativ ett faktiskt skulle vara mer fördelaktigt för människor runt omkring mig, är det mycket roligare att dricka öl än att klippa gräsmattan.

Men så slog det mig: Varför inte kombinera dessa sysslor med något jag verkligen ÄLSKAR att göra: laga mat och äta (OK och dricka).

Så istället för att gå till KFC, som är min vanliga lördagsrutin innan jag börjar göra nytta, följde jag det här receptet:

Ingredienser

Förutom de två kilo kycklinglår, som kan vara benfria eller benfria och 0,25 pund bacon, behöver du två msk chili, två msk vitlökssalt, en hackad vårlök, en kopp Panko Crumbs ett ägg och två msk Bradley Maple Sirap.

Vägbeskrivning

Använd lönnträ och kallrök kycklinglåren i en timme. I en skål, blanda bacon, chili, vårlök och Panko smulor i en mixer, tills mixen är konsekvent.
Blanda det uppvispade ägget med två msk Bradley lönnsirap och doppa de kallrökta kycklinglåren i blandningen och belägg den med bacon Panko mix.
När ugnstemperaturen når 400 F, tillaga i cirka 30 minuter eller tills den är klar. Slutligen, rök dem i ca 1,5 timme.

Vilket bra recept att testa! Det ger låren en extra kick, och den rökiga smaken gör den helt perfekt.
Serverar 2

Njut av!