The Smoker’s Toolbox

De Rökare Verktygslåda

Posted on: January 11, 2023



Nästan varje jobb eller hantverk har sin egen uppsättning verktyg. En snickare behöver en hammare, fyrkant, nivå, måttband och såg för att få jobbet gjort. En bra fotograf använder olika linser, filter, triggers, ljus och ljusmodifierare för att få bästa möjliga bild.

Nästan varje jobb eller hantverk har sin egen uppsättning verktyg. En snickare behöver en hammare, fyrkant, nivå, måttband och såg för att få jobbet gjort. En bra fotograf använder olika linser, filter, triggers, ljus och ljusmodifierare för att få bästa möjliga bild.

Bli seriös med rökning

Människor som menar allvar med rökning och BBQ har också en lista över verktyg och utrustning. Dessa verktyg hjälper dem att få ut det mesta av sin rökare.

Vissa verktyg går utöver de självklara, som att ha en rökare och veden. Vi använder dem för att förbättra det färdiga resultatet av allt som röks. Eller för att göra jobbet att röka lättare eller bekvämare. Här är en lista över några bra verktyg för nästan alla rökfanatiker.

Digital termometer

Av all utrustning och tillbehör där ute för BBQ, enligt min mening, är detta det viktigaste. Vid sidan av en rökare och massor av ved är en digital kvalitetstermometer nästa viktiga verktyg för alla seriösa rökare.

Att bedöma köttets färdighet baserat på hur länge det har varit i rökaren kan ge acceptabla resultat. Men här är något som alla seriösa BBQare kommer att hålla med om. Att använda en digital termometer för att övervaka den interna temperaturen ger konsekventa och mer exakta resultat.

Det finns två huvudtyper av digitala termometrar – omedelbar avläsning och den typ som har en sond med en lång kabel. De omedelbara digitala termometrarna är utmärkta för snabb kontroll av temperaturen.

Digital termometer för direktläsning: Ha alltid en till hands

Öppna Bradley Smoker-dörren och stick in termometern i ett kycklingbröst, en korv eller något annat kött du röker. Detta ger dig en omedelbar avläsning av köttets innertemperatur. Ännu bättre, ha en av dessa omedelbara termometrar i fickan när du röker eller grillar.

Den andra praktiska typen av digital termometer är den typ som har en sond med en lång kabel. Dessa är idealiska för långa röksessioner, eftersom du kan övervaka temperaturen utan att behöva öppna rökdörren.

Stick helt enkelt in sonden i en fläskrumpa, lite hemmagjord kielbasa, cured fläskbuk eller något annat kött. Dra sedan kabeln genom rökventilen på toppen av Bradley.

Termometerbasen kan vila ovanpå rökaren så att du kan se temperaturen på köttet medan det röker bort. Vissa digitala termometrar låter dig till och med ställa in måltemperaturen. Den piper när den når önskad temperatur.

Injektor

En köttinjektor är ett fantastiskt sätt att injicera marinad, smält smör och andra flytande smakförstärkningar i köttet.

Medan en fin kryddgnid kommer att krydda ytan och tränga in i en bit av köttet, låter en injektor dig få in lite kryddor i kärnan av köttet. Utöver det kommer injicering av marinader och smält smör också ge köttet ett saftigare färdigt resultat.

Att ha rökt fläskrumpor och hela kalkoner med och utan injicering av marinader kan jag berätta. Det finns definitivt en förbättring av både smak och fuktighet i köttet.

Ett varningens ord: Om du ska köpa en köttinjektor, skaffa en som är av hög kvalitet. Det finns ett antal billiga modeller på nätet som är gjorda med tunna plastdelar och kan gå sönder efter några få användningar. Min köttinjektor är från www.spitjack.com

BBQ Heat Handskar

Varje gång du röker kött eller annan mat, kommer det att finnas tillfällen du vill ha några bra BBQ-handskar. Även om ugnsvantar kommer att fungera, gillar jag personligen inte att använda mina quiltade köksugnsvantar. Normalt får de rökrester på tyget och kräver då tvätt.

Istället är ett par kvalitetssilikonhandskar som är värmebeständiga ett mycket bättre val. Silikonhandskar låter dig lyfta en rökt fläskrumpa från rökställen, eller ta hemgjorda rökta korvar från krokarna. Sedan en snabb sköljning, och de är alla rensade och redo att användas igen.

Bradley Magic Mats

Medan Bradley Smoker-ställen är bra för de flesta livsmedel som du kan röka, är de en utmaning för ett par saker.

Ömtåliga fiskfiléer kan vara en kamp på standardställen, och till och med kycklingvingar kan sticka också. Rökning av mindre livsmedel, som nötter eller mindre räkor, kräver smarta modifieringar så att de inte faller genom hålen.

De nya Bradley Smokers Magic Mats är perfekta för känsliga eller små livsmedel. De är båda non-stick och har mycket mindre hål. Utöver dessa fördelar är Magic Mats superenkla att rengöra och tål diskmaskin.

Eftersom jag har skaffat dessa använder jag dem hela tiden.

/ca/product/bradley-smoker-non-stick-silicone-mat-magic-mats/

Fläsk som drar klor

Varje gång jag röker fläskrumpa för pulled pork ser jag till att röka ett antal stekar. "Kan lika gärna fylla på rökaren", säger jag ofta!

När de väl kommer ut ur rökaren redo att "dras" sträcker jag mig alltid efter klorna. De gör dragningen mycket lättare och mycket snabbare.

Det finns ett antal olika produkter på marknaden och de brukar se ganska lika ut och göra ungefär samma sak. De kommer i par och för att använda dem, greppa dem helt enkelt med händerna, så att du kan se ut som X-Men's Wolverine.

Klorna gör snabbt arbete av fläskfläsk och är bra för människor som jag, som gör pulled pork ofta.

Kraftig folie

Det här kan tyckas vara ett dumt föremål att ha i verktygslådan, men jag tycker att jag aldrig kan få tillräckligt med folie. Jag använder den hela tiden när jag röker, då den går utmärkt att slå in revbensspjäll, fläskrumpa eller annat kött när de väl kommer ur rökaren.

FTC-metoden (Foil-Towel-Cooler) är idealisk för rökt bringa eller fläskrumpa. Detta är ett bra sätt att hålla temperaturen på köttet i ett par timmar, om det behövs. Det är också det perfekta sättet att transportera rökt kött, om du ska ta med det till en bakluckefest, picknick eller annat evenemang!

När du köper folie, se till att det är tungt. Dessutom är den längre/bredare varianten praktisk och bra för att slå in kött.

Engångsfoliebrickor

Tillsammans med folie är engångsfoliebrickor superbehändiga för alla rökare. Se till att ha dem i lager. Dessutom är brickor bra för att röka mat som inte fungerar på rökställ.

Använd dem för bakade bönor i rökaren, grönsaker och andra livsmedel. Foliebrickor är också ett bra sätt att hålla köttet som du har rökt på rökställen. Täck bara brickan med folie så är den klar! Nu kan du transportera eller använda den för att servera på en picknick.

Ficklampa

Alla seriösa grillare vet att det finns tillfällen då det är nödvändigt att gå och kolla upp rökaren sent på kvällen. De långa röken av en fläskrumpa eller -brisket kan börja mitt i natten, eller fortsätta sent på kvällen. En bra ficklampa hjälper dig när du kollar rökaren.

De bästa typerna av ficklampor, enligt mig, är de riktade med stativ. Du kan sätta ner den och peka på rökaren och ha båda händerna för att kontrollera köttet.