Recipes and Tips For a Smokin’ Thanksgiving

Recept och tips för en Röker Thanksgiving

Posted on: January 11, 2023



Thanksgiving är den här veckan och jag är värd för min familj på middag. När vi är på väg upp till stugan för Thanksgiving kan jag bara inte vänta. Även om temperaturen har blivit mycket svalare den senaste tiden, är det tänkt att det ska bli en vacker helg.

Thanksgiving är den här veckan och jag är värd för min familj på middag. När vi är på väg upp till stugan för Thanksgiving kan jag bara inte vänta. Även om temperaturen har blivit mycket svalare den senaste tiden, är det tänkt att det ska bli en vacker helg.

En hel kalkon eller kalkonbröst, båda fungerar på en Bradley-rökare

Med en Bradley Smoker vid stugan är planerna att elda upp den och röka en del av måltiden. Även om kalkon är en typisk Thanksgiving-måltid, och det är möjligt att röka en hel i en Bradley Smoker, bestämde jag mig för något annat.

Mitt val var för några benfria kalkonbröst istället. Förutom att de är mycket snabbare att röka än en hel kalkon blir de också riktigt bra.

Dessutom är det möjligt att röka dem med samma temperatur och metoder som används för kycklingbröst. Men eftersom kalkonbröst är större än kycklingbröst tar det lite längre tid att röka.

En Kryddblandning Rub eller Bacon Wrap?

Att gnugga en kryddblandning på kalkonbröstet, eller slå in det med bacon, fungerar alldeles utmärkt. Förutom att hålla kalkonbröstet fuktigt kommer bacon att tillföra den läckra smaken. Men om du vill röka kalkonbröstet utan bacon, följ bara instruktionerna nedan och utelämna det.

Rökt baconlindat kalkonbröst

Ingredienser

Du behöver två benfria kalkonbröst utan skinn och åtta baconskivor, förutom följande smaksättning:
En msk paprika, en tsk vitlökspulver, 1/2 tsk mald svartpeppar, en tsk salt och två msk socker.

Vägbeskrivning

Efter att ha blandat ihop paprikan, vitlökspulvret, svartpeppar, salt och socker i en liten skål, måste du gnugga kryddblandningen över hela kalkonbrösten.

Fyra skivor bacon måste räcka för att slå in varje kalkonbröst. Efter det är de redo att gå till rökstället.

Ställ in rökaren på 250 F, välj dina favoritträbisquetter – ek, lönn eller hickory fungerar utmärkt.

Den idealiska inre temperaturen för kalkon är 165 F. När du får den är den redo att gå.

Och om du har rökaren igång ändå, kan du lika gärna röka några grönsaker för att fullborda hela din Thanksgiving-måltid på en gång!

Exempel

4-6 tomater, paprika, lök, aubergine. Du kan krydda dem med tre msk olivolja, en tsk salt och 1/2 tsk mald svartpeppar.

Vägbeskrivning

Så här förbereder du grönsakerna:

• Tomater, halverade
• Paprika (röd, gul, orange, grön), urkärnad och halverad
• Lök, skalad och skivad i 1/2 tums rundor
• Zucchini eller aubergine, skivad i 1/2 tums bitar

Lägg grönsakerna på rökställen med den skurna sidan uppåt. Ringla olja på grönsakerna och strö salt och peppar på dem.

Sätt slutligen rökaren på 250 F med valfria träbisketter. Grönsaker kommer att vara möra efter 2 1/2 till 3 timmars rökning.

Förbi Steve Cylka