Chicken Thighs and Gnocchi with Smoked Mushrooms & Red Peppers

Kyckling Thighs och Gnocchi med Rökt mushrum och röda peppar

Posted on: January 11, 2023Jag lyckades få i mig tre pints av olika svampar och två underbara röda paprika i rökaren. Som ett resultat fick jag en härlig rätt och ett väldigt enkelt recept: Kycklinglår och Gnocchi med rökt svamp & röd paprika. Här är vad du behöver.

Kycklinglår och Gnocchi med rökt svamp och röd paprika

Även om mina rökinsatser i allmänhet kretsar kring en stor bit kött, har jag på sistone börjat experimentera med komponenter. Till exempel, härom veckan rökte jag en brisket, men eftersom jag visste att det inte skulle göras i tid till middagen, hade jag en högrevsbiff framställd för grillen. När den bad om någon sorts svampsås över den, tog jag igenom mina lådor med kylskåp och kom på ett par röda paprika. Det fick hjulen att snurra.

Det slutade med att jag tippade på biffen den kvällen. Det blev sent, den första gin och tonicen förvandlades till en andra, och jag slutade med en grillad ostmacka till middag. Men jag lyckades få i mig tre pints av olika svampar och de två underbara röda paprikorna i rökaren. Som ett resultat fick jag en härlig maträtt och ett väldigt enkelt recept. Här är vad du behöver.

Bacon Mavens kycklinglår och gnocchi med rökt svamp och röd paprika

4 stora kycklinglår
1 pint shitake-svamp
1 pint skivad baby bella svamp
1 pint hel ostron eller knappsvamp
2 stora röda paprikor
1 matsked baconfett
1 matsked olivolja (gärna rosmarininfunderad)
2 koppar kycklingfond (mer till hands)
1 16-ounce paket gnocchi (eller mellan två och tre koppar om du gillar att göra dessa för hand)
10 uns färsk babyspenat
1 kopp tung grädde
2 matskedar pressad vitlök
2 kvistar färsk rosmarin
Salta och peppra efter smak

Metod

Få svampen och paprikan rökt först. Lämna alla svampar hela, förutom shitakestammarna, eftersom de kan bli sega.

Sedan halshuggas, ta bort fröna och kvarta de röda paprikorna. Fördela dem med all svamp på ett galler i rökarset på 220 grader över äppelved i ca 90 minuter.

Paprikan borde ha tappat sin livfulla röda nyans och skalet borde vara lite rynkigt. Svamparna ska se både lite torkade och mörkare ut i färgen, men ingen av brickan ska se ut som om den har krympts. När allt kommer omkring, vi torkar inte, bara röker.

Ta bort från rökaren när den är klar och svalna, och du kan säkert kyla hela satsen för användning senare. Förvara dem i en försluten plastbehållare och förvara i kylen tills du bestämmer dig för att förbereda den här rätten.

.En perfekt kombination av pasta, svamp och kyckling

Smält baconfettet, smöret eller olivoljan i en stor sautépanna. Tillsätt en matsked av pressad vitlök och lägg i kycklinglåren när du fräser. Det räcker med lite kycklingfond, eftersom vi bara vill hålla lite fukt i pannan och hålla det hela från att stänka runt.

Se till att vika ut varje lår så att vart och ett är så platt och så mycket i ett enda lager i pannan som möjligt. Salta och peppra uppsidan om du vill, låt nackdelen bryna, vänd och upprepa.

När de är klara, fördela en av kvistarna med rosmarin jämnt över toppen av kluckan, slå ett lock på pannan. och flytta kastrullen från värmen.

Örter som gör hela skillnaden

Värm rosmarinolivoljan och den andra matskeden pressad vitlök till knappt fräsande i en större kastrull eller saucier. Lägg i din gnocchi och bryn jämnt över en medelstor brännare. DeLallo är min favorit eftersom de har precis lagom täthet och inte för tunga,

Tillsätt bladen från den andra rosmarinkvisten ungefär halvvägs, rör om då och då för att få kuddarna till en fin färg, inte en fast brun. Vi vill bara ha en fin blandning av toasty brun och krämig gul potatis.

När gnocchin är där du gillar dem färgmässigt, lägg i den rökta svampen och paprikan och ungefär en kopp av kycklingfonden. Rör om och höj värmen lite på brännaren.

Dags för kycklingen

Ta kycklinglåren och ge dem en rejäl hackning och tillsätt även dem i kastrullen tillsammans med all vätska och skrap i botten av pannan.

Rör om igen, tillsätt lite mer kycklingfond efter behov för att hålla blandningen i bara lite vätska, tillsätt sedan den tunga grädden.

Lägg slutligen spenaten ovanpå – jag använde all den stora, 10-ounce plastbaljan med babyspenat från Organic Girl – lägg toppen på pannan och låt spenaten vissna ner, kanske fem minuter.

I slutändan bör det finnas precis tillräckligt med vätska i pannan för att kombineras med stärkelsen från gnocchin. Som ett resultat bör du sluta med en snyggt såsad maträtt, inte för lös, inte för tjock.

Redo att gå

Servera den med lite tjockt franskbröd och du har en mättande måltid som inte är för tung, inte för lätt. En vars rökiga höjdpunkter ger en rikedom till vad som annars skulle vara en sorts genomsnittlig gryta.

Av Bacon Maven