How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley

Hur man gör nötkött Jerky: Tips, tricks och 2 recept för din Bradley

Posted on: January 12, 2023Läs vår artikel om hur man gör nötkött Jerky: Tips, tricks och 2 recept för din Bradley! Beef Jerky är ett av de mest populära recepten som Bradley Smoker -ägare förbereder. Och idag delar vi två recept som du kan välja mellan.

Läs vår artikel om Hur man gör Beef Jerky: Tips, tricks & 2 recept för din Bradley! Beef Jerky är ett av de mest populära recepten som Bradley Smoker-ägare förbereder. Och idag delar vi två recept som du kan välja mellan.

På videon nedan kommer våra vänner från kanalen Armadillo Pepper att visa dig hur man gör Delicious Beef Jerky i Bradley P10 Professional Smoker.

Läcker Beef Jerky tillverkad i Bradley P10 Professional Smoker

Hur man gör Beef Jerky: Tips och tricks

Bradley Smoker Recept:

De grundläggande bearbetningsanvisningarna för att tillverka båda produkterna är desamma. Bara kryddningen är annorlunda. Vi föreslår nötkött, men du kan använda vilket kött som helst. Fläsk, eller annat kött som kan innehålla trikiner, bör värmas tills den inre temperaturen på P10 är minst 160°F (71°C)

Välj magert kött, som nötkött bottenrund eller topprund, eftersom fett kött som bearbetas till ryckigt härsnar snabbt. Tänk på att det blir en viktminskning på 40% till 50% när du gör ryckig. Tio pund (4,5 kg) rått kött blir 5 till 6 pund (2,25 till 2,75 kg) ryckigt.

Följande ryckiga smaksättningsformler är inte äkta marinader, och de är inte äkta saltlake heller. De är någonstans mittemellan. Ändå fungerar dessa kurer väldigt bra för jerky, och du kan använda dem som modeller för att göra otaliga andra jerky smaksättningsformler.

Våra kryddningsingredienser:

Krydda för 5 LBS. (2,25 kg) skivat kött

 • 3 msk. (45 ml) köttkur – vilken smak som helst (Använd inte mer än denna mängd.)
 • 4 tsk. (20 ml) ingefärapulver
 • 4 tsk. (20 ml) vitlökspulver
 • 4 tsk. (20 ml) peppar, svart
 • 1 tsk. (5 ml) flytande honungsmarinad
 • 1 1/2 kopp (360 ml) apelsinjuice
 • 6 msk. (90 ml) sojasås
 • 1/2 kopp (960 ml) kallt vatten

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Förberedelse och smaksättning

 1. Börja med köttbitar, snarare än med kött som har skurits i biffar eller kotletter. (Biffar och kotletter skärs tvärs över fibrerna på köttet. Detta gör dem olämpliga för ryckiga.)
 2. Kyl köttet ordentligt. Kallt kött är lättare att skära och bakterietillväxten försenas.
 3. Putsa fettet från köttet. Det är omöjligt att få bort fettstrimmorna som marmoreras in i köttet, men du bör ta bort allt fett som du enkelt kan ta bort.
 4. Använd en lång skärkniv eller en elektrisk köttskärare för att skiva 1/4 tum (7 mm) tjocka remsor. Remsorna ska vara 1 till 2 tum (2,5 till 5 cm) breda. Skär köttet med säden, inte tvärs över kornet. Om du skär köttet tvärs över kornet blir det för ömtåligt efter att det torkat. Du kan avgöra om du gjorde det rätt genom att dra i ändarna av remsan. Om det är rätt kommer remsan att sträcka sig; om inte, kommer muskelfibrerna att separera och remsan kommer att slitas sönder.
 5. Kyl köttet igen medan du förbereder kryddblandningen.
 6. Omedelbart efter dessa instruktioner om hur man bearbetar jerky, finns det två jerky recept: California Jerky och Wild West Jerky. Välj och förbered en av dessa kryddblandningar. Rör om kryddblandningen väl tills alla ingredienser är lösta. Kyl blandningen väl. Lägg i köttstrimlorna och rör om dem då och då, speciellt under de första timmarna av härdningen. Kyl över natten.
 7. Under den andra dagen på morgonen, använd ett durkslag (eller liknande) för att tömma saltvätskan från köttet. Skölj inte!

Beef jerky håller på att förberedas på ugnen, närbild

Torka och röka Jerky

 1. Häng remsorna, lägg dem på rökställ eller lägg dem i rökkorgar av trådnät. (Trådnätskorgar är att föredra; hängande av remsorna gör att mer av produkten kan bearbetas, men användningen av korgar gör bearbetningen enklare och snabbare.) Du behöver ingen termometer för nötkött, fläsk eller någon annan typ av kött, om du följer de föreslagna höga temperaturerna och långa bearbetningstiderna. Du kan använda en vanlig rökare med en värmekälla inuti. För att underlätta torkning bör rökgasspjället vara helt öppet.
 2. Torka vid 140°F (60°C) utan rök tills ytan är torr. Detta kommer att kräva minst en timme. Om remsorna är på trådnät, vänd dem efter 30 till 45 minuter för att förhindra att de fastnar.
 3. Höj temperaturen till 160°F (71°C) och rök i 2 eller 3 timmar.
 4. Höj temperaturen till 175 °F (80 °C) – för fjäderfä, höj temperaturen till 185 °F (85 °C) – och fortsätt att torka utan rök tills det är klart. Detta sista torknings- och tillagningssteg kommer att kräva cirka tre timmar. När jerkyen är klar kommer den att vara ungefär hälften av tjockleken på den råa jerkyen, och den kommer att tyckas ha tappat omkring 50 % av sin vikt. Den ryckiga kommer inte att knäppa när den böjs, men några av muskelfibrerna kommer att slita. Om jerkyen torkas tills den knäpper när den böjs får den längre hållbarhet, men den blir inte lika god. Låt jerkyen svalna till rumstemperatur och antingen frys eller kyl den.

Proffstips: Om saltsmaken är för mild, nästa gång du gör denna produkt, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med cirka 1 tesked.

Tidsstämplar

Bonusproffstips: Jerky kan hålla sig till rökställen, och när du är klar kan du förlora mycket av köttet. För att undvika det kan du använda Bradley Smoker magiska mattor, placera den ovanpå dina ställ för en enkel att rengöra och stickfri upplevelse.

Här hittar du alla detaljer från videon:

Skiva nötköttet 0:29

Gör Jerky Marinade & Cure 1:46 (Han använder Mandarin Teriyaki Jerky Cure och krydda) Vi har inkluderat vår egen smaksättning och instruktioner ovan)

Torkning av nötköttsskivorna 4:43

Bradley Professional P10 Smoke Översikt 5:10

Lägger nötköttsskivorna i Bradley 8:49

Hur man bestämmer när Beef Jerky är klar 11:29

 Beef Jerky smaktest 12:16

Jo där är den, vår artikel om hur man gör beef jerky: tips, tricks & 2 recept för din Bradley. Besök vår tips & tricks sektion för mer!

Glad rökning!