How to Fix Bradley Bisquettes Not Burning Completely

Hur du fixar Bradley Bisquettes Inte bränning fullständigt

Posted on: January 12, 2023I den här felsökningsguiden fixar vi ditt problem med Bradley Bisquettes som inte bränner helt Burning i pipan på din nästa bakgård kokning!

I den här felsökningsguiden åtgärdar vi ditt problem med att Bradley Bisquettes inte brinner helt i röret på din nästa bakgårdsmat!

Den här guiden är perfekt för Bradley-modellerna: BS611, BS815XLT, BTDS76P, BTDS108P, BS916

Orsaker till detta problem

Det finns flera anledningar till att bisquetter inte bränns helt. De vanligaste orsakerna är bisketternas fukthalt, ett kallare skåp än vanligt som att använda kallröksmetoden och/eller kallare lufttemperaturer och/eller en smutsig värmedyna.

Dessutom kan regniga förhållanden ha ökat fukthalten i bisketterna. Ju högre fukthalt, desto sämre kommer de att brinna. Under förvaring, förvara dem i en fuktsäker behållare.

Till exempel under rökprocessen av lax eller korv.

Proffstips: Du kan använda vakuumförslutna behållare för bisquetter som en långsiktig lösning för regniga förhållanden.

Typer av trä

Andra faktorer är vilken typ av trä du använder eftersom vissa typer verkar brinna bättre än andra. Ibland får kunderna ett parti bisquetter som är mer komprimerade än andra.

Till exempel, en sats bisquettes som är lätta att känna och flagna. Medan andra verkar tätare (komprimerade hårdare tillsammans) och inte flagnar lika mycket eller inte alls. De tätare bränns inte lika fullständigt! På Bradley's är vi stolta över konsekvent kvalitet som du kan smaka.

Om om du upplever kvalitetsproblem med dina bisquetter, tveka inte att göra det kontakta oss här

Ett mindre vanligt problem är att din bisquettebrännare kan vara trasig. Om du har en infraröd termometer, kontrollera temperaturen på brännarytan efter att den har värmts upp. Det bör registrera runt 400°F -550°F.

Tekniken

Bisquettebrännaren presterar bäst vid 120v. Det kan vara så att elnätet levererar mindre än så. Undvik att använda förlängningssladdar, såvida de inte är 14-12 ga. sladdar. Strömmen kan gå förlorad när mindre sladdar används.

Se också till att din bisquettebrännare är ren och att din bisquette får full kontakt när den har tryckts på den. Full kontakt med värmaren ger den bästa värmeöverföringen.

Bisquettebrännaren fungerar antingen eller inte. Det finns inget däremellan. När systemet värms upp kan det också hända att de allra första 1-2 puckarna inte brinner helt. Efter att ha uppnått den maximala driftstemperaturen kommer den att ge dig den fulla röken du behöver.

Bisquettes har designats för att väga 16-17 gram. Ibland, beroende på trätäthet (hårda träslag som äpple eller mesquite), är bisketterna något tyngre, 18-20 gram.

Vanligtvis får du alltid din rök för 16 gram!

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att lösa ditt problem med att Bradley-bisquetter inte bränns helt!

Vi önskar dig en trevlig rökupplevelse. Om du har några frågor alls, tveka inte kontakta oss här