Preserving Big Game Meat In The Field

Konservera Big Game Meat På fältet

Posted on: January 10, 2023



Alla som någonsin har skördat ett storvilt har känt upprymdheten att uppfylla den drömmen och se deras tålamod och hårda arbete löna sig. Människor byter high fives, tar bilder och ingenting annat i världen spelar roll i det ögonblicket.

Alla som någonsin har skördat ett storvilt har känt upprymdheten att uppfylla den drömmen och se deras tålamod och hårda arbete löna sig. Människor byter high fives, tar bilder och ingenting annat i världen spelar roll i det ögonblicket.

Sedan avbryts spänningen med dödandet av en enorm insikt. Hur ska du få det kraftiga djuret ut ur de oförlåtande bergen och in i skyddet av din djupfrysning? Anta att en värmebölja gör att temperaturen stiger under din jakt. Anta att du har en älgkadaver på händerna i varglandet.

Köttkonservering är nyckeln

Framgångsrika jakter kräver noggrann planering, förberedelser och framför allt beslutsamhet. En av de viktigaste sakerna att tänka på är vilken typ av terräng du kommer att jaga i. Utöver det, fundera över vilka metoder du kommer att använda för att bevara de hundratals kilo storviltskött du just samlat på dig. Köttkonservering är nyckeln. Om du inte har en plan för att få ditt viltkött från fältet till frysen, stanna då hemma.

Här är några bra påminnelser om hur du bevarar ditt kött när du är på fältet. De kommer att hjälpa dig att återvända hem med flera års orörd kött som är redo att gå på grillen eller i din Bradley rökare.

Hur man bevarar viltkött på fältet

Innan vi går in på det nitty gritty, låt oss prata riktigt snabbt om skottplacering. Det är absolut nödvändigt att du träffar vitala, så att du snabbt får ner ditt stora vilt. Detta kommer inte bara att spara massor av tid och ansträngning, utan det kommer att hjälpa till att bevara köttets goda smak och konsistens.

När ett upphetsat djur anstränger sig under långa perioder innan det dör, är mjölksyranivåerna högre i köttet. Detta ger den en bismak och konsistens. På samma sätt kommer ett tarmskott att förorena köttet. Rena dödar är nyckeln.

  1. Häftigt omedelbart – Så fort du dödar djuret, hitta ett sätt att sänka temperaturen på köttet för att undvika bakterietillväxt. Du har mindre än en timme på dig att ta bilder och ordentligt fältklänning ditt döda. Annars kommer bakterier att börja föröka sig som galningar, särskilt på en varm dag. Att hitta en häftig bäck i närheten och sänka din död i den i en timme kommer att kosta dig mycket tid. Om det inte finns något vatten i närheten, skala och kvarta delar av köttet och häng dem i lite skugga. Om du jagar i 40-70°F väder, underlättas uppgiften att hålla ditt kött svalt avsevärt.

  2. Håll torrt - Bakterier älskar värme och fukt. Efter att du har sänkt temperaturen på köttet minst 30 grader eller så är syftet att hålla köttet torrt. Om vatten behövs för att kyla köttet ytterligare, torka av det och låt det lufttorka.

  3. Hålla ren - Flugor, fukt och solljus är dina värsta fiender på fältet. Vid varmt väder, packa kött omedelbart i ett material som andas, såsom ostduk, för att hålla borta smuts och flugor. Syntetiska blandningspåsar är en bättre flugsäker lösning, eftersom spyflugor faktiskt kan blåsa ägg genom ostdukspåsar. Vid kallt väder, håll huden på djuret så att köttet är oexponerat.

Jakterna varierar mycket från plats till plats. Så framför allt, planera i förväg så att du är väl förberedd för arbetet efter en lyckad död. Att ta med rätt utrustning för att konservera ditt kött är lika viktigt som att ta med geväret.

När naturen kastar dig en kurvboll, eller om du måste spåra ett skadat djur i flera kilometer, påminn dig själv om att att ha en djupfrys full av välsmakande viltkött kommer att göra varje uns arbete du lägger ner på att bevara köttet värt det!

Om du har ytterligare konserveringstips, skriv gärna en kommentar!