8 Tips and Tricks You Need to be a Food Smoking Master

8 tips och tricks du behöver för att vara en Matrökmästare

Posted on: January 12, 2023Det finns få livsmedel som är mer läckra än rökt kött. Fallet kan göras att en bra bit rökt kött är som ett konstverk.

Det finns få mat godare än rökt kött. Man kan säga att en god bit rökt kött är som ett konstverk. Det tar tid, engagemang och kunskap att få det rätt. Även om gropmästare runt om i världen inte är överens om de minsta detaljerna, är vi övertygade om att de alla kommer att vara överens om en sak: rökt kött är häftigt. Här är våra 8 tips och tricks du behöver för att bli en matrökningsmästare!

En video om flera tips om att röka mat med Bradley Smoker!

1. Rök alltid Raw Food

Börja röka tidigt på dagen då många av smakföreningarna i röken är fett- och vattenlösliga, vilket gör att det du än lagar absorberar rökiga smaker bäst när det är rått. Eftersom ytan kokar och torkar tränger inte röken in lika bra.

2. Gå lågt och långsamt

Den riktiga matrökningsprocessen tillagas långsamt över låg, indirekt värme med trä (bisquette) rök. För att inte torka ut köttet måste du tillaga i lägre temperaturer för att göra senigt kött så mört att du knappt behöver tänder. Men missa inte enkla tillfällen att experimentera med att lägga till söta träaromer i en mängd olika bisquette-smaker för mat som biffar, räkor och till och med grönsaker.

Tillagning vid låga temperaturer gör det också möjligt för sega kollagener i köttets bindväv hydrolyserades till gelatin utan att överhetta proteinerna. Med andra ord, låg och långsam rökning låter all seg vävnad lösas upp i köttet samtidigt som röken får tid att absorberas.

3. Du måste använda Brine

Att salta ditt kött förhindrar att det torkar ut under rökningsprocessen. Saltet i saltlaken gör att proteinerna i köttet blir mer vattenabsorberande. När natrium- och kloridjoner kommer in i köttvävnaden, stör deras elektriska laddningar proteinerna (särskilt myosin), så att de kan hålla på fukt mer effektivt och förlora mindre av det under tillagningsprocessen. För optimal fukthållning, blötlägg ditt kött i saltlake i 10-12 timmar innan du röker.

I sin mest grundläggande form är saltlake inget annat än saltvatten, men det gynnas av tillsats av örter och kryddor. För att göra en bra bas, tillsätt tre matskedar salt till en liter vatten och häll sedan i vad du föredrar.

Proffstips: Brining är lite av ett tveeggat svärd. Det hjälper kött att behålla fukten men gör det också saltare. Vissa kockar använder socker och melass för att bekämpa den salta smaken.

4. Överdriv inte röken

Detta är en förlängning av att gå lågt och långsamt. Rök inte maten så länge att den torkar ut köttet. Efter en lång stund i rökaren kan köttet smaka bittert. I allmänhet bör du inte röka mat längre än halva tillagningstiden. Dessutom ska röken flyta som en mjuk ström, inte som att den väller ut ur en tågmotor.

Bradley Digital Smoker låter dig ställa in timern så länge du vill rökaren, och den exakta temperatur du behöver för att förbereda ett recept!

5. Luftflödet är viktigt

Håll ventilerna på toppen av din Bradley rökare öppna och placera ventilen åtminstone halvvägs öppen. De öppna ventilerna kommer att dra rök från Bisquettes så att den virvlar över din mat och ut på toppen ordentligt, vilket ger dig den bästa ventilationen och den renaste röken.

6. Köp det bästa köttet att röka

När du letar efter rätt köttbit, försök att välja något som kommer att dra nytta av den långsamma tillagningsprocessen. Skygg inte för skärsår med mycket bindväv och fett som kallas "marmorering". En generös marmor kommer att göra den färdiga produkten mer saftig och läcker. Oxbringa, revbensspjäll, fläskaxel och biff. Utbudet är oändligt!

Även mindre kända snitt som tri-tip och chuck eye kan kastas i Bradley smoker. Vem vet? Du kanske bara blir kär i denna nyfunna köttbit.

7. Använd Bradley Bisquettes

Våra bisquetter är hemligheten bakom Bradley Smoker. Bisketterna har en unik design som bränns vid jämna temperaturer och under kontrollerade tidsperioder. De består av exakta mängder lövträsågspån, i kombination med kontrollerade tryck och trädensiteter.

Bisquettes erbjuder perfekta, konsekventa resultat varje gång.

Med Bradley Bisquettes behöver du inte oroa dig för att ditt sågspån ska brinna för varmt för länge och ge din mat en bismak. De ger dig perfekta resultat! Samma resultat som Bradley-användare har njutit av i flera år.

En del av spänningen med matrökning är att experimentera med olika hårda träslag. Prova tills du hittar den perfekta träsmaken för din mat.

Bradley Flavour Bisquettes använder sågspån av lövträ som är bundet samman med exakta kvantiteter vid kontrollerade tryck och densiteter, rökens smak bestäms av olika träslag.

Till exempel ger al och lönn en rik och distinkt smak som vanligtvis används med skaldjur, skinka och bacon. Äpplen och körsbär ger en sötare, mildare röksmak, som vanligtvis används med fågel och viltkött.

Hitta rökbisquetter av bästa kvalitet genom att besöka vår Bradley Smokers webbplats i dag.

8. Behåll fukten

Förutom att se till att din rökare röker måste du också se till att den är ångande. Att hålla vattenpannan full, som finns i Bradley Smoker-paketet, är en avgörande del av rökprocessen. Om du har en stor rökare behöver du förmodligen fylla på vattenpannan några gånger medan du röker.

Vattenskålen tillför fukt till dina matberedningar. Denna del är inte valfri! Att lägga till en marinad innan tillagning eller en sås medan köttet röker hjälper till att hålla köttet fuktigt, men det är helt upp till dig.

Slutgiltiga tankar

Så många människor i det förflutna har undvikit att röka kött på grund av utmaningarna med att upprätthålla konstant värme under hela rökprocessen. Bradley Smokers låter dig skapa en ingen stress, ingen barnvaktsupplevelse. Med Bradley kommer du aldrig mer att ha problem med att röka notoriskt svårt kött som brisket.

Aldrig tidigare har det varit så enkelt att röka kött. Så länge du tillämpar dessa tips och tricks kommer du att skapa fantastiskt rökt mat.