Den bästa rökaren kan enkelt producera de kryddiga, rökiga plattorna som är varje bakgårdsgrills ultimata pris. Följ dessa 6 fantastiska steg för att göra de bästa rökta äppelrevbenen!
Du kan få det att hända. Här är receptet på riktiga rökta äppelrevben, tillräckligt bra för att få hem en trofé i en cook-off. Det kan finnas några fler steg i den här processen än du vill, men det är inte svårt och vi pratar restaurangbetyg här. Bättre. Du behöver en Bradley rökare för detta.
Du kanske trodde att en sådan alkemi bara var möjlig vid de bästa grillställena. Men fantastiska revbensspjäll är förvånansvärt lätta att göra hemma, vilket är goda nyheter i en tid då det kan vara fullt av att äta ute.
Jag säger inte att det är en snabb process att laga dem. Vill du ha fart, grilla istället en biff. Men om revbenen tar två till tre timmar totalt, kan själva förberedelsen göras på 30 minuter. Men resultatet är uppnåeligt av alla och definitivt värt ansträngningen.
Följ bara dessa 6 steg. Ingen speciell utrustning behövs utöver den rökare du förmodligen redan har på din bakgård.
Vad du behöver
- Bradley Smoker
- Bisketter…. Jag gillar äpple
- brunt socker
- Honung
- Senap Dijon
- Äppeljuice, sprayflaska
- Gnugga
- Aluminiumfolie
- BBQ-sås (vad som funkar för dig)
Steg #1: Välj rätt revben
Fyra typer av revben tillhandahålls av grisen: babyryggar (ibland kallade övre ländrevben), spareribs, revbensspjäll och lantliga revben.
Du vill använda babyryggarna som är tagna från den övre delen av svinet (som ryggraden, bokstavligen). Babyryggar har den mest generösa marmoreringen och det möraste köttet, vilket gör att de tillagas ganska snabbt - och naturligt för nybörjare.
Köp revben från en arv av griskött, som Berkshire (ibland kallad Kurobuta) eller Mangalitsa, där det är möjligt. De kostar mer men priset motiveras av deras starka fläskiga smak.
Steg #2: Lägg Rub i lager
En process som producerar lager av smaker är en av hemligheterna med rökta revben. Börja med ett slather, som senap Dijon, som sedan borstas på båda sidor av varje revbensställ.
Applicera sedan en gnidning. Sätt på den precis innan du lägger den i rökaren eller helst ett par timmar innan. Rubben appliceras rikligt härnäst, missa ingenstans. Min rub består av:
- 5T farinsocker
- 1 1/2T koshersalt... Mindre om du vill
- 1/2T chilipulver
- 1/4t svartmalen peppar
- 1/4t cayennepeppar eller mer för mer värme
- 1t vitlökspulver
- 1/2t lökpulver
- 1t röd paprikaflingor
Steg #3: Röktid
Rökaren värms upp till ca 270 F. Kom ihåg att lägga till bisketterna i röret vid det här laget och när allt är upp till temperatur, läggs revbenen i köttsidan uppåt i 1,5 timme. Vänd sedan med köttsidan nedåt i ytterligare 1,5 timme.
Vid det här laget kan de se lite torra ut men det är de inte. Om du vill, spritsa dem med äppeljuice efter den första och en halv timmen.
Proffstips: Revbenen ska vara möra, men de bör definitivt behålla lite tugga. Det är därför vi har tänder.
Steg #4: Ta på dig godsakerna
Förberedelser för nästa steg: Använd 2 ark folie för varje ställ. Detta är att slå in revbenen i, lägg sedan lite farinsocker på revbenen, honung ovanpå farinsockret och spraya med lite äppeljuice ovanpå honungen. Linda tätt, 1 söm ner och 1 söm upp. Lägg tillbaka den i rökaren.
Efter 2 timmar tar du bort revbenen från rökaren och avtäcker sedan revbenen.
Proffstips: Var mycket försiktig, eftersom revbenen och juicerna blir supervarma.
Steg #5: Dags att tråkla revbenen med sås
Pensla revbenen med din favorit BBQ-sås och som på bilden lägg tillbaka dem i rökaren i ca 1 timme.
Såsreceptet:
- 3 koppar farinsocker
- 3 koppar ketchup
- ¾ kopp rödvinsvinäger
- ¼ kopp vatten eller öl.
- 2T worcestershiresås
- 2T vitlökspulver
- 3T torr senap
- 2t paprika
- 5t salt
- 5t mald svartpeppar
- 2-3T citronsaft
- 5T varm sås eller efter smak
Ta bort revbenen inslagna i folie från rökaren och tråkla dem sedan med BBQ-sås, lindade upp dem igen och låt dem bara vila. Detta minskar koktiden ungefär en timme och de smakar fortfarande utmärkt!
Nu fick du köttiga plattor stuckade med krydda, bronserade med rök och slathered med klibbig söt barbecuesås. Köttet är mört, men inte för mört, med en djup fläsksmak förstärkt av gropmästarens konst.
För en av de bästa rökarna som finns, leta inte längre än en av våra Bradley rökare. Våra produkter ger konsekvent rökning varje gång.
Glad rökning!