Common Pitfalls Of Food Smoking

Allmänning Fallgropar Av matrökning

Posted on: January 10, 2023Liksom de flesta andra metoder för matlagning är matrökning en konst. För att verkligen få det rätt tar det mycket tid och övning.

Liksom de flesta andra matlagningsmetoder är matrökning en konst. För att verkligen få det rätt tar det mycket tid och övning.

Kockar som röker mat, som Ted Reader, har ägnat en livstid åt att förfina sina färdigheter och smaker för att röka mat. Han är ungefär så nära perfekt som vi vet!

En resa full av försök och misstag

Matrökning är en resa full av försök och misstag, och precis när du tror att du helt har behärskat konsten, där har du det. Du möter en ny rub, en ny glasyr, en ny träflissmak, ett nytt sätt att tillaga köttet eller en ny produkt som revolutionerar dina tekniker.

I dag, Bradley Smoker vill gärna hjälpa dig att spara lite tid, försök och misstag genom att ge dig några tips om vad du ska göra eller inte göra när det kommer till matrökning.

Mat Rökning Vanliga fallgropar

– Kontrollera alltid etiketterna på ditt kött när du har att göra med skinka, kalkon eller kyckling för att veta om köttet är förkokt eller inte. Detta kommer att påverka röktiden!

– Var inte rädd för kött som har ben i sig. Ben fungerar som en sekundär värmekälla under matlagning. Dessutom hjälper de till att tillaga köttet jämnare genom att absorbera värmen och överföra den till köttet.

– Förvärm din Bradley Smoker innan du lägger i ditt kött.

– Låt röken cirkulera och komma ut. Fånga inte in all rök inuti rökaren, annars stagnerar röken. Som ett resultat kan det ge dina nötter, ost, kött eller vad som finns i din rökare ett oönskat rökbad.

– Undvik att öppna din rökare för ofta. När du måste öppna den, gör mer än bara en sak som att kontrollera matens temperatur, kontrollera eller tillsätta vatten för att minimera antalet gånger du måste öppna upp rökaren.

– Använd en termometer. Det enda sättet att verkligen se om ditt kött är färdigt och redo att serveras är att använda en kötttermometer. Låt dig inte luras av din "20/20" vision. De flesta matrökarecept kommer att berätta vilken temperatur din mat ska nå när den är klar.

– Du bör i allmänhet vänta med att applicera såser och gnidningar till den sista timmen av tillagningen, men det är inte en regel. Recepten kommer att variera.

– Undvik att överröka ditt kött. I allmänhet bör du röka din mat under halva tiden det tar att laga den. Om du till exempel lagar mat i 6 timmar, rök de första 3 timmarna. Även detta kommer att variera beroende på recept och med din egen smakpreferens.

Det finns massor av träslag att välja mellan

– Vissa träslag passar bättre med vissa typer av livsmedelsgrupper. Till exempel Alder, Maple eller vår Pacific Blend passar riktigt bra till skaldjur. Å andra sidan passar Hickory och Mesquite bra till rött kött. Vissa träslag kan ge en intensiv röksmak som, om den överdrivs, kan överväldiga maträtten snarare än att skapa en läcker, träaktig smak.

- Tvätta händerna! Om du är grillmästaren i helgen och vill imponera och inte plåga din goda familj och vänner, håll då reda på tallrikar, gafflar, knivar, tång, etc som har kommit i kontakt med rått kött. Tvätta dessutom alltid händerna efter att ha hanterat det råa köttet. Undvik att använda samma redskap som du använde på rått kött för tillagat kött. Håll din matlagningslokal rena och bakteriefri för att undvika livsmedelsburna sjukdomar.

Förhoppningsvis kommer några av dessa rekommendationer att spara dig en del krångel under hela raffineringsprocessen! Framåt och uppåt matrökningsmästare!