What Does BBQ Stand For?

Vad gör BBQ Stå för?

Posted on: January 17, 2023BBQ hänvisar till tonen av de bästa sätten att äta med familj och vänner, och även matlagningsmetoder som vi använder för att bereda den utsökta maten. Men kraften hos en BBQ kan vara mer än bara en sammanjämning.

BBQ hänvisar till tonerna av de bästa sätten att äta med familj och vänner, och även matlagningsmetoder som vi använder för att laga den utsökta maten. Men kraften i en BBQ kan vara mer än bara en träff. Det är ett bra sätt att få den unika matrökningsupplevelsen och njuta av vällagat, utsökt, smakrikt och mört kött.

Det är ett av de äldsta sätten att tillaga kött som aldrig tycks falla i onåd för älskare av matlagning utomhus. Miljontals över hela världen praktiserar fortfarande detta sätt att laga mat, och det överförs snabbt från generation till generation.

BBQ, eller grill som det kallas i sin helhet, kommer från det karibiska ordet barbacoa, som används av Taino-indianer för att beskriva ett upphöjt träställ som vanligtvis används för att röka fisk och annat kött. BBQ har nu vuxit till att bli en allmänt erkänd term som används av nästan alla. Idag använder vi BBQ för att beskriva nästan alla former av matlagning utomhus. I huvudsak betecknar majoriteten av dem matlagningsbiffar, korv och hamburgare som BBQing.

Detta skapar förvirring mellan BBQ och grillning, med de flesta som har svårt att skilja mellan de två.

Skillnaden mellan matrökning och grillning

Både matrökning och grillning är två av de bästa sätten att laga mat utomhus, det kan också komplettera och ge dig goda stunder och massor av smak.

Mat Rökning

En av grillmetoderna som genomsyrar smaken av trärök samtidigt som maten tillagas låg och långsam. I grund och botten är det indirekt tillagning under en längre period. Matrökning är idealisk för att röka köttstycken som bringa, revben, kalkon, fläsk eller hel kyckling. Dessa köttstycken är i allmänhet mer utmanande och kräver lägre temperaturer och långsam tillagningstid, så de långa timmarna resulterar i ett mjukare och mörare resultat.

Man använder i princip smaksatta träslag för att förstärka köttets naturliga smak. Trä som lönn, äpple och körsbär kan vara idealiska för att röka kött, och du har möjlighet att välja vilken bit som helst som tilltalar din smak.

Grillning

Att grilla kan tolkas som vad de flesta gör på sina bakgårdar. En enkel definition av grillning kan vara att laga mat varm och snabb. Till skillnad från matrökning sker grillningen över direkt värme.

Några av de vanliga livsmedel du kan grilla på din bakgård inkluderar hamburgare, biffar, korv, fläskkotletter, bland annat. Du kan också tillaga de flesta grönsaker och frukter på grillen. Tillagningstiden är också kort eftersom maten bränns vid direkt värme.

Grillning kommer vanligtvis att ske vid höga temperaturer på i genomsnitt 500°F–550°F (260°C–288°C).

Nu är vi säkra på att du nu bekvämt kan skilja mellan BBQ, grillning och FoodSmoking, ett viktigt steg mot att bli en pitmaster. Det viktigaste är att de två processerna kommer att resultera i fantastisk mat om den görs på rätt sätt, förutsatt att du noggrant följer ditt recept.

Typer av kryddor och kryddor för BBQing

Att grilla är ett utmärkt sätt att förhöja köttets naturliga smak och vi måste peka ut några av de vanliga kryddorna som passar bra till den här typen av matlagning, antingen väljer du grillning, matrökning eller både och. Innan vi går djupt in i några detaljer är det viktigaste att notera att olika typer av kött passar bra med olika typer av kryddor, och du kanske vill först identifiera köttets naturliga smak.

  • Salt: Det är den universellt nödvändiga ingrediensen för alla gnidnings- eller kryddblandningar. Salt hjälper till att få fram köttets naturliga smak.
  • Paprika: Det här är en av de bästa kryddorna som du kan ha för alla BBQ-sessioner. Vi tycker ofta om att benämna det som en av de primära ingredienserna för att göra en bra rub för kött. Paprika har ett fantastiskt tillskott av färg och förstärker även köttets naturliga smaker.
  • Peppar: det finns ett brett utbud av paprika som du kan välja mellan för en fantastisk BBQ. Peppar hjälper till att få fram den där kryddiga heta touchen, en djärv smak som passar perfekt med nästan allt grillkött.
  • Kummin: Fläsk är ett av de bästa köttet för en BBQ-session, främst när det kryddas med spiskummin och andra kryddor. Kummin ger en rökig smak, och den är också anpassningsbar med andra kryddor.
  • Lökpulver: Lök har en rik historia av att förstärka naturliga BBQ-smaker. Lökpulver smälter in med olika typer av kött, och du kan även lägga till dem som ingrediens i din BBQ rub.
  • Vitlökspulver: Vitlök kan vara en bra ingrediens för en BBQ-sås eller rub. Den tillför en naturligt stark men tilltalande smak som perfekt kan blandas med andra kryddor som ofta används i BBQ.

Det viktigaste att notera är att de flesta BBQ-kryddalternativ beror på vilken typ av kött du lagar. Dessutom rekommenderar vi att gå med kryddor som också faller inom din smak och preferenser.

Andra kryddor

Vill du lära dig mer om smaksättning? Kolla artiklarna nedan:
Korvberedning och proffstipsen om smaksättning

Berömda rubtyper i kombination med läckra recept

När du ska gå enkelt: De bästa köttbitarna för att endast använda salt och peppar

Vad är en Rub, varför och hur gör man det?

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.