What’s the Difference Between Ground & Formed Bacon?

Vad är differensen mellan Markens och Formad Bacon?

Posted on: January 17, 2023Bacon är en av de mest populära röda möterna, och du kan lägga till det i många måltider.

Bacon är ett av de mest populära röda köttet och du kan lägga till det i många måltider.

Nedan kommer vi att utforska vad bacon är, olika sätt att tillaga bacon, skillnaden mellan malet och formade bacon, och hur man förbereder båda typerna hemma. Slutligen kommer vi också att titta på de försiktighetsåtgärder du behöver vidta i din förberedelse.

Vad är Bacon?

På en mycket grundläggande nivå är bacon en bit charkuterad fläsk som du kan äta på egen hand eller använda som en del av ett recept. Bacon kommer från delar av en gris med hög fetthalt, vanligtvis magen, ryggen eller sidan. För att förvandla en färsk bit fläsk till bacon måste köttet genomgå en härdningsprocess.

Den traditionella torkningen går ut på att torrgnida salt och andra kryddor på köttet under en tid. Detta kallas torrhärdning och smaksätter vanligtvis köttet och härdar det för att förbereda det för lagring.

Efter härdning tvättas baconet, torkas och röks sedan för att ge ytterligare smak. Rökningsprocessen kan vara varm eller kall, men det slutliga målet är att smaksätta, inte koka baconet. Vilken typ av trä Bisquettes du använder i rökaren är en viktig faktor att tänka på eftersom det till stor del påverkar den slutliga smaken av baconet.

Även om torrtorkad bacon har sagts vara mer smakrik, är processen tidskrävande, så fler föredrar våttorkning. Här blandas de traditionella kryddorna för att skapa en saltlake och sedan får baconet dra. Efteråt sköljs baconet, torkas och röks.

När du är klar med rökprocessen är ditt bacon redo att tillagas.

Kolla in hela vår katalog med artiklar om saltlake och härdning av ditt kött här:
Vad är skillnaden mellan betning, saltning, marinering och härdning?
Torkning och rökning av kött för konservering av hemmat
Anvisningar för att koka och bereda ditt kött för matrökning

Vad är formad bacon?

I början av det här stycket sa vi att bacon inte alltid är gjord av grisar. Under de senaste åren har olika företag utvecklat produkter som du kan använda med alla slags kött för att förbereda en baconliknande produkt som kallas "formad bacon".

Dessa produkter innehåller tillsatser som binder samman de olika köttbitarna till en hel köttbit. I många fall kommer de förpackade som ett färdigt att använda krydd- och botemedelskit.

Du kan köpa färdigformat bacon, men du kan förbereda det hemma också. Det senare ger dig både kontroll över vad du konsumerar och utrymme att vara så kreativ som du önskar.

How för att göra formad bacon

Proceduren för att göra formad bacon är enkel. Först måste du förbereda ditt nötkött, vilt, magrare fläsk eller till och med fågel för matlagning. Om du använder magrare vilt, ha lite nöt- eller fläskfett i beredskap.

Förbered sedan kryddblandningen. Du kan använda samma mängder som du använder för att bota äkta bacon baserat på storleken på köttbiten du vill använda. Lägg köttet i kvarnen och ta det genom en medelstor malning. Tillsätt lite fettfri torkad mjölk (NFDM) för att hjälpa till med fukt och bindning.

Blanda alla ingredienser ordentligt tills du har en jämn blandning. Detta tar 3–5 minuter om du använder en mixer, men det kan ta längre tid om du gör det för hand. Nästa steg blir enklare om du har foliepannor till hands, men du kan också använda en kokplåt.

Slå in blandningen tätt med plastfolie så att köttet lättare kommer ut. Packa kastrullerna så tätt du kan för bättre resultat. Ställ formarna i kylen och låt dem vila. Du kan förvara dem var som helst från 8–24 timmar. Detta ska ge köttet tid att bilda en fin platta.

När du känner att plattan är klar, ta bort plastfolien och placera dina kastruller på rökstället. Rök ditt formade bacon som du normalt gör äkta bacon.

Är formad bacon detsamma som malet bacon?

Det enkla svaret är nej. För att vara tydligare kommer malet bacon från äkta bacon, och som vi har sett kan du förbereda formad bacon av vilket kött som helst.

Du kan njuta av malet bacon som stekta biffar, blanda det i en hamburgare eller köttfärslimpa eller till och med använda det för att förstärka pastasås.

Du kan förbereda malet bacon hemma, men du kan också köpa en färdig förpackning.

Säkerheten först

Om du bestämmer dig för att köpa formad bacon finns det flera saker du bör tänka på. För det första kan du inte vara helt säker på att köttet inte är förorenat med skadliga bakterier. Koka baconet ordentligt.

Två, köp bara livsmedel med lämpliga etiketter. Förvarings- och tillagningsinstruktionerna bör också vara väl indikerade för att säkerställa livsmedelssäkerhet.

Video om rökt bacon recept

Intresserad av att läsa fler artiklar om bacon? Kolla in dessa:
Hur man kallröker bacon hemma
Vad ger bacon dess traditionella rökiga smak?

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.