What Is the Money Muscle? (The Best, Finest Part of the Pork Butt!)

Vad är Pengar muskel? (Den bästa, finaste delen av fläskrumpan!)

Posted on: January 25, 2023



Pengamuskeln är en speciell muskel som allmänt betraktas som "den heliga graalen av fläskförpackningar." Det kommer från den nedre halvan av svinaxeln, i motsatta änden av benet. Denna mjuka fläsk "pengarmuskel" är vackert marmorerad med fett, vilket ger den en smak som smälter i munnen som inte liknar någon annan.

Pengamuskeln är en speciell muskel som allmänt betraktas som "den heliga graalen av fläskförpackningar." Det kommer från den nedre halvan av svinaxeln, i motsatta änden av benet. Denna mjuka fläsk "pengarmuskel" är vackert marmorerad med fett, vilket ger den en smak som smälter i munnen som inte liknar någon annan. Den ser ut som en mindre grisrygg med djupa fettremsor genom den. Detta skiljer den från andra fläsksnittar, som är kända för att ha överdrivet muskelfett snarare än betydande marmorering. Fettet återges försiktigt när du steker din fläskrumpa, vilket ger en rik, smörig smak till pengamuskeln.

Här är allt du behöver veta om en av grisrumpan eller axelns största komponenter.

Att välja den bästa fläskrumpan

Att få rätt typ av fläskrumpa är det första steget i allt. Var alltid uppmärksam på storleken på pengamuskeln eftersom ju större, desto bättre. Ett snabbt sätt att undersöka en fläskrumpa är att ta tag i muskeln, och om den känns tjock så är det det bästa.

När du gör ett val bör du också överväga storleken på din rökare. Storleken du går efter bör åtminstone passa in i rökkammaren samtidigt som det lämnar tillräckligt med utrymme för tillräckligt luftflöde. Det är en viktig faktor att ta hänsyn till, men de flesta utelämnar det ofta.

Lokalisera pengamuskeln

Att hitta benet och flytta till den motsatta sidan är det enklaste sättet att identifiera pengamuskeln. Även om de flesta människor söker den perfekta rumpan, kan det vara svårt att se vilken som är den perfekta genom Cryovac-förpackningen. Allt du behöver är att använda dina händer för att känna pengarna. Det är en fast muskel som löper över rumpan och en som ger det perfekta snittet.

Skär längs fettlinjen i fläskaxeln med en vass köttkniv för att ta bort muskeln och undvika att skära igenom fettlinjerna. Detta fett hjälper till i rökprocessen samtidigt som det ger smak och arom till slutprodukten.

Ska jag trimma pengamuskeln?

Även om de flesta andra grillkött som bringa, kyckling och andra köttbitar kan behöva trimmas, behöver pengarmuskeln inga modifieringar. Ett betydande antal pitmasters har framgångsrikt rökt sitt fläsk utan att trimma det.

Men du kan också välja att trimma, ta bort rören, musklerna och till och med benet. Trimning kan också vara nödvändigt för alla som vill bli av med överflödigt fett. Detta kommer att lämna dig med önskad köttbit. Det kommer också att öka ytan, vilket säkerställer jämn värmeexponering för en välgjord skorpa.

Oavsett val är det också bra att se till att du låter din fläskrumpa vila. I grund och botten vill du ge de inre juicerna tid att återupptas i köttet.

Hur man marinerar din pengamuskel

Injicera är ett av de bästa sätten att marinera pengamuskeln. Det är ett enkelt och pålitligt sätt att förhöja fläskets saftighet och smak. De extra juicerna ger den extra fukt som behövs för ett mört, saftigt och smakrikt resultat för rökningen.

Några av de bästa pitmasters injicerar vanligtvis sina pengar muskler med juicer som persika nektar, äpple eller vit druva. Lösningen kan ibland bestå av juicer och gnidningar som innehåller fosfater.

Att applicera en rub är också ett viktigt sätt att lägga till smak till ditt kött. Du har möjlighet att använda en speciell rub gjord av dina favoritörter. Dessa örter och ingredienser måste dock vara kompatibla med pengamuskelns naturliga smaker. Sweet Heart är en vanlig gnidning, en blandning av flera andra gnidningar.

Om du väljer att gå gnidningsvägen rekommenderar vi att du applicerar gnidningen på båda sidor för att få fram den brunaktiga eller rödaktiga pälsen. Du måste också låta din fläskrumpa vila i kylen över natten för att tillåta absorption av de nya smakerna.

Hur man röker din fläskrumpa

Att röka lågt och långsamt är ett av de bästa sätten att förbereda dina pengar. Placera din pengamuskel i matrökaren vid optimala temperaturer runt 250 °F (121 °C). Detta är den idealiska temperaturen som rekommenderas för rökning av en pengamuskel med en tillagningstid på cirka tre timmar. Du kan också spraya valfri juice under rökningsprocessen.

Även om det är bättre när det röks lågt och långsamt, tar det mindre tid att förbereda än resten av rumpan. Som ett resultat är det bäst att skära bort muskelmuskeln och tillaga den separat från resten av köttet. Du riskerar att överkoka den om du inte gör detta.

Sammanfattning

Pengmuskelns höga fetthalt håller den mjuk. Fettmarmoreringen tränger djupt genom köttet av denna muskel, vilket gör den unik i sin smak och smak. Detta är ovanligt för styckningsdelar av fläsk, eftersom fettet i allmänhet sitter utanför och inte rinner genom köttet, vilket är vanligare med nötköttssnitt.

Kolla in fler artiklar om rökt fläskrumpa:
6 fantastiska steg för att röka den bästa Boston Pulled Pork Butt
Vad är det bästa sättet att hålla Pulled Pork fuktigt?

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.