Does Smoking Meat Add Sodium?

gör det Röka kött Tillsätt natrium?

Posted on: January 16, 2023Salt har alltid varit en primär ingrediens i matrökning i evigheter. Salt användes för att bota kött när människor använde rökning som en process för att bevara livsmedel. Att bota kött förhindrade tillväxten av bakterier, vilket skulle öka dess hållbarhet.

Salt har alltid varit en primär ingrediens i matrökning i evigheter. Salt användes för att bota kött när människor använde rökning som en process för att konservera mat. Att bota kött förhindrade tillväxten av bakterier och ökade dess hållbarhet. Kallrökning var vanligtvis den process som användes för att konservera kött. Det kokade inte köttet helt utan gjorde ytan på den köttlösa benägna att förorenas. Med moderniseringsvågen har matrökning utvecklats drastiskt. Människor använder nu kylskåp för att konservera mat och förlitar sig inte på att behöva röka kött längre än för smaken.

Det var då varmrökning blev mer populär bland grillälskare. Processen involverar värme och rök som nästan kokar köttet snarare än att lämna det okokt, som vid kallrökning. Detta skapar mört, saftigt kött som kan få vem som helst att dregla. Även om salt inte längre är en ingrediens för att konservera kött, används det nu för att förbättra smaken på köttet. Natriumhalten i rökt kött kommer nu från saltlaken eller gnidningen som används för att marinera köttet och inte från tillagningsprocessen.

Biverkningar av natrium

Förhöjda natriumnivåer i kroppen kan inducera högt blodtryck. Detta är särskilt osäkert för äldre personer vars hormoner börjar tappa balansen. Högt blodtryck kan ytterligare orsaka flera andra kroniska sjukdomar som hjärtproblem och till och med stroke. Det är därför som grillälskare måste hålla sitt natriumintag i schack.

Hur man undviker natrium i matrökning

Med moderna rökare behöver folk inte oroa sig för att bota sitt kött för att bevara maten. Dessa avancerade matrökare som Bradley Smoker kan röka i stort sett vad som helst som stoppas i den. Bradley Smokers kommer med digitala kontroller för att justera temperaturen och tillagningstiden, vilket ger dig den perfekta rökupplevelsen utan större ansträngning. Det är här gnidningar och saltlösning inte nödvändigtvis spelar någon roll. Moderna rökare kan perfekt röka kött utan någon härdning som sådan. Självklart är det här man måste kompromissa med smaken på det rökta köttet, eftersom salt ger smak till köttet som annars skulle saknas. Detta betyder dock inte att det är oersättligt.

Alternativ till natrium i matrökning

Vi förstår att den saltinducerade smaksättningen kan missas till stor del av älskare av rökt mat om de bestämmer sig för att minska sitt natriumintag. Detta problem kan lösas med flera alternativ som inkluderar både organiska och oorganiska smaker. Kolla in dem nedan:

Selleri frön: När de rostas och mals till ett fint pulver, används dessa frön som ersättning för salt i köttbitar. De kanske inte replikerar den exakta smaken av salt, men de kommer definitivt inte att göra dig besviken på en rökt biff.

Kaliumbaserade substitut: Några få kaliumbaserade salter fungerar också som en natriumersättning när man röker mat. Naturligtvis bara om du inte har en negativ reaktion på ökade nivåer av kalium.

Kärnmjölk: Du kan använda denna underbara ingrediens som saltlake för att smaksätta kött. Det mörar köttet och ger även smak. De extra fördelarna med kärnmjölk är att den är näringsrik och inte har några biverkningar, men se till att hålla utkik efter ett märke av kärnmjölk utan natrium i.

Naturliga marinader: Vissa naturliga örter och fruktjuicer kan vara utmärkta marinader när man röker kött. De pumpar inte bara upp smaken utan gör också köttet mer saftigt. Prova vitlök, lök, apelsinjuice, olivolja och citron om du bestämmer dig för att gå utan salt.

Alkohol: Samtidigt som den tillför en mild smak, är alkohol också en utmärkt köttmörare. Stout eller whisky passar till exempel bäst till fläsk eller nötkött. Ljusare alkoholer som gin och tequila kan komplettera fjäderfä eller skaldjur. Vin fungerar också som marinad för nästan alla typer av kött.

Saltfria kryddor: Många kryddmärken har börjat lansera en rad saltfria marinader och kryddor som fungerar särskilt bra för rökning. Men se till att kontrollera näringsfaktaetiketten på baksidan av varje förpackning innan du köper för att se till att du inte konsumerar natrium i förklädnad.

Bradley Bisquettes: Dessa är det överlägset bästa alternativet till salt för att smaksätta kött. Bisquettes är sågspånspuckar av aromatiskt trä speciellt gjorda för att producera smaksatt rök. Bradley Bisquettes finns i en rad olika smaker som pekannöt, ek, körsbär, äpple, lönn, etc., och fungerar bäst med Bradley Smoker.

Kontrollera dina köttalternativ: Kött som kalkon eller kyckling kräver salt för att få önskad smak under rökning. Detta kanske inte är fallet med annat kött som är naturligt rikt på smak. Sök hjälp av din slaktare och låt dem veta dina bekymmer innan du köper det specifika snittet för att röka.

Med det har vi nått slutet av den här artikeln om natrium och rökning av kött. Vi hoppas att dessa Bradley tips och tricks för att minska användningen av salt i marinader och dess alternativ har varit till hjälp för dig.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.