Should I Pierce Raw Meat With Probes and Injectors?

Ska jag Pierce Raw Meat With Prober och insprutare?

Posted on: January 17, 2023Har du piercat rått kött innan du lagar mat, och om ja, vilket verktyg använder du? I flera år har det pågått en debatt om huruvida man skall genomborda kött innan man lagar mat, och att alla ger sina skäl till varför ni inte borde eller inte skall göra det.

Piercerar du rått kött innan du lagar mat, och om ja, vilket verktyg använder du? I åratal har det pågått en debatt om huruvida man ska pierca kött innan man lagar mat, där alla har gett sina skäl till varför man bör eller inte bör. Här på Bradley Smokers säger vi att det, som med många frågor om matlagning, inte finns något svar på den här. Matlagning handlar om att vara kreativ och prova olika recept för att se vad som hjälper dig att få önskat resultat.

I den här artikeln kommer vi att diskutera för- och nackdelar med att peta kött innan du röker, och beskriver några av de verktyg du kan använda.

Ska man pierca kött innan man röker?

Mycket går åt till matlagning, och det finns många steg att följa innan du lägger ditt kött i matrökaren, inklusive marinering.

Att blötlägga ditt kött i marinader hjälper till att lägga till smak samtidigt som det gör ditt kött mört. Men beroende på hur tunt du har skurit dina köttbitar kan marinaden misslyckas med att tränga in så djupt. I sådana fall kommer att sticka hål i ditt kött hjälpa alla ingredienser att absorberas fullt ut och inte stanna kvar på ytan. Att sondera hjälper dig också att känna köttets temperatur för att undvika överkokning.

En annan fördel som har förknippats med att sticka hål på rått kött är att det hjälper till att möra köttet. Piercingarna gör att värmen tränger in djupare när du lagar mat, minskar tillagningstiden och gör köttet mört.

Medan vissa hävdar att piercing av rått kött innan matrökning gör att juicer kan rinna ut, är andra för det. Köttets fuktnivå och mörhet beror i hög grad på tillagningstid och temperatur. Att peta i köttet skadar dessutom inte fibrerna tillräckligt för att tillåta ytterligare juicer att läcka ut.

Hur man sticker hål i köttet

Det finns flera sätt att gå tillväga. Det viktiga att tänka på är att se till att du inte sticker ner för djupt i steken och förstör strukturen. Av denna anledning är vad du använder för att sticka hål i köttet avgörande. Några av de föremål du kan använda inkluderar sonder och injektorer.

Hur man sonderar ditt kött

Håll fingrarna på sonden, för in den försiktigt genom mitten av köttet och låt den stå i 15–20 sekunder så att temperaturen kan registreras. När du gör det, se till att din sond inte kommer i kontakt med någon annan het yta förutom köttet. Dessutom bör sonden inte röra något ben eller fett. Fortsätt sondera ditt kött tills du når önskad temperatur som anges i ditt recept eller matrökare.

För bättre resultat bör du sticka in sonden i den tjockaste delen av köttet och se till att den är minst två centimeter djup. Det är också en bra idé att regelbundet kontrollera temperaturen eftersom det hjälper dig att veta när ditt kött är lämpligt att äta.

Vad du bör tänka på när du köper en köttsond

  • Noggrannhet – Det primära syftet med en kött termometer är att vägleda dig om tillagningstemperaturen för att veta när köttet är klart. Om sonden är felaktig eller har inkonsekvenser kan det förstöra din matlagning.
  • Räckvidd – Röktemperaturen varierar beroende på typ av kött. När du köper en sond är det viktigt att se till att den har ett brett utbud av avläsningar.
  • Inspelningsfunktioner.
  • Fart.
  • Upplösning.

Hur man använder köttinjektorer

Till skillnad från sonder som vanligtvis används för att kontrollera köttets temperatur, är injektorer sprutor som du fyller med marinader så att du kan fördela det jämnt i ditt val av kött.

Varför använda en köttinjektor

Att marinera ditt kött innan du röker hjälper till att förbättra smaken och möra köttet. En av fördelarna med att använda en köttinjektor är att en injektor tränger in djupare än att gnugga marinaden på bringan. Detta gör att marinaden kommer att absorberas på ytan och inuti köttet.

En köttinjektor hjälper också till att hålla ditt kött saftigt. Beroende på hur du gillar din bringa eller snittet av biff du väljer, kan en del kött vara lite torrt. För att hålla ditt kött saftigt och fuktigt kan du injicera det innan du röker.

Så här använder du det:

Förbered din marinad i en skål, fäst sedan nålen på din köttinjektor och dra in den flytande marinaden i sprutan. På ditt kött, stick igenom köttet försiktigt med köttinjektorn tills du känner benet, tryck sedan försiktigt nedåt.

När du ska injicera ditt kött

Ju mer tid du låter köttet sitta, desto bättre, eftersom det ger juicerna mer tid att sprida sig. Men allt beror på vilken smak du föredrar.

Slutgiltiga tankar

Även om det finns några fördelar att pierca köttet innan du röker, finns det också nackdelar. Frågan om du ska genomborra ditt kött med prober och injektorer beror på vad du vill uppnå och din föredragna smak.

Här är fler artiklar om detta ämne:
Kan man injicera saltlake i rökt kött?
Tips & tricks på injicerad bringa

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.