How to Season Your Bradley Smoker in 7 Easy Steps

Hur Krydda din Bradley -rökare I sju enkla steg

Posted on: January 12, 2023Så du har precis köpt en Bradley -rökare! Välkommen till den underbara världen av rökning. Innan du använder din nya rökare måste du krydda den. Fortsätt läsa vår guide om hur du kryddar din Bradley -rökare i 7 enkla steg.

Så du har precis köpt en Bradley Smoker! Välkommen till rökningens underbara värld. Innan du använder din nya rökare måste du krydda den. Fortsätt läsa vår guide om hur du kryddar din Bradley Smoker i 7 enkla steg.

Krydda din nya rökare förbereder den för matlagning genom att bränna bort eventuella rester som blivit över från tillverkningsprocessen, som maskinoljor och damm. Den goda nyheten är att detta är en engångsprocess som bara tar cirka två timmar!

Om du redan har tittat igenom manualen, kanske du har märkt att det nämns att "krydda rökaren" innan du faktiskt röker din första köttbit.

Proffstips: Se till att både vattenpannan och rökaren är tomma innan du börjar krydda!


Så kryddar du din Bradley Smoker i 7 enkla steg

Krydda din rökare som ett första steg!

Det kan se ut som en frustrerande process att krydda din rökare till en början. Jag fattar. Det finns ett stort sortiment av revbensspjäll, fläskrumpa eller bringa i kylen redo att gå i rökaren, men nu får du reda på att rökaren måste kryddas.

Kom igen! Tja, oroa dig inte, det tar inte lång tid att krydda rökaren och inom några timmar är den redo för alla dina drömmar om matrökning!

Lära sig hur Säsong!

Bradley Smoker är en helt ny produkt och innerväggarna ska vara helt rena. Därför kommer kryddning av rökaren att belägga rökarens väggar och inre med ett tunt lager av rök. Detta ger en innesluten rökmiljö som ger en förbättrad röksmak till vad du än röker.

Med tiden kommer rökuppbyggnaden på väggarna att öka. Som ett resultat kommer det att gå från att vara glänsande aluminium till en förkolnad svart beläggning. Detta är en välkommen utveckling eftersom det inte bara visar att du är en veteranrökare, utan ditt kött kommer också att ha en överlägsen röksmak!

Så, hur kryddar jag rökaren? Det är ganska enkelt faktiskt. Följ dessa steg-för-steg-tips om hur du kryddar din Bradley Smoker i 7 enkla steg!


Innan krydda!
  1. Se till att du är färdig med att sätta ihop rökaren enligt manualen.
  2. Fyll metallskålen med vatten och placera den inuti rökaren där bisketterna faller av brännaren.
  3. Sätt alla rökställ på plats inuti rökaren.
  4. Ställ in den övre ventilen till halvöppen.
  5. Lägg 8 träbisketter i behållaren. Det spelar egentligen ingen roll vilken träsmak du använder.
  6. Slå på rökaren och ställ in en temperatur på 250 F.
  7. Stäng dörren och låt rökaren gå i 2 – 2 1/2 timme.

Efterdyningarna.

Sammanfattningsvis

Det är allt.

Att krydda rökaren är så enkelt. När du har låtit Bradley Smoker gå i 2 – 2 1/2 timme är den redo att användas. Väggarna, interiören och hyllorna är alla kryddade. Att krydda en ny rökare bränner bort alla oljor och föroreningar som plockas upp eller blir över efter tillverkningen. Det är ett MÅSTE göra innan du lagar ditt första läckra kött!

Nu är det dags för din första rök. Vad blir det? Revben? Bringa? Lax? Åh, möjligheterna är oändliga!

Glad rökning!