Smoking for a Crowd

Rökning för en Folkmassan

Posted on: January 12, 2023Så nu när du känner dig bekväm med dina rökfärdigheter och är redo att dra nytta av det värmande vädret är det dags för en trädgårdsfest med din rökare som stjärnan!

Bakgård rökt mat party

Så nu när du känner dig bekväm med dina rökkunskaper och är redo att dra nytta av det värmande vädret, är det dags för en bakgårdsfest med din rökare som stjärnan! Här är några tips för att säkerställa en lyckad och, viktigast av allt, stressfri fest:

Börja igår

Att förbereda några aptitretare eller plockmat kvällen innan kommer att ge dig en sak mindre att göra dagen för evenemanget. Dessutom kommer det att ge dina gäster (och dig själv) något att knapra på före middagen, medan du avslutar huvudrätterna och alla umgås med en drink.

Några enkla och läckra idéer är färska salsas eller dipp med bröd och kex, ett fat med rökta och rökta ostar, fat i antipastostil, etc. Allt detta är saker som kan förberedas i förväg och som är säkra att lämnas utanför för gästerna. att hjälpa sig själva. Kolla in några av dessa Bradley Smoker aptitretare recept!

Mesquite rökt mandlar

Rökt bitar och bites

Rökt cheddarost

Grillad Salsa Verde

Timing är nyckeln

Till middag gillar jag att se till att allt är klart på en gång, så det är viktigt att planera dina matlagningstider. Som regel har jag en långsam tillagad förrätt och en som lagas på kortare tid (säg 1-2 timmar). På det sättet, om något skulle vara fel odds, kommer en varm rätt att vara klar och den andra kan serveras lite senare.

Eftersom du kommer att vara upptagen med att basta, kolla klockan, spela värd och umgås, försök att hålla dina sidor enkla. Inget fel med en sallad som tillbehör, och det är en sak mindre att hålla koll på.

Alternativt kan du överväga att förgrilla grönsaker och sedan värma dem i ugn, rökare eller grill, innan servering. Rostad potatis eller en god gammaldags potatissallad är utmärkta, goda och lätta tillbehör. Enkla sidor hjälper dig med din tajming i det långa loppet!

Var kreativ, inte galen

Var kreativ med dina smakkombinationer och imponera på dina gäster, men snälla, bli inte galen. Aldrig testat att göra crème brulée i din rökare? Nu är det nog inte läge att testa det. Aldrig testat att göra bananbaserad BBQ-sås? Prova det när du lagar mat själv. Gör inte dina vänner till dina marsvin. Gör saker som du är säker på, recept som du vet att du kan få att fungera såväl som recept som du vet att du kan arbeta under press.

Variation är livets krydda

När du väljer vad du ska göra till middag, kom ihåg att inte alla älskar kryddor eller nötkött eller rökt mat för den delen. Tänk på hur många gäster du har. Om det är en liten fest, varför inte röka alla sina egna kycklingbröst eller Cornish vilthöna? Men om du har 20 udda personer som kommer vid olika tidpunkter, så kanske det är bäst att göra något som kycklingvingar eller revbensspjäll. Välj en förrätt som är enkel och inte röks för länge, till exempel:

Kryddade Berbere rökta kycklingvingar

Äppelträ rökt kycklingklubba

Lönnrökt baconlindad kyckling

Och välj en annan mer rejäl rökig maträtt som:

 Rökt harissa och mandarin fläskfilé

Rökt Five-Spice Short Ribs

Gnuggade Spare Ribs

Se till att din övergripande meny innehåller något milt, något kryddigt, något rökigt och något orökt. Med lite variation kan du visa upp dina olika färdigheter och vara säker på att ha något som gläder alla gäster.

Gottegris?

Ingenting avslutar en fantastisk måltid som något sött. Gör det enkelt och gör det lätt! Här är några bra dessertrecept för att avsluta din fest:

Mörk choklad rökt mandelbark

Rökig vaniljrispudding

Grillade persikor med Bourbon-kryddad vispgrädde