Smoking Ribs for Beginners

Rökning Revben för Nybörjare

Posted on: January 17, 2023Alla köttälskare är överens om att rökt revben är fantastiskt. Men att få den perfekta balansen mellan smak och konsistens är en av de svåraste sakerna att göra som nybörjare.

Alla köttälskare är överens om att rökt revben är fantastiskt. Men att få den perfekta balansen mellan smak och konsistens är en av de svåraste sakerna att göra som nybörjare.

Den goda nyheten är, med en pro-matrökare, kan du träna tills du får det rätt. Allt du behöver göra är att välja rätt träbisquetter, krydda dina revben och börja röka.

Om det fortfarande låter som en svår uppgift, har vi beskrivit vad du behöver för att börja din rökresa nedan.

Typen av revben

Babyback ribs är den perfekta typen av revben för att göra din rökdebut. Även om namnet antyder att de kommer från ett babydjur, gör de det inte.

De kommer från djurets övre ryggrad. De är mindre än spareribs, och det är därifrån de har fått sitt namn.

Revbenen i ryggen är ömmare och har mindre fett än revbensspjäll. De är också godare, och det är därför de är att föredra.

Det första steget i att förbereda de perfekta rökta revbenen är att ta bort membranet på baksidan av revbenen. Membranet kokar inte, så om du inte tar bort det kan dina revben bli sega.

Börja vid ena hörnet av revbenen för att göra det snabbare, hålla det med en pappershandduk och dra kommer att göra tricket. När du har fått bort alla bitar av membranet från revbenen, krydda dem för att göra dem redo för rökning.

Vilken typ av gnidning fungerar bäst?

Det finns ett brett utbud av rubs du kan prova i den lokala butiken. Men som med de flesta saker, kommer att göra din egen rub ger dig mer frihet att experimentera. Arbeta med dina bästa kryddor och örter för att komma fram till rätt blandning.

Nästa steg är att applicera rubbet på revbenen. Applicera inte rubbet för djupt eftersom det kommer att täppa till porerna och störa rökabsorptionen. Detta kommer att fungera emot dig eftersom du vill att revbenen ska få så mycket rök som möjligt.

Se till att du också applicerar gnidningen jämnt över revbenen. För att göra det enklare, börja med baksidan och låt den vila i minst fem minuter innan du vänder på gallret.

När alla sidor är färdiga, låt revbenen stå i kylen i 30 minuter för att absorbera smakerna.

Intresserad av att kolla in mer information om meat rubs? Leta inte längre än våra artiklar om:
3 hemgjorda rubs för att ta din rökta kyckling till nästa nivå
Berömda rubtyper i kombination med läckra recept
Vad är en Rub, varför och hur gör man det?

Vilken är den bästa träsorten?

Den slutliga smaken på dina revben beror mycket på vilken typ av trä Bisquettes du använder i din rökare. Det finns ett brett utbud av träsmaker att välja mellan, så du kan vara så kreativ som du vill.

Vi rekommenderar dock att du håller dig till en typ av trä om du inte är så insatt i processen. Mildare träslag som äpple, mesquite och pekannöt är populära val att använda med revben. De är milda, så de kommer inte att övermanna köttet.

Rökning tidslinjer och temperaturer

Det finns olika recept där ute med specifika detaljer ända till sista minuten du bör röka dina revben. 3-2-1 och 2-2-1 metoderna är de mest populära metoderna.

I båda fallen är målet att få möra revben. Det betyder att du måste röka dem långsamt vid låg temperatur. Ställ in din rökare på 225°F (107°C) och ställ revbenen på rökställ.

Stäng dörren till rökaren för att säkerställa att den inte tappar värme. Se också till att det finns tillräckligt med träbisquetter i rökaren innan du börjar röka, var och en kommer att röka i 20 minuter.

2-2-1 one-metoden fungerar bra med otäckta revben. Lägg de oövertäckta revbenen på rökgallret och låt dem stå i 2 timmar. Ta sedan ut dem ur rökaren och slå in dem i aluminiumfolie.

Lägg tillbaka dem till rökaren i ytterligare 2 timmar. Ta ut dem i slutet av de 2 timmarna och ta bort folien för den sista timmen av tillagningen.

3-2-1-metoden kräver 3 timmars rökning, linda revbenen i vätska i 2 timmar och sedan låta dem vila i BBQ-sås i 1 timme.

Även om dessa metoder fungerar, använd dem som en lös guide snarare än ett måste. Tänk på storleken, tjockleken och typen av dina revben väl. Se också till att du har en kött termometer med dig under hela rökprocessen.

Utseendet och den inre temperaturen på revbenen låter dig veta när du ska sluta röka.

Avslutning

Även med de bästa recepten finns det fortfarande en chans att du inte får dina revben rätt på första försöket.

Grattis om du gjorde det, men om du inte gjorde det kommer du att göra det bättre nästa gång.

Kom ihåg:

  1. De träbisquetter och gnid du använder kommer att påverka den slutliga smaken på dina revben.
  2. Långsam tillagning på låg värme ger dig möra och mer smakrika revben.
  3. Utseendet och den inre temperaturen på dina revben är det bästa sättet att bekräfta färdighet.
  4. Du kanske inte får det rätt vid första försöket, och det är okej. Du kommer att göra bättre nästa gång.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.