Try the Best Wet Cure Seasoning for Bacon

Prova den bästa Wet Cure Seasoning för Bacon

Posted on: January 17, 2023Medan du alltid kan gå över till din närmaste snabbköp och ta lite bacon, så är det inget som slår den totala tillfredsställelsen och smaken du får från att röka lite botad bacon rätt i ditt hem. Att bota inte bara konserver med bacon, utan även tillför en matris av smaker i den som packar ett slag.

Även om du alltid kan gå över till din närmaste stormarknad och ta lite bacon, är det inget som slår den fullkomliga tillfredsställelsen och smaken du får av att röka lite bacon direkt i ditt hem. Härdning bevarar inte bara baconet utan lägger också till en mängd smaker i det som ger en kraft.

Om du någonsin har provat att röka bacon på din egen bakgård, vet du redan att upplevelsen och smaken är oöverträffad. Om du inte har det, är det dags nu. Men precis innan du dyker in i det, kan det vara värt att titta på det här receptet för den bästa våtkuren för ditt bacon. Det fina med att röka lite bacon hemma är att du kan prova en oändlig kombination av recept och anpassa smakerna efter dina önskemål. Låt oss ta dig igenom detta otroliga recept som får dig att vattnas i munnen.

Ingredienser

Du kommer behöva:

 • 2-kilos skiva fläskmage (med eller utan skinn)
 • 2 koppar vatten
 • 2,5 matskedar koshersalt
 • 2 matskedar farinsocker
 • 2 teskedar paprika
 • 1 tsk chilipulver
 • 1/4–1/2 tsk svartpeppar
 • 1/2 tsk rosa salt/Pragpulver*/salt

(*Kom ihåg att detta är annorlunda än Himalayas rosa salt)

 • Äppel- eller körsbärsträflis indränkt i vatten
 • Äppeljuice (valfritt)

Vägbeskrivning

 1. Börja med att skölja fläskmagen och klappa den torr.
 2. Om din fläskmage har skinn på den, använd en tunn kniv och ta försiktigt bort den. Det här steget kan vara lite knepigt, beroende på dina knivkunskaper. Var dock försiktig.
 3. Lägg sedan fläskmagen i en lufttät, blixtlåspåse.
 4. Börja med att blanda vattnet, koshersaltet (vatten och salt är allt du behöver för att bota. De andra ingredienserna kommer att användas för smaksättning), farinsocker, paprika, chilipulver, svartpeppar och rosa salt i en skål.
 5. När alla ingredienser är i, rör om allt tills de är perfekt blandade.
 6. Häll blandningen i ziplock-påsen. Försök att trycka ut så mycket luft som möjligt och fortsätt sedan med att försegla påsen.
 7. Lägg påsen i en skål (ifall den läcker) och ställ den sedan i kylen. Fläskmagen håller sig i kylen i 2 dagar.
 8. Vänd på fläskköttet och låt det vila ytterligare 2 dagar. Upprepa detta tills 7 dagar har gått.
 9. Ta bort fläskmagen ur påsen och kassera vätskan eftersom fläskmagen behöver rent kallt vatten för nästa steg.
 10. Ta bort salt från fläskköttet genom att lägga det i kallt vatten och byta vattnet varannan timme.

Det är allt! Du har nu den perfekta våtbottnen till ditt bacon! Men medan vi håller på kan det vara användbart att förklara hur man röker det lite mer. Bara så att nästa gång du går ut till rökaren på din bakgård är du förberedd. Här är några tips och steg för att hjälpa till att röka denna läckra våthärdade kryddade bacon.

Röker bacon

 1. Förvärm din rökare till 200°F (93°C)
 2. Du kan fylla vattenpannan i din rökare med äppeljuice, vatten eller en blandning av båda!
 3. Nästa, placera a termometer i den tjockaste delen av fläskmagen. Detta kommer att hjälpa till att övervaka den interna temperaturen så exakt som möjligt.
 4. Lägg fläskmagen i rökaren. Tillsätt 1,5 koppar blötlagda äppelflis. Detta bör ge dig en riklig mängd rök. Men för den som föredrar mer kan man alltid lägga i ytterligare en halv kopp flis efter en timmes tillagning.
 5. Låt det koka! När baconets inre temperatur når 150°F (66°C), betyder det att det är redo att slukas.
 6. Ta bort baconet från rökaren och låt det svalna. Efter kylning kan du placera den i en lufttät behållare eller en ziplock-påse tills den är kall.
 7. Och du är klar! När baconet är kallt kan du använda en lång tunn kniv och skära av massor av baconremsor efter önskad tjocklek.

Och det är allt! I några korta steg har vi visat dig en läcker våtkurkrydda till ditt bacon, som garanterat kommer att imponera på vem som helst under helgen, eller bara luta dig tillbaka och njut av aptitretande mängder bacon i ditt eget sällskap. Prova att kombinera det med några rostade grönsaker, eller lägg helt enkelt till baconet i en läcker nötburgare för att skapa en explosion av smaker.

Slutgiltiga tankar

Kolla in hela vår katalog med artiklar om saltlake och härdning av ditt kött här:
Vad är skillnaden mellan betning, saltning, marinering och härdning?
Torkning och rökning av kött för konservering av hemmat
Anvisningar för att koka och bereda ditt kött för matrökning

Dessa otroliga smaker i kombination med den lätthet och praktiska att röka den i bekvämligheten av ditt eget hem gör detta till ett ultimat recept. För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.