Do You Really Have To Rest Your Meat Before Eating?

Har du verkligen-till- Vila din kött Innan Eating?

Posted on: January 16, 2023Under familje- och företagssammankomster, oavsett om det är hemma eller på din favoritrestaurang, varierar köttrecepten. Om du till exempel inte är bekant med en restaurang, har du nästan ingen aning om hur din måltid tillagas bakom kulisserna.

Under familje- och företagssammankomster, oavsett om det är hemma eller på din favoritrestaurang, varierar köttrecepten. Om du till exempel inte är bekant med en restaurang har du nästan ingen aning om hur din måltid tillagas bakom kulisserna. Kött, i synnerhet, är huvudrätten som kräver tråkiga förberedelser. Om du är ansvarig för att laga kött kan du fråga dig själv om det ska vila innan du äter det.

Varför vila rökt kött?

Det mest uppenbara är att vila köttet så att det svalnar efter att det har tagits ur rökaren. Vi rekommenderar att du väntar innan du skär i köttet, speciellt rökt kött av flera anledningar.

Försegla i juicer

När köttet vilat, även bara i några minuter, omfördelas safterna som pressats ihop under tillagningen genom hela köttet. Denna process gör kött, särskilt biffar, mycket saftigare och godare, vilket gör väntan värt det. Juicerna från köttet, särskilt rökt kött, är det som gör det mer lockande och härligt att äta.

Under tillagningen blir köttets muskelfibrer fasta och vattnet börjar tryckas utåt. Denna fukt kommer sedan att flytta utåt till ytan av köttet där en del av fukten kommer att avdunsta. När du tar ut ditt kött ur ugnen eller rökaren, kommer det att ta lite tid för fukten att spridas i köttet. Att skära i det direkt kommer att resultera i att vätskan häller ut, vilket gör att ditt kött blir väldigt torrt.

Att vila ditt kött rekommenderas med rökt mat. De senaste funktionerna hos våra matrökare gör att ditt favoritkött får de mest underbara smakerna, speciellt när de är utvilade efter rökning. De dubbla värmeelementen, den digitala konsolen och den automatiska trämataren ger dig en utmärkt rökupplevelse samt fantastiska resultat.

Carry-Over matlagning

En annan anledning till att låta ditt kött vila efter att det har tillagats är vad vi kallar för överföring. Detta händer oftast med större köttbitar eftersom de fortsätter att koka i några minuter, även efter att de tagits ur rökaren. Av denna anledning kommer de flesta recept att råda dig att ta ut köttet några minuter innan den nödvändiga tiden är klar.

När du tillagar kött, oavsett om det är genom rökning, stekning eller grillning, är den rekommenderade vilotiden fem till tio minuter. Men för stekning av stora delar eller hel kyckling, till exempel, kan vilotiden vara mycket längre. För biffar, slå in den löst i folie och lägg den sedan i en behållare.

Medan köttet tillagas värms dess proteinkomponenter upp och stelnar, och tillagningen fortsätter efter att köttet har tagits ur rökaren. Ju mer tillagat köttet är, desto fastare är proteinerna inuti köttet. Att vila köttet hjälper också att det blir helt tillagat; därför bör du överväga att vänta lite innan servering.

Receptförslag

Rökt brisket

Ett av recepten från Bradley Smokers som kräver en hel del vila innan den äts är en rökt bringa. Cirka 13 pund bringa rökt med olivolja och kryddat med salt, peppar och vitlök kommer att ta upp till en hel dag av rökning. Vilotiden för detta recept innan det är klart att servera kommer att vara cirka en timme. Att göra en rökt bringa i Bradley Smoker kommer att kräva en mycket tålmodig kock för att uppnå fantastiska resultat. Här är länken till receptet.

Rostbiff

Ett annat känt recept från Bradley Smokers som behöver en bra mängd vila är rökt rostbiff. För att göra det här receptet behöver du en rostbiff på fyra kilo penslad med lite olivolja, som binder köttets kryddor. Använd bältdjurspepparbiff rub i stora mängder för din smaksättning eftersom det är ett tjockt snitt. Lägg sedan köttet på Bradley rökställ och sätt in kötttermometern i steken. Här är länken till receptet.

Ställ in Bradley Smoker på 250 grader F. eller 121,1 grader C. Vi rekommenderar att du använder Bradley mesquite bisquetter i rökaren i ungefär en timme. Använd sedan en gjutjärnsgryta eller grillpistol för att göra köttet mörkare efter att du tagit ut det ur rökaren. Grilla till sist alla sidor av köttet. Låt den svalna och ställ den sedan i kylen i 45-55 minuter.

Slutgiltiga tankar

Att röka kött är en mycket tidskrävande aktivitet, men att använda högkvalitativ utrustning som Bradley Smoker kommer att få dig att njuta av processen.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.