Kycklinghjärtan? Det kan du ge dig på! Ofta förbises, kan dessa billiga små bitar göra en helt fantastisk maträtt med bara lite kreativitet, lite krydda och (naturligtvis); lite rök!
Dessa hjärtbroschetter marineras innan de kallrökas och avslutas sedan på grillen. Reduktionen av vildsvamp och nötkött kompletterar de jordnära smakerna av de rökta hjärtan. Serveras på rostad fransk limpa på en bädd av balsamicobittra grönsaker, det här receptet låter dig ta det ödmjuka kycklinghjärtat och imponera på dina gäster.
Ingredienser:
1 lb kycklinghjärtan, sköljda i kallt vatten
Marinad:
2 msk olivolja
1 msk vinäger
1 hackad vitlöksklyfta
Två salladslökar fint hackade
Havssalt* och hackad peppar
(*Om du använder konserverad buljong, uteslut detta salt)
Minskning:
1 dl nötbuljong
2 msk rött vin
½ oz torkad svamp (jag använde ostron, men vilken som helst duger)
Tallrik:
Ruccola
Skivad rödlök
Körsbärstomater halverade
50/50 mix av mörk balsamvinäger och god olivolja
Förberedelse:
– Hjärtan sköljs och läggs sedan i en skål med ingredienserna till marinaden.
– Rör tills det är väl täckt och låt marinera i minst en timme (över natten är bättre) och rör om då och då för att säkerställa jämn penetration.
– Ta ut hjärtan från marinaden och trä direkt på bambuspett som du har lagt i blöt ett par timmar.
– Lägg broschetterna på ett rökgall och kallröka hjärtan i 1,5-2 timmar över äppelbisquetter.
Hur man förbereder en intensivt smaksatt sås
Medan hjärtan ryker kan du börja med den intensivt smaksatta såsen som toppar brochetterna.
– Börja med att lägga dina torkade svampar i en skål med nötbuljong för att återfukta. Även om koncentrerad nötbuljong på burk fungerar bra, är det bättre om du har hemmagjord fond. Du måste dock eliminera allt annat salt i receptet, eftersom såsen kommer att vara mer än salt nog.
– När svampen har fyllts, ta bort dem från fonden och ställ åt sidan tills vidare.
– Koka upp fonden i en kastrull och tillsätt rödvinet.
– Sänk värmen och sjud fonden tills den har reducerats med ¾. Lägg sedan tillbaka svampen i såsen och låt puttra ytterligare en minut.
– Ta av från värmen och ställ åt sidan.
– Innan du drar i hjärtan och går till grillen, ta en minut att förbereda dina tallrikar.
– På varje tallrik, lägg ett litet knippe ruccola, lite skivad söt- eller rödlök och några halverade körsbärstomater.
– Vispa ihop lite balsamvinäger med lika stor del olivolja i en liten skål och ringla över grönsakerna.
Tillbaka till kärnan i saken
– Förvärm din grill till medelhög och lägg broschetterna direkt på en oljad grill.
– Koka i cirka 8 minuter, vänd då och då för att säkerställa en jämn tillagning.
– Under de sista 4 minuterna, lägg skivor av franskbröd på din grill, borta från direkt värme och rosta det tills det är vackert gyllenbrunt. Men om du har en liten grill, kan du göra detta i broilern ... eller till och med brödrosten.
Tallrik och servera
Sätt tillbaka din sås på låg värme för att värma upp igen och lägg sedan en brödskiva på grönsakerna, toppa med en hjärtbrochette. Strax före servering, sked en liten mängd av reduktionssåsen över varje brochette, låt den rinna över och dra in i det rostade brödet. Börja sparsamt, eftersom såsen är mycket intensivt smaksatt och servera.
Vinnotering: Även om det tekniskt sett är en "fjäderfärätt", passar det mörka, rika hjärtat och det salta minskningen bättre med en merlot eller annat stort, robust rött vin, i motsats till det traditionella vita.
Njut av!
Ryan Shervill
www.RyanShervill.com