Seasoning your Bradley Smoker

Krydda Din Bradley -rökare

Posted on: January 11, 2023Så du har just köpt en Bradley -rökare! Välkommen till den underbara världen av rökning. Om du har tittat igenom manualen kanske du har lagt märke till att det nämns "krydda rökaren" innan du faktiskt röker ditt första köttklipp.

Så du har precis köpt en Bradley Smoker! Välkommen till rökningens underbara värld. Om du har tittat igenom manualen kanske du har märkt att det nämns att "krydda rökaren" innan du faktiskt röker ditt första köttstycke.

Din rökare måste vara kryddad!

Du, precis som jag, kan ha varit frustrerad. Det finns den där racken med revbensspjäll, fläskrumpa eller bringa som sitter i kylen redo att gå i rökaren, men nu får du reda på att rökaren måste kryddas. Kom igen! Nåväl, oroa dig inte, det tar inte lång tid att krydda rökaren och inom några timmar är den redo för all rökning du kan ge den.

Lär dig hur du gör det

Bradley Smoker är en helt ny produkt och innerväggarna ska vara helt rena. Därför kommer kryddning av rökaren att belägga rökarens väggar och inre med ett tunt lager av rök. Detta ger en innesluten rökmiljö som ger en förbättrad röksmak till vad du än röker. Med tiden kommer rökuppbyggnaden på väggarna att öka, som ett resultat kommer det att gå från att vara glänsande aluminium till en förkolnad svart beläggning. Detta är en välkommen utveckling eftersom det inte bara visar att du är en veteranrökare, utan jag är övertygad om att kött kommer att ha en överlägsen röksmak.

Så, hur kryddar jag rökaren? Det är ganska enkelt faktiskt.

1. Se till att du har satt ihop rökaren färdigt enligt manualen.
2. Fyll metallskålen med vatten och placera den inuti rökaren där bisketterna faller av brännaren.

3. Sätt alla rökställ på plats inuti rökaren.
4. Ställ in den övre ventilen till ungefär halvöppen.

5. Lägg ca 8 träbisketter i behållaren. Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av trä du använder.
6. Slå på rökaren och ställ in en temperatur på 250 F.

7. Stäng dörren och låt rökaren gå i 2 – 2 1/2 timme.

Det är allt.

Att krydda rökaren är så enkelt. När du har låtit Bradley Smoker gå i 2 – 2 1/2 timme är den redo att köras. Väggarna, interiören och hyllorna är alla kryddade.

Nu är det dags för din första rök. Vad blir det? Revben? Bringa? Lax? Åh vilka möjligheter!

Av Steve Cylka