Can You Freeze Smoked Ribs?

Kan du Frysa Rökt revben?

Posted on: January 17, 2023Så du var för entusiastisk och rökte fler revben än du kunde avsluta. Eller kanske du planerade en fest som blev inställd, men du har redan förkokt revbenen. Och nu har du några läckra överblivna rökta revben som du inte är säker på hur du ska förvara.

Så du var för entusiastisk och rökte fler revben än du kunde avsluta. Eller kanske du planerade en fest som blev inställd, men du har redan förkokt revbenen. Och nu har du några läckra överblivna rökta revben som du inte är säker på hur du ska förvara.

Hur som helst, svaret är ja – du kan definitivt frysa rökt revben i upp till 12 månader. Med bara några få steg kan du njuta av dina överblivna revben under lång tid.

Hur man förbereder revben för frysning

Innan vi kommer till hur, är det viktigt att påpeka två saker: för det första är det bättre att koka revbenen helt innan de fryses in än delvis tillagning.

Även om delvis kokta revben skyddar dem från överkokning och uttorkning är de också en hälsorisk. USDA rekommenderar att köttets inre temperatur höjs till minst 145°F (63°C).

För det andra, när du är klar med tillagningen bör du frysa dina revben så snart som möjligt. Lämna dem inte på disken för länge för att svalna, eftersom det kan leda till problem med livsmedelssäkerheten. Att hålla kött i zonen 40°F till 140°F (4°C till 60°C) ger ett medium för skadliga bakterier att växa.

Hur man fryser rökt revben

Här är några tips för att göra processen smidigare och snabbare.

  • Dela revbenen i små portioner. Enstaka portioner är bättre och bekvämare. Du kan välja att såsa dem alla vid det här laget eller vänta tills det är dags att tillaga de enskilda portionerna.
  • Slå in dem tätt i folie och lägg dem i vattentäta plastpåsar. Lägg dina portioner i en fryspåse med zip lock. Se till att du har tryckt ut all luft och lägg sedan påsen i frysen.
  • Om du har ett vakuumsystem bör denna process gå snabbare. Vakuumförslut fryspåsen med revbenen för att minska förlusten av fukt under förvaring.
  • Lägg dina revben i en kylare med is och täck dem med is. Fortsätt att kontrollera temperaturen tills den är runt 40°F (4°C) och överför dem sedan till frysen. Så länge du tätar dem väl kan dina revben hålla i upp till 12 månader utan att bli dåliga.

Hur man återuppvärmer frysta revben

Det finns flera alternativ du kan välja mellan för att värma upp dina frysta revben. Du valde förmodligen förberedelsemetoden för långsam rökning eftersom den låter dem förbli fuktiga.

Du bör välja en liknande långsam metod vid återuppvärmning för att säkerställa att du inte hamnar i en torr och seg röra. Som en allmän regel bör du undvika att använda direkt och hög värme när du värmer upp dina revben.

Vi har beskrivit olika uppvärmningsmetoder nedan.

1. Ugn

Detta kräver att du tinar revbenen först. Lägg revbenen i kylen för att tina upp en dag innan du vill tillaga dem. När de är klara, förvärm ugnen till 225–250°F (107–121°C). Tillsätt lite sås eller buljong för att fukta revbenen. Täck revbenen i folie och lägg dem på en panna. Behåll din kött termometer nära för att säkerställa att du märker när den inre temperaturen når upp till de rekommenderade 145˚F (60°C). Detta bör ta cirka 4,5 timmar vid en konstant temperatur på 225˚F (107°C) för spädbarnsryggrevben. Ta ut revbenen ur ugnen och låt dem dra i såsen innan servering.

2. Använd ett varmvattenbad

Detta är en snabbare och enklare metod för att värma revben. Till skillnad från andra metoder kräver denna inte förtinning. Du behöver bara koka en kastrull med vatten och placera vakuumpåsen med dina revben i vattnet. Täck grytan, stäng av värmen och låt påsen stå i vattenbadet för att koka klart. Detta kan ta 1 till 1,5 timmar.

3. Använd en mikrovågsugn

Även om mikrovågor är snabbare och lättare att använda för att värma upp nästan all slags mat, är de inte ett bra alternativ i det här fallet. För det första värms de inte jämnt. Två, de är ökända för att torka ut mat, och fukt är din vän när du värmer revben. Vänta inte tills du har bråttom och hungrig, och mikrovågsugn är det enda återstående alternativet för att njuta av dina revben. Om du tålmodigt väntade genom den längre rökprocessen, skulle du förmodligen kunna vänta lite längre.

Sammanfattningsvis

Att frysa in dina överblivna rökta revben är ett bra sätt att bevara dem länge. Här är några takeaways att tänka på:

  1. Frys in dina revben omedelbart efter tillagning för att undvika hälsoproblem som kan komma från att hålla kött i zonen 40°F till 140°F (4°C till 60°C).
  2. Att förvara revbenen i vakuumförseglade påsar är det bästa sättet att säkerställa minimal fuktförlust, men andra metoder fungerar också om du gör dem väl.
  3. Undvik hög och direkt värme när du återuppvärmer dina revben för att hålla dem mjuka och fuktiga. Gå till den låga och långsamma strategin.
  4. Korrekt förvarade frysta revben kan hålla sig fräscha i upp till 12 månader.

Här är några recept på rökta revben som du kan prova på din Bradley Smoker:
Hur man röker 3-2-1 revben
Rökt babyback revben i Bradley Smoker
Hur man gör Rökt No Wrap Ribs

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.