Can I Smoke Pre-Cooked Meats?

Får jag röka? Förkokt kött?

Posted on: January 17, 2023De flesta köttrester är dyra, och det finns tillfällen då vi har så många rester efter att ha förberett ett recept som är värt en måltid. Det finns många sätt att göra dessa förkokta kött fortfarande delbart, som uppvärmning av dem i en ugn eller steker dem i en panna. Ett populärt sätt att laga mat är mat rökning. Men frågan är, kan det fungera med förkokta kött som skinka och kött?

Det mesta köttet är dyrt, och det finns tillfällen då vi har så många rester över efter att ha lagat en måltid för ett recept. Det finns många sätt att göra dessa förkokta kött fortfarande läckra, som att värma dem i en ugn eller steka dem i en panna. Ett populärt sätt att tillaga kött är matrökning. Frågan är dock, kan det fungera med färdiglagat kött som skinka och nötkött?

Röka kött

Först förhöjer du smaken av kött genom att röka det eftersom det ger det en unikt distinkt smak som du inte kan få från andra tillagningsmetoder. Genom matrökning förbättrar du också köttets lukt och utseende, bevarar det och ser till att det är säkert att äta.

En annan bra sak med matrökning är att när du har gjort det till en maträtt, behöver du inte göra så mycket med det efteråt. Rökt mat är säker att äta utan ytterligare tillagning, även om de ofta värms upp om de inte konsumeras i en sittning. Tanken bakom detta, precis som alla typer av matlagning, är att uppvärmd mat släpper ut maximal smak. Du kan till exempel äta skinkor som de när som helst är rökta på rätt sätt.

Rökning av färdiglagat kött

Att röka kött som redan är tillagat är definitivt genomförbart och bra, så du behöver inte tänka för mycket på mattemperaturerna. Dessutom sparar matrökning, speciellt mindre portioner kött, dig mycket tid då dessa har kortare tillagningstider. En annan sak att notera vid rökning av färdigkokt kött är att se till att det inte har rökts tidigare för att få sin bästa möjliga smak.

Vissa kött är lättare att röka och mer lämpliga för matrökning än andra, så dessa kött, när de är förkokta, är också utmärkta för rökning. För nötkött är chuckstek det bästa eftersom de är mindre än en bringa, vilket gör att rökiga smaker tränger igenom varje tum av köttet. För fjäderfäprodukter fungerar kalkon bäst för rökning eftersom detta kött är mörare och saftigare när det röks än annat fågelkött.

Bradley tips och tricks

Om du följer våra tips & tricks om den föreslagna temperaturen för rökning blir det lättare att få den önskade smaken till ditt färdiglagade kött. Medeltemperaturen börjar från 225 °F (107 °C) för att röka fläsk och nötkött och kan gå upp till 240 °F (115 °C), med undantag för magbacon. Den föreslagna temperaturen för att röka magbacon är mindre än 38 °C eftersom det lätt bränner sig.

Många frågar ofta om de nödvändiga förberedelserna innan de röker mat, och procedurerna varierar för varje typ av kött. I det mesta köttet, för att få ut den rikaste smaken ur varje skiva, uppmuntras saltlake antingen genom att gnugga eller doppa i lösningar. För färdigkokt kött kan du helt enkelt lägga det mesta köttet direkt i din Bradley Smoker utan förberedelser eftersom de redan har sina egna smaker.

När du röker någon typ av kött påverkar den typ av trä du kommer att använda köttets övergripande arom och smak. Det är därför vi här på Bradley Smoker använder våra Bradley Bisquettes som finns i många olika träslag. De mest använda är körsbär, hickory och pekannöt. Alla dessa Bradley Bisquettes kommer att ta fram det bästa i ditt kött, inklusive förkokta sådana.

Vissa avråder från att röka färdigkokt kött eftersom det enligt dem gör köttet torrare, speciellt med kycklingkött. Men om det görs på rätt sätt kan du fortfarande förvandla dina överflödiga matvaror till specialrätter som din familj kan njuta av. Rökning är inte bara ett roligt och trevligt sätt att laga mat och laga mat, utan det är också ett av dina hälsosammaste alternativ.

Slutgiltiga tankar

Matrökning är en konst som nästan alla kan lära sig och leka med alla sorters kött. Förkokt kött behöver inte vara beroende av ugnen för att tillagas igen, eftersom du kan gå till din Bradley Smoker. De flesta människor älskar kött, och dess fördelar är obestridliga, men dess beredning är nyckeln till att göra det hälsosamt och gott.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din rökare, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg.