How to Brine Pachanga Using a Low-Salt Poultry flavoured Brine

Hur man saltlösning Pachanga med en lågsalt Fjäderfä smaksatt saltlösning

Posted on: March 04, 2022
Read time: Lästid: 10 minPara ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Saltlösning är ett enkelt men läckert sätt att tillaga kött så det är mörare, saftigare och saftigare innan du förbereder att laga det. Innan vi kommer till saltlaken, låt oss prata om vad det faktiskt är. Saltlösning är i grunden processen att sänka kött eller fågel i en lösning. Lösningen är vanligtvis salt och vatten, men den kan också vara låg i salt, precis som detta recept.

Under saltningen samlas saltvattnet och köttet för att fånga vätskan i köttet så att det inte kan avdunsta under tillagningen. Detta slutar med att skapa en saftig och mör bit kött eller fågel. Vissa blandar ofta ihop saltlake med marinering, och det är viktigt att förstå skillnaden. Medan saltlake huvudsakligen är för fukt, ger en marinad smak.

Vi kommer att dela med oss av 2 av våra favorit- och mest populära saltlösningsrecept med låg natriumhalt, ett som fungerar bäst för kyckling och ett annat recept för all-purpose fjäderfä och fläsk. Så, låt oss börja.

Kycklinglake

Innan du går in i köket och börjar göra saltlaken, här är ingredienserna du behöver:

 • 1 liter varmt vatten
 • 3/4 kopp kosher salt
 • 2/3 kopp socker
 • 3/4 kopp sojasås
 • 1/4 kopp olivolja

När du har samlat ihop ingredienserna är det här vad du behöver göra:

 1. Börja med att hälla vattnet i en behållare. Se till att behållaren är 2 x storleken på vattenvolymen.
 2. Häll sedan i salt, socker, sojasås och olivolja.
 3. Rör om blandningen tills sockret och saltet har löst sig helt.
 4. När blandningen är klar, låt saltlaken vila och svalna i rumstemperatur.
 5. Ta nu din kyckling och lägg den i saltlaken.
 6. Täck den och ställ behållaren i kylen i 2 timmar om du använder hudlösa bröst och 4 timmar för benbitar. Om det är en hel kyckling, låt den stå i kylen över natten.
 7. 1 liter saltlake är tillräckligt bra för 6 pund hel kyckling eller benbitar. Den kan också rymma upp till 10 pund skinnfria, benfria kycklingbröst.

Detta är ett mycket enkelt och effektivt recept med låg natriumsaltlösning som du enkelt kan förbereda för att saltla din kyckling. Näringsfakta för detta recept är följande: Kalorier 182,5, kolhydrater 24,7 g, kolesterol 0 mg, fett 9 g, fibrer 0,3 g, protein 2 g, mättat fett 1,2 g, natrium 13209,3 mg, socker 22,7 g.

Mild saltlake för alla ändamål för fågel och fläsk

Nästa saltlake-recept är en allround för i princip alla sorters fågel och fläsk. Det är milt och saltar ditt kött lagom, speciellt om du slänger det på grillen eller i rökaren. Denna saltlake säkerställer saftigt och mört kött. Här är ingredienserna du behöver:

 • 1/4 kopp kosher salt
 • 2 matskedar socker
 • 1 liter vatten

Som du kan se finns det bara ett fåtal ingredienser som behövs för att göra denna saltlake, så det borde vara en helt enkelt rättvis process. Här är det:

 1. Börja med att blanda kallt vatten med salt och socker.
 2. Rör om blandningen tills saltet och sockret har löst sig helt.
 3. Sänk ner köttet i en icke-reaktiv behållare (t.ex. plast).
 4. Förslut behållaren och ställ den i kylen.
 5. Använd 1 liter saltlake per kilo kött, se till att inte överstiga 2 liter.
 6. Saltningstiden är 1 timme per pund. Se dock till att det inte är mindre än 30 minuter och inte mer än 8 timmar.
 7. Det är viktigt att se till att köttet inte är fruset.

Saltlaken är enkel och när den väl är klar är du garanterad det saftigaste köttet någonsin. Näringsinformationen för denna saltlösning är som följer: Kalorier 97,5, natrium 2832,2 mg, kolhydrater 25,2, socker 25,1.

Det finns oändligt många andra recept, och det är lätt att saltla sin egen kyckling och fågel. Vissa recept rekommenderar att du ställer kycklingen och saltlösningen i kylen i minst 8 timmar upp till b24 timmar, och många ber dig att skölja kycklingen innan du kastar den i rökaren. I slutet av dagen beror allt på dina preferenser.

Och om du av någon anledning inte kan bestämma dig för vilken saltlake du ska välja, eller om du aldrig har saltat ditt kött eller fågel förut, det är därför vi har gett dig 2 av de bästa och mest utsökta recepten för att börja din saltlakeresa . Vi är säkra på att du kommer att njuta av det och komma tillbaka igen för samma recept.

Slutgiltiga tankar

Dessa två saltlösningar tillsätter salt i lagom mängd direkt i kycklingen eller annat kött och förvarar dem i kylen under en idealisk tid. Slutresultatet är saftigt, saftigt och mört fjäderfä som kommer att överträffa alla dina förväntningar.

Kolla in hela vår katalog med artiklar om saltlake och härdning av ditt kött här:
Vad är skillnaden mellan betning, saltning, marinering och härdning?
Torkning och rökning av kött för konservering av hemmat
Anvisningar för att koka och bereda ditt kött för matrökning

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.