How to Smoke Multiple Types of Meat Together

Hur man röker Flera sorters kött Tillsammans

Posted on: January 17, 2023



Rökkött är en uråldrig praktik som fortsätter att frodas av frottsentusiaster. Det är processen att bevara eller laga mat genom att blotta det för att röka. Man kan röka kött genom att placera den på en hylla eller grilla och sedan exponera den för rök.

Att röka kött är en uråldrig praxis som fortsätter att fascinera köttentusiaster. Det är processen att konservera eller tillaga kött genom att utsätta det för rök. Du kan röka kött genom att lägga det på ett galler eller galler och sedan utsätta det för rök.

Du kan konservera kött genom kallrökning eller använda högtemperaturrökning för att tillaga köttet. Vid kallrökning utsätts köttet för låga och reglerade temperaturer beroende på vilken typ av kött du röker. Målet är att bevara och ge smak åt köttet, men inte tillaga det.

Varmrökning är till för att tillaga kött samtidigt som den förstärker smak och mörhet. Det är en låg och långsam process som följer reglerade temperaturer, medan smaken av det använda bränslet infunderar köttet. Du kan konsultera vår temperaturguide för matrökning för exakta temperaturer beroende på vilken typ av kött du röker.

Den låga och långsamma tillagningsprocessen skiljer rökning från alla andra metoder för matlagning.

Kan jag röka flera typer av kött tillsammans?

Svaret är ett absolut ja. Utmaningen kvarstår dock hur man röker flera typer av kött tillsammans. Det mycket tillgängliga utrymmet på de flesta rökare är vanligtvis frestelsen nummer ett att kasta i några extra köttbitar. Men de flesta människor, särskilt oerfarna pitmasters, verkar lätt bli överväldigade av denna process.

Den goda nyheten är att vi kommer att dela med dig av hur du snabbt och enkelt kan röka dina favoritköttsbitar tillsammans och ändå få ett otroligt resultat.

Här är några snabba tips som hjälper dig att röka som ett proffs:

1. Skaffa den bästa rökaren

Det finns en mängd olika rökare på marknaden som du kan välja mellan för att bäst passa dina behov. Den bästa rökaren ska alltid ge dig total kontroll över rökprocessen. Men om du är osäker på vilken rökare du ska satsa på rekommenderar vi att du kollar in Bradley Smoker, som har prövats och godkänts av erfarna pitmasters.

2. Rengör grillen

En ren rökgrill bör vara första prioritet på din att göra-lista. Ta dig tid att skrubba kuggstång för en ren rökyta. Se till att ta bort allt skräp som fortfarande kan hänga på rökaren från dina tidigare röksessioner. Om du lämnar detta skräp på din rök kan det störa köttets smak eller till och med utsätta dig för skadliga ämnen.

3. Ha olika tallrikar

Att röka olika köttstycken betyder inte att du kan lägga alla dina olika kött på en tallrik. Du kan inte ha ditt fjäderfä, nötkött eller fisk på ett matrökgall. Därför måste du lägga ut de olika köttet och ingredienserna på olika fat.

4. Lägg en strategi för hur köttet ska placeras

Grillen får inte jämn värme, speciellt inte de lägre temperaturerna. Du måste planera hur du lägger till eller placerar köttet på rökaren för jämn rökning över allt kött. Köttstycken som till exempel bringa behöver längre tillagningstid än andra kött, så de bör in i rökaren först.

5. Se till att de olika köttbitarna inte kommer i kontakt

När du röker, se till att de olika köttet inte kommer i kontakt med varandra. Vi rekommenderar att du lämnar ett mellanrum mellan de olika snitten, helst en tum eller mer. Genom att låta köttet komma i kontakt begränsas röken från att jämnt infundera allt kött.

6. Ha rena köksredskap

Att upprätthålla höga hygienkrav är en av hemligheterna bakom att röka olika typer av kött på rätt sätt. Dina köksredskap ska alltid vara rena, inklusive kött termometer. Vi rekommenderar att du rengör och sköljer termometern med tvål och varmt vatten efter att ha testat varje typ av kött för att undvika korskontaminering, vilket kan påverka dess temperaturavläsning.

Hur som helst, vem vill bli serverad kycklingbröst som smakar rökta räkor?

7. Använd inte samma baster för att marinera

Rengör eller se till att ha en annan baster för din tråckling. Du kan också ha nya marinader, speciellt när du röker olika typer av kött som kyckling och revbensspjäll. Alternativt kan du bara ha en desinficerad baster till ditt förfogande under hela rökupplevelsen.

8. Övervaka temperaturerna

Olika typer av kött tillagas vid olika temperaturer och tar olika tid att tillaga. Som ett resultat kommer du att behöva bibehålla en optimal temperatur för att rymma de olika typerna av kött och även spara tid. Storleken på dina köttbitar och typer av kött på din grill påverkar också tillagningstiden och temperaturen.

Arbeta också för att se till att alla delar av din rökare är väl uppvärmda. Du kan uppnå detta genom att kontrollera rökarens ventilator och regelbundet kontrollera för att säkerställa optimala temperaturer inuti rökaren.

Kom ihåg att hemligheten med att röka som ett proffs ligger i hur väl du reglerar och bibehåller temperaturen.

Är du intresserad av att lära dig mer om att röka olika typer av kött? Kolla artiklarna nedan:
Grillning 101: Hur man grillar flera typer och storlekar av kött
Hur man röker flera typer och storlekar av kött

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.