How to Smoke a Whole Chicken

Hur man röker a Hel kyckling

Posted on: January 11, 2023Av alla livsmedel som jag har rökt under åren måste en av mina favoriter vara en hel kyckling. Visst, jag älskar revben, brisket, drog fläsk och rökt jalapeño poppers, men att röka en hel kyckling är bara fantastiskt!

Av all mat som jag har rökt genom åren måste en av mina favoriter vara en hel kyckling. Visst, jag älskar revbensspjäll, bringa, pulled pork och rökt jalapeño poppers, men att röka en hel kyckling är bara fantastiskt!

Det kommer inte bara att producera en mycket saftig fågel som är supermör, utan den kommer också att ha den där underbara infusionen av rök. Utöver det är det galet enkelt att göra och kräver lite övervakning.

Storleken på kycklingen påverkar röktiden

Om du bestämmer dig för att prova det, se till att få en fin fräsch fågel. Dessutom, välj en som väger runt 3 1/2 pund. De är perfekta för rökning, eftersom det kommer att ge en trevlig mängd kött till familjen. Självklart går det att använda en mindre eller större fågel. Tänk dock på att storleken på kycklingen kommer att påverka röktiden.

Hel eller halverad

Även om kycklingar vanligtvis röks hela, är det också möjligt att halvera fågeln. Detta kommer att minska röktiden lite, men inte så mycket som du kanske tror.

För att dela kycklingen på mitten, skär den på längden mellan de två brösten. Gör det in i hålrummet och längs med ryggen/ryggraden på fågeln. Det är viktigt att lägga de halva kycklingarna med 'skinnsidan upp' på rökställen.

Var generös med kryddor

En generös krydda innan du röker är ett måste. Som ett resultat kommer kryddor att tränga in i köttet av fågeln tillsammans med röken. Utöver det kommer det att ge den en underbar distinkt smak.

Nedan hittar du några olika smaksättningsrecept och var och en är bra för en 3-kilos kyckling. Du kan gnugga det rätt på skinnet på kycklingen och även breda ut lite olja eller smält smör på skinnet, precis innan du gnider på smaksättningen.

Ört- och vitlöksrub

Allt du behöver göra är att blanda i en skål två teskedar vitlökspulver, två teskedar torr oregano, en tesked torr timjan, en tesked torr persilja, en tesked salt och 1/2 tesked mald svartpeppar.

Söt och kryddig Chipotle Rub

För att förbereda denna rub behöver du två teskedar chipotlepulver, två teskedar rökt paprika, en tesked vitlökspulver, 1/2 tesked spiskummin, 1/2 tesked koriander, en tesked salt och två teskedar farinsocker.

Marockansk Spice Rub

För den marockanska Spice Rub, blanda bara en tesked paprika och en tesked salt. Tillsätt sedan 1/2 tesked av var och en av dessa kryddor: cayenne, spiskummin, mald kanel, muskot, kardemumma och mald kryddnejlika.

Kryddade kycklingar, ställ tillbaka dem i kylen tills Bradley Smoker har uppnått temperatur.

Välj ditt favoritved och starta rökaren

Starta Bradley med valfria träbisquetter. Även om nästan alla träbisquetter kommer att fungera bra, inkluderar mina favoriter för kyckling hickory, pekannöt, lönn och whiskyek.

En bra temperatur för att röka kyckling är runt 250 F. Siktningen i intervallet 250-275 F är bäst, eftersom att lägga till en eller flera hela kycklingar i rökaren gör att temperaturen sjunker lite till en början.

När rökaren är i intervallet 250-275 F är det dags att placera kycklingen/kycklingarna på rökställen och in i Bradley.

En digital termometer hjälper till att bestämma färdighet

Stäng dörren och låt Bradley Smoker göra resten! Hur lång tid det tar att röka kycklingarna varierar mycket beroende på fågelns storlek. Därför är det bäst att övervaka fågelns inre temperatur för att bestämma färdigheten.

Använd en digital termometer med en temperatursond och stick in den i låret på kycklingen. Om du drar sondens kabel genom den övre ventilen på Bradley kommer du att kontinuerligt kunna övervaka temperaturen på kycklingen, även med dörren stängd.

Låt den vila innan servering

Kycklingen kommer att vara helt genomstekt när den inre temperaturen når 165 F. Nu kan du ta ut den ur Bradley. För en 3 1/2 pund kyckling kan detta ta cirka 3-4 timmar, och kanske lite mer.

Låt den vila ca 5 minuter innan du skär den. De kan delas och serveras, eller så kan köttet skivas och användas i wraps, på sallader och så mycket mer. Kycklingens slaktkropp är fantastisk för att göra buljonger till soppa också!

Av Steve Cylka