How to Smoke a Cheap Steak into a Juicy, Tender Cut

Hur man röker en billig biff till ett saftigt, mört snitt

Posted on: January 09, 2023
Read time: Lästid: 10 minPara ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

I dagens värld, där levnadskostnaderna fortsätter att stiga, försöker alla spara en extra dollar genom att minimera sina utgifter. Detta innebär ofta att man väljer mer prisvärda alternativ, från måltider till kläder och andra förnödenheter. Du behöver dock inte oroa dig för att förstöra din matlagningsupplevelse och smaken på din mat. I den här artikeln ska vi titta på hur man röker en billig biff till ett saftigt, mört snitt.

Så mycket som vi älskar och njuter av biff, har vi helt enkelt inte råd att varje snitt ska vara en rib-eye eller stripp-rygg. Vissa dagar slutar vi med en flank- eller kjolbiff, och vi har ingen aning om hur vi ska bearbeta magin och förvandla vårt billiga snitt till en mer utsökt måltid. Så vad gör vi med de billiga köttbitarna?

Hur man röker billig biff till ett saftigt, mört snitt

Till skillnad från några av de bästa biffarna är billigare biffar mindre möra, en av anledningarna till att många drar sig för att tillaga dem. Det kan dock enkelt lösas in och ändå ha en välsmakande måltid.

Några av de bästa lägre priserna inkluderar chuckbiff, petite tender, topp ryggbiff, flank, ryggbiffspets och locket på topprundan.

Förberedelse

Hur du förbereder din biff direkt från styckning till kryddning påverkar smaken och smaken på ditt nötkött, så varje process är extremt viktig.

Vi ska titta på några av metoderna du kan använda för att förbereda din billiga biff innan du röker den.

1. Åldrande

Åldrandet hjälper till att göra köttet mört eftersom bindväven i musklerna börjar brytas ner, vilket ger dig en mycket mer åtråvärd konsistens. Lagrat kött har också en förstärkt smak.

Ett av sätten du kan komma runt detta är genom att använda en faux-aging marinad. Detta är processen att åldra kött genom att delvis ta bort vattnet från steken samtidigt som allt annat lämnas kvar.

Ingredienser för en faux-aging marinad:

 • 3 matskedar sojasås
 • 1 msk Worcestershiresås
 • 1 tsk MSG
 • 3 msk fisksås
 • 1 msk ädelost
 • 1 msk rostad vitlök, hackad
 •  ½ tsk ansjovispasta

Processen:

 • Blanda alla ingredienserna noggrant i en skål.
 • Dela marinaden mellan några påsar, lägg till dina biffar i dem och vakuumförslut.

2. Tillsätt salt

Du kan också välja att tillsätta salt till din biff, strö över det hela.

Salt är känt för att tvinga muskelfibrer att separera och dra ut köttets naturliga juicer. Detta skapar en saltlake, som sedan återabsorberas och drar fram den läckra biffiga smaken av köttet. Salt hjälper också till att möra proteinerna, vilket gör din biff mindre seg.

Nyckeln här är att se till att varje del är täckt med salt och inte bara en liten mängd. Täck köttet helt med salt och ställ steken i kylen i cirka en timme och skölj sedan av den.

3. Poäng av snittet

Att poängsätta kött är användbart, särskilt när du lägger till marinad, eftersom det gör att allt absorberas. När du förbereder en billig biff, gör poängen av ditt nötkött också mört, vilket möjliggör korrekt tillagning eftersom du har brutit sönder muskelfibrerna, vilket hjälper till att slappna av köttet.

4. Vakuumtekniken (även känd som sous vide)

Det är här du bara värmer hela köttbiten i en kontrollerad miljö innan du steker.

Så här går du tillväga:

Värm upp vattnet till en temperatur på cirka 134 °F (57 °C) och sänk ner din biff i pannan i ungefär en timme. Detta bringar köttets temperatur till din önskade nivå av färdighet, vilket gör det mört.

Rökning biff

Vad du kommer att behöva:

 • Matrökare
 • Biff
 • Salt
 • Peppar (du kan lägga till andra kryddor)

Vägbeskrivning:

 • Förvärm din matrökare till en temperatur på 225 °F (107 °C).
 • Lägg din biff i en skål, strö salt, peppar och andra kryddor på köttet.
 • Lägg din biff i matrökaren, koka tills den är genomstekt. Se till att använda Bradley Bisquettes för den bästa smaken.
 • Ta ut steken från rökaren, låt den vila i 10–15 minuter och servera sedan.

Hur länge ska du röka din biff

Flera faktorer spelar in när du bestämmer tillagningstiden för din biff. De inkluderar snitt och tjocklek, konsistensen på rökarens temperatur och typen av biff.

Om du har skurit ditt nötkött i tjockare bitar rekommenderar vi att du ger det mer tid för att säkerställa att det är väl tillagat. För att undvika gissningar är det viktigt att du också har en exakt termometer som hjälper dig att veta när steken är klar.

Slutgiltiga tankar

Eftersom priserna på nötkött fortsätter att stiga och det blir allt svårare att få tag på några av de bästa biffbitarna, kan du fortfarande få en fantastisk rökupplevelse. Beroende på hur väl du gillar ditt kött gjort, kan du också finjustera recepten ovan.

Kolla in några fler biffartiklar här:
5 Biffs klarhet inre temperaturer och tider
Sättet du borde vara mörande biff
Hur man lagar den perfekta New York Strip Steak

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Food Smoking Webbplats