Meat Smoking Times & Temperatures Guide

Meat Rökning Tider och temperaturer Handbok

Posted on: January 10, 2023Här på Bradley frågar folk oss hela tiden hur länge vi ska laga olika köttstycken. En sak är mycket viktig att tänka på! Vid rökning av mat är rökning inte lika viktig som mattemperatur.

Här på Bradley frågar folk oss hela tiden hur länge vi ska tillaga olika köttbitar. En sak är väldigt viktig att tänka på! När man röker mat är röktiden inte lika viktig som matens temperatur.

Färdigheten påverkas av tillagningstemperatur, kötttjocklek, kötttyp och andra variabler. Därför är det omöjligt att fastställa exakt hur lång tid en 5 lb bring eller 12 lb hel fågel tar för att nå en önskad inre temperatur. Tja, kanske i en perfekt värld.

Röktiden kommer att variera

Vi gjorde följande guide för att ge dig en allmän uppfattning om hur lång tid ditt kött kommer att ta att tillaga och vad den slutliga interna temperaturen bör vara. Kom ihåg att röktiden bara är en uppskattning. Det kommer variera.

Vi rekommenderar starkt att du följer ett recept för att undvika underrökning eller överrökning. Dessutom använder du en digital kötttermometer av god kvalitet för att övervaka köttets inre temperatur.

De angivna färdiga temperaturerna representerar säkra interna kötttemperaturer. Du kanske vill tillaga vissa kötträtter lite längre. Ett bra exempel är fläskrumpa eller oxbringa. För att öka temperaturen på köttet, om receptet kräver det, bör du skjuta för 185 F (85 ° C) för en bra bringa.

För visst kött, såsom kycklinglår och kalkonlår, är det också klokt att kontrollera den inre temperaturen på mer än ett ställe för att säkerställa att köttet är helt genomstekt.

*Ömt är ett ord som används för att beskriva hur revbenen är färdiga. Det kan enkelt mätas genom att ta tag i varje ände av ställningen och dra åt motsatt håll. Om köttet är "mört" kommer det lätt att slitas isär.

Bradley Smoker är ett globalt matrökningsföretag som specialiserar sig på matrökningsprodukter, bisquetter och recept! Ovanstående bilder är inte våra egna.