Smoked Vegetable Guide

Guide för rökta grönsaker

Posted on: January 10, 2023



Om du gillade vår guide för grönsaksgrillning, kommer du också att älska vår guide för rökta grönsaker! Den kommer till dig lagom till skörden, som är precis runt hörnet.

Om du gillade vår guide för grönsaksgrillning, kommer du också att älska vår guide för rökta grönsaker! Den kommer till dig lagom till skörden, som är precis runt hörnet.

Vi har gjort det enkelt att få tillgång till välsmakande rökta recept på populära grönsaker, allt på ett ställe. Bokmärk nu så att du snabbt kan referera till det när du behöver.

Eftersom rökning är en låg och långsam process, se till att grönsaksportionerna är av liknande tjocklek. Detta hjälper dem att laga jämnt hela tiden. Vi kommer att specificera hur man skär varje grönsak i avsnitten nedan.

Scrolla ner för att hitta grönsaken du letar efter eller klicka bara på en länk nedan:

Kronärtskockor

Förberedelse: Trimma spikar och skär stjälkarna i nivå med basen. Skrapa ut flummig choke. Ånga i 20 minuter, skölj av med vatten och låt torka.

Rökningsmetod: Rök hela i 2 timmar med ditt val av bisquettes vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: För fyllda rökta kronärtskockor, fyll med din favoritdressing och toppa med persilja.

Sparris

Förberedelse: Klipp av ändarna, pensla med olivolja och strö över koshersalt.

Rökningsmetod: Rök i 90 minuter med ditt val av bisquettes vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Ringla över smör och rostad vitlök och lägg över stekt lök för en fin presentation.

Paprika

Förberedelse: Genom att röka paprikorna hela kan de behålla mer vätska. Tvätta dem helt enkelt och klipp av stjälkarna.

Rökningsmetod: Rök i 90 minuter med Mesquite Smaksätt bisquettes vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Rökt paprika skapar bättre smakande omeletter, sallader, smörgåsar och mer. Fyll med Andouillekorv för en komplett upplevelse.

Kål

Förberedelse: Kärna ur kålen och skölj väl med vatten. Lägg en smörsticka genom mitten och stick ner två kycklingbuljongtärningar i smöret. Slå in delvis i stanniol, lämna toppen öppen.

Rökning Metod: Rök i 4 timmar med Hickory Smaksätt bisquettes vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Strö över ca 1 1/2 tsk stekkrydda för bättre smak.

Chilipeppar

Förberedelse: Använd mathandskar och skyddsglasögon, skölj av paprikan och lägg dem direkt på rökstället. För het paprika, ta bort stjälkar och skär ut frön för mindre kick.

Rökning Metod: Rök i 3 timmar med Pekannöt Smaksätt bisquettes vid 95°C (200°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Du kan avsluta dina chilipeppar genom att torka dem så att de kan förvaras i en Ziploc-påse. Återfukta dem med antingen vatten eller olivolja.

Corn on the Cob

Förberedelse: Dra försiktigt tillbaka skalen för att ta bort silke. Blötlägg i vatten i flera timmar. Pensla majs med olivolja, strö över en tesked salladslök och vik tillbaka skalen hur de knöt av dem eller vred ändarna.

Rökning Metod: Rök i 90 minuter med Al smaksätt Bisquettes vid 100°C (225°F), vänd en gång halvvägs.

Dricks: Blötlägg majs i vatten i flera timmar innan du lägger dem i rökaren för mer fukt. Fler detaljer här

Äggplanta

Förberedelse: Skär i 1/4 tum tjocka runda skivor och marinera med vitlök, basilika, balsamvinäger, salt och peppar. Låt stelna i 15 minuter.

Rökning Metod: Rök i 60 minuter med Äpple Smaksätt bisquettes vid 95°C (200°F) eller tills de är mjuka. När det är klart, överför till en stor skål och täck lätt med olivolja.

Dricks: När du serverar aubergine utanför grillen verkar den sega upp när den svalnar, vilket gör den svår att äta i smörgåsar. Rökning av aubergine tar hand om detta!

Vitlök

Förberedelse: Skala glödlampan och ta bort rotänden. Pensla med olivolja och lägg i rökaren med minst 1/2 tums avstånd mellan varje glödlampa.

Rökning Metod: Rök i 2 timmar med Pekannöt smaka Bisquettes vid 100°C (225°F).

Dricks: Efter att röken har applicerats kan du rosta lökarna i ugnen vid en högre temperatur för att accentuera smaken.

Svampar

Förberedelse: Rengör väl och pensla med olivolja. Strö på lite nymalen svartpeppar, vitlökssalt och hackade örter. Lägg i rökkorg.

Rökning Metod: Rök i 90 minuter med ditt val av bisquettes vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Använd stora Portobello-kapslar för bättre smak och skiva tjocka för servering. För en trevlig presentation, servera toppad med hackad tomat och salladslök.

Lök

Förberedelse: Ta bort skalet och skär av de övre och nedre delarna av lök. Strö över nymalen svartpeppar, vitlökssalt och en klick smör till varje lök. Slå in delvis i stanniol, lämna topparna öppna.

Rökning Metod: Rök i 2 timmar med ditt val av bisquetter vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Lägg till en skiva bacon och plaska med Marsala-vin innan du lägger det i rökaren för bättre smak.

Potatisar

Förberedelse: Lämna hela eller halverade beroende på storlek, pensla med olivolja och strö över koshersalt och färskmalen svartpeppar (gnugga med baconfett?).

Rökning Metod: Rök i 2 timmar med ditt val av bisquetter vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Strö över en blandning av vitlökspulver, lökpulver, paprika, torkad rosmarin och torkad timjan för utmärkt kryddad smak.

Tomater

Förberedelse: Skär i hälften uppifrån och ned. Pensla med olivolja, strö över koshersalt och lägg i den skurna sidan nedåt.

Rökning Metod: Rök ca 45 minuter med Mesquite Smaksätt Bisquettes vid 95°C (200°F) eller tills huden blir lätt att skala.

Dricks: Kan överblivna tomater användas i såser och salsor enligt samma anvisningar som du normalt skulle göra för vanliga tomater.

Zucchini & Squash

Förberedelse: Skiva på längden i 1/2" halvor. Pensla med olivolja, strö över koshersalt och nymalen svartpeppar.

Rökning Metod: Rök i 60 minuter med Hickory Smaksätt bisquettes vid 100°C (225°F) eller tills de är mjuka.

Dricks: Ringla balsamvinäger lätt över zucchinin till servering.

Sammanfattningsvis

Rökta grönsaker är gott oavsett om du serverar dem för sig själva eller tillsammans med ett utsökt rökt kött.

Kom ihåg att pensla grönsaker med olivolja så att de inte fastnar på rökställ. Ett lätt stänk koshersalt är också alltid en bra idé. För bättre smak, tillsätt färska kryddor och örter som du gillar.

Som alltid vill vi gärna höra dina förslag i kommentarerna nedan!